Herkese merhaba yeni bir Microsoft Azure makalesi ile yine beraberiz. Bu makale bir devam makalesi ilk makalemizde MVMC uygulamasının kurulmadan önceki adımları göstermiştik. Bu makalede ise kurulum ve diğer adımlar bahsetmeye çalışacağım. Uygulama hakkında kısa bilgileri ilk makalemizde verdiğim için direk kuruluma ve kullanıma geçiyorum.
Kurulum için MVMC uygulamasının kurulum dosyasını indirmemiz gerekiyor. Şuanda 3.0 versiyonu mevcut indirmek için bu adresi kullanabilirsiniz: http://bit.ly/1xph4Ql . Uygulamayı indirdikten sonra çok basit bir kurulum ile uygulamayı kuruyoruz. Standart bir kurulum olduğu için herhangi bir ekran görüntüsü paylaşmıyorum.
Uygulamayı kurduktan sonra uygulamayı açtığımızda aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılar. Biz burada Virtual machine conversion seçerek ilerliyoruz.
Daha sonra bize nereye convert edeceğimizi soruyor. Biz burada Migrate to Microsoft Azure diyerek devam ediyoruz.
Gelen ekranda bundan önceki makalede anlattığımız sertifika upload olayını neden yaptığımız ortaya çıkıyor. Burada MVMC nin Microsoft Azure ile iletişime geçmesi için sertifika bilgilerine ihtiyaç duyuyor. Biz bu bilgileri Microsoft Azure portaldan öğrenebiliriz. Yine sertifika upload ederken gittiğimiz Management Certificates kısmına gidiyoruz ve orada yüklediğimiz sertifkanın Thumbprintini ve Subscription bilgilerini kopyalıyoruz.
Ve gelen ekranda bu bilgileri yazarak devam ediyoruz.
Bu adımdan sonra Microsoft Azure hesabımıza bağlanmış oluyoruz ve aşağıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere Microsoft Azure hesabımızda yaratmış olduğumuz storage accounlarımızı görüyoruz ve burada convert edecağimiz sanal sunucumuzu nereye yükleyeceğimizi seçiyoruz. Ben test için mvmcstore adında bir storage account oluşturmuştum. Onu seçip devam ediyorum.
Gelen ekranda sizden VMware vCenter yada bağlanacağınız ESX host bilgilerini girmeniz gerekiyor. Yetkili bir kullanıcı ismi ve şifresi, gerekli ip bilgisini girdikten sonra devam ediyoruz. Burada eğer vCenter bağlantısı yapacaksanız domain\username şeklinde bağlantı kurmanız gerekiyor.
Bu ekranda convert edeceğimiz suncuyu bulup next ile devam ediyoruz.
Conneciton ekranında bize hangi kullanıcı ile bu işlemleri yapacağımızı soruyor. Bu kullanıcının convert edeceğimiz sanal sunucu üzerinde yetkili haklara sahip olması gerekiyor. Eğer sunucu domain üyesi değil ise yine sunucu üzerinde yetkili bir kullanıcı tanımlamamız gerekiyor.
Daha sonraki ekran bizden VMware üzerinden çevireceği sunucuyu ilk olarak localde bir yere atacağı yeri soruyor. Ben burada sunucu üzerinde bir yer seçiyorum.
Son ekranımızda bize kısa bir özet gösteriyor. Finish diyerek convert işlemine başlıyoruz.
Burada makalemizin sonuna geldik. Bu işlemlerden sonra sorunsuz şekilde. Sunucumuz Microsoft Azure üzerinde çalışmaya başlıyor. Bir başka makalede görüşmek üzere. Bol bulutlu günler J