Koronavirüs salgını ile yüz milyonların toplantılar için aktif olarak kullanır hale geldiği video konferans uygulaması Zoom, güncellendi.
Haber detaylarına değinmeden önce şirketin şuan beta olarak hizmet verdiği OnZoom özelliğinden bahsetmekte fayda var. OnZoom, Biletli Online Etkinliklerde kullanılmak üzere hizmet verecek.
Zoom, kısa bir süre içerisinde kullanıma sunacağı biletli online etkinlik özelliği ‘OnZoom’u test etmeye başladığını duyurdu. Özelliğin, Zoom kullanıcılarına etkinlikleri yönetme ve etkinlik üzerinden gelir elde etme imkanı sunacağı ifade edildi. ‘OnZoom’un kullanıma sunulmasının ardından; kullanıcıların, Zoom’da ‘workshop’ ve online sınıflar gibi katılım gösterebilecekleri yeni etkinlikleri görebilecekleri ayrı bir alan açılacağı belirtildi.
Aktarılan detaylara göre; kullanıcılar, bilet aldıkları etkinliklere doğrudan Zoom üzerinden katılım sağlayabilecek ve ödemelerini, kredi kartı veya PayPal hesapları aracılığıyla yapabilecek. Bununla birlikte; etkinlik biletleri, aile üyeleri veya arkadaşlara da hediye edilebilecek. Zoom, özelliğin deneme süreci boyunca etkinlik bileti satışlarından herhangi bir komisyon elde etmeyecek. Deneme süreci, en erken 2020 yılı sonuna kadar devam edecek. Yalnızca ücretli Zoom üyeleri, platformda etkinlik açabilecek ve sanal etkinlikler üzerinden bilet satarak gelir elde edebilecek.
Zoom’a gelen yeni özelliklerden bahsetmeden önce var olan özelliklerdeki değişiklikleri konuşmak gerekirse; uygulamanın Windows, MacOS ve Linux sürümlerinde webcam’in kapalı olduğu durumlarda artık toplantı bilgisi ve özellikleri yerine profil resmi ya da isim gösterilecek. Bir diğer deyişle video dışı görüşme arayüzü, video kapalı görüşme arayüzüyle aynı olacak.
Zoom’da tüm masaüstü yerine belirli bir programın ekran görüntüsü yansıtılabilecek.
Zoom’a gelen yeni özelliklere değinecek olursak; artık Zoom’un iPad sürümünde galeri, 4×4 görünümünde video dizilimini destekliyor. 11 inç ve 12,9 inç iPad Pro modellerinde ise dizilim 5×5’e çıkabiliyor. Ayrıca Zoom’un sanal arka plan özelliği, Adreno 615, 616, 618 ve 620 GPU’ya sahip tüm Android cihazlarda kullanılabilecek.
Bununla birlikte artık Windows ve MacOS kullanıcıları, tüm masaüstünü paylaşmak yerine yalnızca belirledikleri programın ekran görüntüsünü video konferanstaki katılımcılar ile paylaşabilecekler. Böylece kullanıcılar, bilgisayarlarında farklı uygulamalara giriş yapsalar dahi konferansa yalnızca belirledikleri programların ekran görüntüsü yansıtılmaya devam edilecek
Zoom toplantıları ile ilgili gelen yeni özelliklere bakacak olursak; kötüye kullanım raporlamanın öne çıktığını söyleyebiliriz. Artık Zoom’u hangi cihazda kullanıyor olursanız olun, toplantı sahibinin ya da katılımcıların kötüye kullanımını Zoom’a rapor edebileceksiniz. Ayrıca yeni katılımcı aktivitesini askıya alma özelliği ile tüm video ve sesleri kapatılabilecek, ekran paylaşımı durdurulacak, ara odalar sonlandırılacak ve kayıt beklemeye alınacak.
Yine Zoom’un hangi sürümünü kullanıyor olursa olsun kullanıcılar, kanaldaki bir mesajı kanalın en üstüne sabitleyebilecekler. Ayrıca sabitlenen mesajlar isteğe göre kaldırılabilecek ya da değiştirilebilecek. Ayrıca tüm platformlardaki Geçmiş ve Sesli Mesaj sekmeleri; konum, çağrı bilgisi ve istenmeyen aramalar ile ilgili daha fazla bilgi gösteren bir arayüz geliştirmesi aldı.
Bunlarda İlginizi Çekebilir
Takımlar Sahada Yarıştı GB Kullanımı Yüzde 245 Arttı
Microsoft Teams Meetings Anket Desteğine Kavuştu
Microsoft, Aralık Ayında İsteğe Bağlı Güncelleme Yayınlamayacağını Duyurdu