3. Parti Yazılımlar

Symantec Data Insight Bölüm 3 – Reports

 

Yazı dizimizin son kısmına geldik Symantec Data Insight Programının Raporlama ekranında 7 kategori altında raporlama bulunmaktadır ki bunlarda bütün bir file sunucumuzda ki verilerimizi kontrol altında tutmamızı sağlamaktadır.

 

 

Raporlama kategorileri

 

Erişim Bilgileri

Erişim Özeti

Kapasite

Sahiplik

Veri Ömrü

 İzinler

 Tüketim başlıkları altında 18 farklı raporlama sunmaktadır.

 

SDI ekranına giriş yaptıktan sonra Reports tabına geçiş yapıyoruz. Home menüsünde hazırladığımız raporlamaları görebilir. Bu raporlamaları kontrol edebiliriz.

 

 

Raporlamaları zamanlayabilir. 3 farklı formatta CSV, PDF veya HTML olarak alabilir ve yapımızda mail sunucusu varsa mail olarak tek tek veya bütün formatlarda aynı anda alabiliriz.

 

 

 image001

 

 

Şekil 1 – Raporlama Menüsü

 

 

 

image002

 

 

Şekil 2 – Hazırladığımız raporları Select Action ile çalıştırabilir. Ayarları Görebilir veya değişiklikler için düzenleyebiliriz.

 

 

 

image003

 

 

Şekil 3 – File Serverımızda 3 aydan fazla kullanılmayan klasörleri bulmak için Data Lifecycle Reports altında ki Inactive Folders’ı seçiyoruz. Rapor hakkında kısa bir bilgi ve Inactive Folder hakkında örnek raporları görmek istersek bu formatlara tıklayarak örnek görebiliriz. Biz Create Report diyerek yeni bir rapor oluşturmaya başlıyoruz.

 

 

 

image004

 

 

Şekil 4 – Report Information bölümünde Rapora isim vererek, hangi formatlarda ve zamanlarda raporumuzu oluşturmaya başlıyoruz.

 

image005

 

 

Şekil 5 – Configuration tabından hangi tarihten önce kullanılmayan klasörleri bulmak için ayarlıyoruz. Biz 3 aydan eski kullanılmayan klasörleri bulmak istediğimiz için 3 MONTHS olarak ayarlıyoruz.

 

 

image006

 

 

Şekil 6 – Data Selection tabına geçerek hangi sunucu veya klasörü kontrol edeceğini veya tüm sunucuları kontrol etmesi için sağ taraftaki All Physical Resources sekmesi işaretlenir.

 

 

image007

 

 

Şekil 7 – Notification Tabında ise raporun mail yolu ile kime iletilecekse yazarak OK tuşuna basıyoruz ve aşağıda ki SAVE and RUN butonundan raporumuzu kaydediyoruz ve çalıştırıyoruz. Mail sunucumuzun ayarlarını Settings Tabına gelinir. Glabal Settings altında ki SMTP Settings bölümünden yapabiliriz.

 

image008

 

 

Şekil 8 – Home Tabından veya Inactive Folders tabından raporumuzu çalıştırdığımızda IN PROGRESS ile raporumuzu oluşturmaya başlıyoruz.

 

image009

 

 

Şekil 9 – Ekranımızda SUCCESS dedikten sonra PDF simgesine tıkladığımızda raporumuzu görebildiğimiz gibi mail adresimizden de aynı raporu görebiliriz.

 

image010

 

 

Şekil 10 – 3 Aydır kullanılmayan klasörlerin listelenmiş raporunu görebilmekteyiz.

 

Reports kısmında ki diğer raporlama işlemlerini dosya formatı, klasör, kullanıcı, birim veya grup bazlı olarak ayarlamalarla file serverımızda verilerimizin güvenlik ve kapasite bazında kontrol edebilmemizi yönetmemizi kolaylaştırmaktadır.

 

Bu kadar özelliklerinden bahsettiğimiz programın gelelim kötü yanlarına;

 

Programın Kullanımı özellikleri %80-90 oranında başarılı bir yapıya sahip fakat Dashboard görünümü ve kullanımı çok başarılı değil;

 

Yaptığınız bir işlemde bazen ekranı yenilememiz veya uygulamadan çıkıp tekrar girmeniz gerekebilmektedir.

 

Symantec DATA INSIGHT ile ilgili serimizin sonuna geldik. Umarım faydalı ve programı yazı olmuştur.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu