Windows 365 Bulut PC Servisinin Abonelik Ücretleri Ortaya Çıktı
Microsoft’un Windows 365 Bulut PC hizmetinin fiyatlandırması duyurularak ve genel kullanıma açıldı. İlgili hizmet, kullanılan çekirdeklere, RAM’e ve depolamaya bağlı olarak ayda kullanıcı başına 20 ila 162 dolar arasında bir maliyete sahip olacak.
Microsoft, geçen ay Windows 365 Bulut PC hizmet olarak masaüstü ürününü duyurduğunda, yetkililer hizmetin genel kullanıma sunulduğu gün, yani 2 Ağustos’ta fiyatlandırmayı açıklayacaklarını açıklamışlardı. Şirket söz verildiği üzere dün fiyatlarını açıkladı, buna göre en düşük donanımda 20, en gelişmiş donanım seçiminde ise aylık 162 dolar ödeme yapılacak.
Windows 365, Microsoft’un Azure Sanal Masaüstü’nün üzerine inşa edilen ve onu tamamlayan en yeni uzak masaüstü hizmeti olarak tasarlandı. Windows 365, kullanıcıların Windows 10’a veya (bu sonbaharda kullanıma sunulduktan sonra) Windows 11’e, uygulamalarına, araçlarına, verilerine ve ayarlarına, kişisel ve iş cihazlarında (PC’ler, Mac’ler, iPad’ler, Linux ve Android dahil) yerel bir Uzak Masaüstü uygulaması veya web tarayıcısı aracılığıyla, bulut üzerinde ulaşmalarına olanak tanıyacak.
15 Temmuz’da Microsoft yetkilileri (yanlışlıkla?), kullanışlı bir Windows 365 donanım seçimlerinden birinin kullanıcı başına aylık 31 ABD dolara mal olacağını açıklmıştı. Ancak bu hafta itibariyle fiyatlar tüm detayları ile açıklandı. Fiyatlandırma, bir müşterinin “Bulut PC” sanal makinesinde erişebileceği sanal çekirdek, RAM ve depolama sayısına bağlı olacak.
Business ve Enterprise olmak üzere iki sürüm mevcut
Windows 365’in, Windows 365 Business ve Windows 365 Enterprise olmak üzere iki sürümü mevcut. Windows 365 Business, kuruluş başına 300 kullanıcıyla sınırlı olacak. Windows 365 Business sürümünde tek bir sanal çekirdek, 2 GB RAM ve 64 GB depolama alanı için kullanıcı başına aylık 20 ABD doları fiyat belirlendi. Eğer gerçekten güçlü bir sanal PC istiyorsanız, sekiz sanal çekirdekli, 32 GB RAM’li ve 512 GB depolama alanına sahip donanım seçiminde de aylık 162 dolar ödeme yapılması gerekecek. Windows 365 Enterprise’da da fiyatlandırma benzer şekilde.
Windows 365/Cloud PC yalnızca Microsoft uygulamalarını desteklemeyecek; Hizmet ayrıca kullanıcıların Windows 10 veya 11 üzerinde çalışabilen herhangi bir uygulamada uzaktan oturum açmasına da izin verecek. Yazılım geliştiricilerin, Windows 365/Cloud PC ile sanal olarak çalışabilmeleri için uygulamalarında herhangi bir değişiklik veya değişiklik yapmaları gerekmeyecek. Uygulamalar sanal olarak çalıştığı için kullanıcılar, kullandıkları cihazın özelliklerinden bağımsız olarak video düzenleme yazılımı veya grafik tasarım programları gibi yüksek bilgi işlem gerektiren uygulamalara erişebilecekler.
Windows 365 Business’ı kullanmak için müşterilerin yalnızca bir Microsoft 365 aboneliğine sahip olmaları yetecek. Windows 365 Enterprise’ı kullanmak için ise aşağıdaki gereksinimlerin karşılanması gerekiyor:
- Windows Pro uç noktaları ile: Windows 10 E3 + EMS E3 veya Microsoft 365 F3/E3/E5/BP
- Windows Pro olmayan uç noktalarla: Windows VDA E3 + EMS E3 veya Microsoft 365 F3/E3/F5/BP
- Azure Aboneliği
Kaynak: zdnet.com
Diğer Haberler
Yazıcı Zafiyeti Windows Kullanıcılarını Tehdit Etmeye Devam Ediyor
Windows 11 Beta Sürümüne Ulaştı
Microsoft Teams Eski Çağrı Kayıtlarının Otomatik Olarak Silineceğini Açıkladı