Twitter’daki Yeni Özellikler: Ses Odaklı Audio Spaces ve Hikayeler Benzeri Fleets

Twitter, Fleets adındaki hikayeler özelliğini resmen duyurdu. Instagram, Facebook, WhatsApp ve LinkedIn’de karşımıza çıkan hikayeler (Stories) özelliği artık Twitter’a geliyor.

Sosyal medyanın son yıllarda edindiği en devrimsel özellik olan hikayeler, Fleets adı ile Twitter’a da geldi. Twitter Fleets ile 24 saat sonra kaybolan görsel ya da metin odaklı paylaşımlar yapmak mümkün olacak.

Hikayeler formatı Snapchat ile hayatımıza girmiş, daha sonra ise Facebook tarafından kopyalanarak Instagram‘a dahil edilmişti. Facebook’un daha sonra kendi ana uygulaması başta olmak üzere WhatsApp içerisine dahi getirdiği Hikayeler altyapısı, artık Twitter’da da olacak. Firmanın çok uzun süre önce Brezilya merkezli olarak test etmeye başladığı yeni özelliği Fleets, artık herkes için kullanıma çıkıyor. Firmanın yeni özellik için yayımladığı resmi açıklama ise şöyle:

“Kullanıcılar, metin, Tweetler, fotoğraflar veya videolar ile Fleet oluşturabilecek ve Fleet’lerini çeşitli arka plan ve metin seçenekleriyle özelleştirebilecek. Fleets’de bir Tweeti paylaşmak için Tweetin altındaki “Paylaş” simgesine ve ardından “Fleet’de Paylaş” a basmak yeterli oluyor. Sonra, bazı metin veya emojilerle bunun hakkında ne düşündüğünü kullanıcı ekleyebilir. Yakın zamanda, çıkartmalar ve canlı yayın özelliği Fleets’de mevcut olacak.”

Fleets, aslında tıpkı bir tweet gibi fotoğraf, video, resim gibi medyalar ile birlikte, mikroblog şeklinde metinler da paylaşabilirsiniz. Ayrıca akışta gördüğünüz bir tweeti “Fleetleyebilirsiniz”.

Platform yetkililerine göre Fleets özelliği, test bölgelerinde tweet özelliğinden daha çok kullanıldı.

Audio Spaces: Sesli Sohbet Odaları 

Twitter’a gelen bir diğer özellik ise Audio Spaces. Sesli sohbet odaları olan Audio Spaces, kullanıcıların daha güvenli ve samimi ilişkiler kurmasını sağlayacak. Canlı olarak yayınlanan bu sohbet odalarının şimdilik sınırlı sayıda kullanıcı ile test edildiğini söyleyelim.

Özellik test sürecinde,öncelikle kadınlar, gazeteciler, aktivistler ya da azınlıklar gibi ötekileştirilen gruplara açılacak. Bu gruplardan alınan geri bildirimlerle özelliğin 2020 sonunda herkese açılacağını söyleyebiliriz. Eğer canlı sohbet odalarına yeni katılımcılar davet etmek isterseniz, içerikleri Fleets, DM ve Tweetlerde paylaşabileceksiniz. 

Sesli tweetlere alt yazı ekleniyor, Audio DM özelliği geliyor

Sesli Sohbet Odaları, tüm dikkati üzerine toplarken, ekibin sesli tweetlerden henüz vazgeçmediğini de belirtelim.  280 karakterin kendini ifade etmek için yeterli olmadığını belirten Maya Gold Patterson, sesli tweet fikrini bu nedenle ortaya koyduklarını belirtti.

Sesli tweetlerin yaratıcı kullanım alanlarından örnekler veren Patterson, gazeteci, yazarların hikaye anlatımında, müzisyenlerin yeni şarkı tanıtımda özellikten faydalandığını gösterdi. 

Twitter, etkinlikte alt yazı özelliklerini de duyurdu. Ekip, işitme problemi yaşayanlar için sesli tweetlerle birlikte tüm medya içeriklerine alt yazı özelliği getirildiğini açıkladı. Duyurulan bir diğer özellik de Audio DM oldu. Bundan böyle kullanıcılar, DM’de ses gönderimi yapabilecek. Özellik, şu an için sadece Brezilya’da test ediliyor. 2020 sonlarına doğru herkese açılabilir. 

Kaynak

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Oppo X 2021: Yuvarlanabilir Konsept Telefon Tanıtıldı

Apple Türkiye Yeni Mac’leri Uygun Fiyatlara Satışa Sundu!

Zoom, Tüm Platformlar İçin Güncelleme Yayınladı

Takımlar Sahada Yarıştı GB Kullanımı Yüzde 245 Arttı

Microsoft Teams Meetings Anket Desteğine Kavuştu

Exit mobile version