Haberler

Yeni Windows 10 21H2 Versiyonu, Gelişmiş WiFi Güvenliği Sunuyor

Microsoft, yeni Windows 10 21H2 19044.1200 sürümünü, beklenen Hello güvenlik özelliği, WPA3 HPE desteği ve Linux için Windows Alt Sisteminde GPU hesaplama özellikleri ile piyasaya sürdü.

Microsoft Temmuz ayında, Windows 10 21H2 özellik güncellemesini test için Insider’a resmi olarak yayınlamış ancak yeni özelliklerinin daha sonra geleceğini belirtmişti.

Microsoft, Windows 10 21H2 19044.1200’ün vaat edilen özelliklerini piyasaya sürdü:

  • Gelişmiş Wi-Fi güvenliği için WPA3 H2E standart desteği ekleme
  • Windows Hello for Business, basitleştirilmiş parolasız dağıtımları desteklemek ve birkaç dakika içinde dağıtımdan çalıştırma durumuna ulaşması için “bulut güveni” adı verilen yeni bir dağıtım yöntemi sunuyor.
  • Makine öğrenimi ve diğer yoğun bilgi işlem iş akışları için, Linux için Windows Alt Sisteminde (WSL) ve Windows üzerinde Linux için Azure IoT Edge (EFLOW) dağıtımlarında GPU işlem desteği

WPA3, WiFi bağlantılarına ekstra güvenlik sağlıyor

WPA3 H2E (Hash-to-Element) protokolü, bir WPA3 parolasını çalabilecek “DragonBlood” adlı bir Wi-Fi saldırısına karşı daha iyi koruma sağlıyor.

DragonBlood saldırısıyla ilgili bir araştırma makalesi, “Bu saldırılar sözlük saldırılarına benzer ve bir saldırganın zamanlamayı veya önbellek tabanlı yan kanal sızıntılarını kötüye kullanarak parolayı kurtarmasına olanak tanır. Yan kanal saldırıları protokolün parola kodlama yöntemini hedef alır,” dedi.

H2E protokolü, Dragonblood saldırısına karşı savunma sağlamak amacıyla tasarlandı.

“H2E, hesaplama açısından önemli ölçüde daha verimli ve yan kanal saldırılarına karşı sağlam bir direnç sağlıyor.”

GPU işlem desteği WSL2’ye geldi

Yeni GPU işlem desteği ile Linux kullanıcıları için Windows Alt Sistemi, makine öğrenimi ve yapay zeka geliştirme gerçekleştirmek için NVIDIA CUDA ve DirectML kullanabilecek.

Bu özellik, Windows kullanıcılarının grafik kartlarını “matematik ağırlıklı iş yüklerini hızlandırmak ve paralel işlemeyi kullanarak gerekli hesaplamaları çoğu durumda yalnızca bir CPU kullanmaktan daha hızlı tamamlamak için kullanmasına” olanak tanıyacak.

Bu destek, PyTorch ve TensorFlow gibi popüler çerçevelerin doğrudan WSL2 içinde çalıştırılmasına da olanak sağlıyor.

NVIDIA kartları CUDA ve DirectML’yi desteklerken DirectML, herhangi bir GPU üreticisinden DirectX 12 özellikli bir cihaz gerektirir.

Kaynak: bleepingcomputer.com

Diğer Haberler

Valve, Steam’e sınırsız cüzdan parası eklenmesini sağlayan açığını kapattı!
BlackBerry QNX’teki Zafiyet Milyonlarca Araba ve Tıbbi Cihaz’ı Riske Atıyor
Boston Dynamics Robotları Zorlu Parkurda Şov Yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu