TikTok, 2019 ikinci yarı yılı için şeffaflık raporunu yayınladı. Raporda 49 Milyondan fazla kural ihlali videonun silindiği aktarıldı.
Şu günlerde birçok ülke ile zor günler geçiren ByteDance‘in sahip olduğu kısa metrajlı video uygulaması TikTok, hızlı yükselişinin ardından, gizlilik zerine başı dertte. Hindistan, Hong Kong ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülke uygulamanın verileri Çin hükümeti ile paylaştığı üzerine şikayetlerde bulunduğu ve kısmen yasaklandığı haberleri görüyoruz. Şirket hakkında kısa bilgi aktardıktan sonra raporu irdelemeye başlayalım.
49 Milyondan fazla video silindi
TikTok, 2019 ikinci yarıyıl için yaklaşık 49 Milyondan fazla video, içerik topluluk yönergeleri veya hizmet şartlarını ihlal ettikleri için sildiklerini açıkladı. Silinen toplam video sayısı yüklenen video sayısına göre %1’den azını temsil ediyor. En çok içerik silinen ülke, 16 milyon içerik ile Hindistan olurken, Amerika Birleşik Devletleri 4.6 Milyon silinen içerik ile ikinci sırada bulunuyor. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, YouTube yaklaşık 15 Milyon video silerken yine sıralamda Hindistan ve Amerika ipi göğüslüyor.
Rapor devaında, fikri mülkiyet haklarının ihlali nedeniyle 1.338 içerik kaldırıldığı, 10 farklı devletlerden gelen 45 kaldırma talebi olduğu paylaşıldı. Şeffaflık raporu uygulama için güven tazelemeye yardımcı olması amaçlanıyor. Bu bağlamda firma, raporda yeni bir haberi de paylaşarak; Los Angeles ve Washington’da Küresel Şeffaflık Merkezleri açacaklarını aktardı. Bu merkezlerde, uzmanlara ve denetçilere, ekiplerimizin TikTok’ta içerik denetleme konusunda zorlu ve kritik öneme sahip çalışmaları yakından görme olanağı sağlayacak.
TikTok ile ilgili diğer haberler:
- Hindistan Aralarında Tiktok’un Ve WeChat’in de Bulunduğu 59 Çin Merkezli Uygulamayı Yasakladı
- Tiktok’un sahibi ByteDance 140 Milyar Dolar Değere Ulaştı
- Tiktok, Disney’den CEO Transfer Etti
- TikTok’da Veri Sızıntısı!
- ABD Ordusundan TikTok’a Yasak Geldi
Kaynak: TikTok Güvenlik Merkezi