Haberler

Yarı İletken Kıtlığı, Samsung, Honda ve Volkswagen’e Zarar Vermeye Devam Ediyor

Küresel çip kıtlığı, süreklilik kesintisin konusunda uyarıda bulunan büyük şirketler arasındaki Samsung, Honda ve Volkswagen’in küresel üretimini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Çarşamba günü, Samsung (SSNLF) eş CEO’su Koh Dong-jin, yatırımcılara Güney Koreli teknoloji devinin tedarik zincirinde sorun yaşadığını söyledi. Şirket, yarı iletken kıtlığını gidermek için çabalıyor ve ikinci çeyrekte sorunlarla karşılaşmaya devam edebileceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada, son aylarda yaşanan kıtlıkla zaten sarsılan otomobil endüstrisinden kimi isimler de daha da kötüleşen koşullara dikkat çekti.

Honda (HMC) ve Volkswagen (VLKAF) yetkilileri bu hafta, bilgisayar çiplerindeki kıtlığın, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki operasyonlarını etkilediğini söyledi. Honda, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yarı iletken eksikliği nedeniyle önümüzdeki hafta Kuzey Amerika fabrikalarının çoğunda üretimi geçici olarak askıya alacağını doğruladı.

Bir şirket sözcüsü, “Covid-19’un etkisi, çeşitli limanlardaki tıkanıklık, mikroçip kıtlığı ve son haftalardaki şiddetli kış şartları ile ilgili bir dizi tedarik zinciri sorununu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Temsilci, sonuç olarak Ohio’dan Ontario’ya fabrikaların önümüzdeki hafta karanlığa gömülmesinin beklendiğini ve “bir şekilde ABD ve Kanada’daki tüm otomobil fabrikalarının etkileneceğini” söyledi.

Bir otomobil ortalama 50 ila 150 arası çip kullanmakta

Ford (F), Fiat Chrysler (FCAU), GM (GM) ve Nissan (NSANF) gibi diğer büyük otomobil üreticileri de kıtlık kaynaklı sorunların sinyallerini verdi. Ortalama bir arabada 50 ila 150 yonga kullanılıyor ve sürücü yardım sistemleri, navigasyon kontrolü gibi teknoljiler ile birlikte kullanılan çip sayısı daha da artıyor.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess Salı günü CNN’den Julia Chatterley’e verdiği röportajda “2021’de bu konuda büyük sorunlar yaşayacağız” dedi. “Araçların tamamında değil, ancak bazı modeller de kısıtlamaya gidebiliriz.”

Diess, muhtemelen üreticinin “bu yıl 100.000 otomobil geride” olduğunu tahmin ediyor, bu da ikinci yarıda kurtarması hayli güç bir oran.

Diess, sorunun yakın zamanda hafifleyeceğini düşünmüyor.

“Bir haftadan fazla bir süredir şebekeden uzak iki, üç yarı iletken fabrikaya sahip olduğumuz Amerika’daki zorlu iklim koşulları nedeniyle daha fazla kısıtlayıcı etkenin olabileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

CEO’ya göre, şirket yakın zamanda Japonya’da meydana gelen deprem nedeniyle bir miktar kesintiye uğramıştı.

CEO, CNN Business’a “Bu gerçekten yarı iletken tedarikini kısıtlayan faktörlerin bir kombinasyonu” dedi. “Bu durumun üstesinden gelmeyi umuyoruz.”

Kaynak: cnn.com

Diğer Haberler

Turkcell Yerli Teknoloji Çözümleriyle Şebekesinin Gücüne Güç Katıyor
Elon Musk, Tesla Arabalarının Çin’de Casusluk İçin Kullanıldığını İddialarını Yalanladı
Brezilya iPhone 12 Kutu İçeriğinden Şarj Aletini Çıkaran Apple’a 2 Milyon Dolar Ceza Kesti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu