Bu makalemizde SCCM sistemindeki mevcut Varsayılan Query’lerden bahsedeceğiz.
Default Query’ler SCCM Sistemi kurulumu sonrası gelmektedir. Bu Query’lerin içerisinde işimize yarayacak bir çok sorgu mevcuttur. En sık kullanılan Sorgulara göz atalım o halde :
Query’leri görüntülemek için SCCM Console ekranından ” Monitoring “ bölümünü seçeriz. Ardından ” Queries “ klasörünü seçerek varsayılan olarak oluşturulmuş Sorguları görmüş oluruz. Aşağıda belirtilen Sorguları çalıştırmak için ilgili Query seçeneğine sağ tıklayarak ” Run “ seçeneğini seçeriz.
Örnek olarak ” All Active Directory Security Groups ” Queries seçeneğine sağ tıklayarak ” Run “ seçeneğini seçeriz.
İlgili seçeneğini seçtikten sonra ” All Active Directory Security Groups “ Queries bilgilerinin listelendiği görürüz. Bu Sorgu Active Directory’de bulunan tüm security ( Güvenlik ) Gruplarını listelemeye yaramaktadır.
İkinci olarak ” All Client Systems ” seçeneğinde ise SCCM Ajan Kurulumu sağlanan organizasyonumuzdaki Kurulumu gerçekleşmiş Bilgisayarları ve Sunucuları listelemektedir.
Üçüncü olarak ” All Company Owned Devices “ seçeneği ise organizasyonunuzda yönettiğiniz cihazları listelemektedir.
Dördüncü olarak ” All Joilbroken or rooted devices “ seçeneğinde yapınızda bulunan Tüm Bozuk Cihazları listemektedir.
Beşinci olarak ” All Mobile Devices “ seçeneğinde yapınızda Yönetilen Mobil Cihazları listelemektedir.
Altıncı olarak ” All Non-Client Systems “ seçeneğinde yapınızda bulunan keşfedilmiş Fakat SCCM Ajan kurulumu yapılmamış Client’ları listelemektedir.
Yedinci olarak ” All Personal Devices “ seçeneğinde Tüm Kişisel Cihazları göstermektedir.
Sekizinci olarak ” All Systems “ seçeneğinde Organizasyonumuzdaki Tüm Cihazları göstermektedir.
Dokuzuncu olarak ” All systems with Hardware Inventory Collected “ seçeneğinde yapımızdaki Bilgisayaların Donanım Envanterler raporlamalarını sağlamaktadır.
Onuncu olarak ” All Systems with specified Software File Name and File Size “ seçeneğinde Tüm bilgayarlarda bulunan Dosya adı ve Dosya Boyutu bilgilerini raporlama sağlamaktadır.
Onbirinci olarak ” All Systems with Specified Product Name and Version “ seçeneğinde Tüm bilgisayarlarda bulunan Uygulamaların İsim ve Versiyonlarının raporlanmasını sağlar.
Onikinci olarak ” All Unkown Computer ” seçeneğinde tüm bilinmeyen bilgisayarları listelemektedir. Ayrıca Varsayılan olarak gelen bilgisayaları da göstermektedir.
Onüçüncü olarak , ” All User Groups “ seçeneğinde Tüm Kullanıcı Gruplarını Listelemektedir.
Ondördüncü olarak , ” All Users “ seçeneğinde Active Directory yapınızdaki Tüm Kullanıcıları Listelemektedir.
Bu açmış olduğumuz Queries Klasörleri birikmektedir. Bunları topluca kapatmak istiyorsanız. Herhangi bir Node’a tıklayarak ” Close “ seçeneğini seçerek ” Close All Nodes “ seçeneğini seçerek Queries altında bulunan açmış olduğumuz Tüm Node’ları kapatabiliriz. ” Close Node “ seçeneğini seçerek seçmiş olduğumuz Node klasörünü kapatabiliriz.
Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere.
Faydalı olması Dileğiyle.