Telegram Adresleri NFT Olarak Satılmaya Başlanıyor!

Dünya’nın en popüler sosyal medya uygulamalarından Telegram, kullanıcı isimleri için harekete geçmeye başladı.

Telegram

Telegram, çoklu platform desteğini sunarak kullanıcılarına güvenli ortam yaratan mesaj uygulamalarından bir tanesidir. Uygulama çıktığı günden bu yana diğer platformlara kıyasla yenilikler üzerinde çalışıyor. Bu sefer farklı alan için harekete geçen şirket, kendi özel alan isimlerini NFT olarak satış kararı verdi.

Telegram Web3 İçin Hızlanıyor!

İşlemler için harekete geçen şirket, bir an önce web3 deneyimini artırmak istiyor. Özellikle konu hakkında açıklamalar yapan Pavel Durov, temel blok zincirini artırarak Telegram’ı daha etkin bir yer haline getirmeye çalışacak. Telegram kurucusu yaptığı yeni açıklamalarda: ‘’TON’un alan/cüzdan adları için yakın zamanda gerçekleştirdiği açık artırmanın başarısından gerçekten etkilendim. Cüzdan.ton isimli bölge 215.250 Toncoin’e yani 260.000$ satıldı, casino.ton ise 244.000$’a satıldı. TON bu sonuçları elde edebildiyse, 700 milyon kullanıcısıyla Telegram’ın ayrılmış kullanıcı adlarını koyduğumuzda ne kadar başarılı olabileceğini hayal edin, açık artırma için grup ve kanal bağlantıları. @storm veya @royal gibi milyonlarca akılda kalıcı t.me adresine ek olarak, dört harfli kullanıcı adlarının tümü satışa sunulabilir (@banka, @club, @game, @gift vb.).’’ ifadelerini belirterek bu konu hakkında oldukça ciddi olduğundan söz etti.

Devamında farklı noktalara da değinen kurucu şu sözleri kullandı: ‘’Bu, kullanıcı adı sahiplerinin bunları korumalı anlaşmalarda ilgili taraflara aktarabilecekleri yeni bir platform yaratacak ve mülkiyet NFT benzeri akıllı sözleşmelerle blok zincirinde güvence altına alınacak. Kanallar, çıkartmalar veya emoji dahil olmak üzere Telegram ekosisteminin diğer unsurları da daha sonra bu pazarın bir parçası olabilir. Ölçeklenebilirlik ve hız söz konusu olduğunda, TON muhtemelen bu tür merkezi olmayan satışları barındırmak için en iyi teknolojiye sahiptir. Ekibimiz TON için kurşun geçirmez akıllı sözleşmeler yazabilir (akıllı sözleşme dilini icat eden biz olduğumuz için), bu nedenle gelecekteki pazarımız için temel blok zinciri olarak TON’u denemeye meyilliyiz. Bakalım önümüzdeki haftalarda Telegram’a biraz Web 3.0 ekleyebilecek miyiz?’’ dedi.

Kaynak

Exit mobile version