Server Hizmeti Almanın Artıları
Server, bilgisayar ağlarında kullanıcıların erişebileceği, kullanıma ve paylaşıma açık kaynakları ve diğer servisleri çalıştıran bilgisayar birimlerinin adıdır. Serverlar yönetim, veri depolama, uygulamalar ve iletişimleri destekleyen bir işletim sistemleri grubudur.
Sunucu denilince genellikle ilk olarak donanım bileşeni gelir ama bir sunucu fiziksel bir cihazdan oluşmaz. Bu cihazlar, bir sunucu olarak çalışabilmeleri için özel yazılımlara ihtiyacı vardır. Yazılımlar da sunucu cihazlarının içerdikleri verileri kullanım amacına uygun şekilde sunabilmelerine olanak tanır. Bir sunucunun özelliği veri akışını güvenli ve istikrarlı halde performans ortaya koymasıdır. Sunucular donanımsal olarak gelişmiş özelliklere sahiptir ve ek donanımlar ile güçlendirilebilir.
Server Nasıl Çalışır?
Bir bilgisayar ile karşılaştırıldığında daha fazla bellek, çoklu ağ bağlantısı, birden fazla sabit sürücü ve CPU’ya sahiptir. Hizmetleri birden fazla kullanıcı ile paylaşmak, veri depolamak, kurumsal ağların kapsamlı yönetimi ve kontrolünü sağlamak gibi görevleri vardır. Sunucular için, birden çok işletim sistemi, onları yönetmek için hipervizör adı verilen bir yazılım parçasıyla yan yana çalışır. Her VM; CPU’lar, bellek, sabit sürücüler, ağ ara yüzleri ve diğer cihazlar dahil olmak üzere kendi sanal donanımını sağlar.
Server Almanın Avantajları
Server hizmeti alan bir işletme script ve web sitesi oluşturmaya yarayan ASP.NET ile oluşturulan programları çalıştırmaya olanak sağlayan bir altyapı ister. E-posta Dahili web siteleri, uzaktan erişimi, mobil cihazlar için destek, dosya ve yazıcı paylaşımı, yedekleme ve geri yükleme gibi araçlar içeren hem büyük hem de küçük şirketlerin kurumsal ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilen araçlar gereklidir.
Bu aşamada Microsoft tarafından üretilen Windows Server hizmetleri bu ihtiyaçları karşılayan en donanımsal sunucudur. ASP.NET ile oluşturulan programlar sadece “Windows Sunucularında çalışır. Bu da, şirketlerin server hizmeti için Windows sunuculara yönelmesinin ana nedenidir.
Eline sağlık.