SCCM Konsolunda Varsayılan Sorgular (Default Queries)
Bu makalemizde SCCM sistemindeki mevcut Varsayılan Query’lerden bahsedeceğiz.
Default Query’ler SCCM Sistemi kurulumu sonrası gelmektedir. Bu Query’lerin içerisinde işimize yarayacak bir çok sorgu mevcuttur. En sık kullanılan Sorgulara göz atalım o halde :
Query’leri görüntülemek için SCCM Console ekranından ” Monitoring “ bölümünü seçeriz. Ardından ” Queries “ klasörünü seçerek varsayılan olarak oluşturulmuş Sorguları görmüş oluruz. Aşağıda belirtilen Sorguları çalıştırmak için ilgili Query seçeneğine sağ tıklayarak ” Run “ seçeneğini seçeriz.
Örnek olarak ” All Active Directory Security Groups ” Queries seçeneğine sağ tıklayarak ” Run “ seçeneğini seçeriz.
İlgili seçeneğini seçtikten sonra ” All Active Directory Security Groups “ Queries bilgilerinin listelendiği görürüz. Bu Sorgu Active Directory’de bulunan tüm security ( Güvenlik ) Gruplarını listelemeye yaramaktadır.
İkinci olarak ” All Client Systems ” seçeneğinde ise SCCM Ajan Kurulumu sağlanan organizasyonumuzdaki Kurulumu gerçekleşmiş Bilgisayarları ve Sunucuları listelemektedir.
Üçüncü olarak ” All Company Owned Devices “ seçeneği ise organizasyonunuzda yönettiğiniz cihazları listelemektedir.
Dördüncü olarak ” All Joilbroken or rooted devices “ seçeneğinde yapınızda bulunan Tüm Bozuk Cihazları listemektedir.
Beşinci olarak ” All Mobile Devices “ seçeneğinde yapınızda Yönetilen Mobil Cihazları listelemektedir.
Altıncı olarak ” All Non-Client Systems “ seçeneğinde yapınızda bulunan keşfedilmiş Fakat SCCM Ajan kurulumu yapılmamış Client’ları listelemektedir.
Yedinci olarak ” All Personal Devices “ seçeneğinde Tüm Kişisel Cihazları göstermektedir.
Sekizinci olarak ” All Systems “ seçeneğinde Organizasyonumuzdaki Tüm Cihazları göstermektedir.
Dokuzuncu olarak ” All systems with Hardware Inventory Collected “ seçeneğinde yapımızdaki Bilgisayaların Donanım Envanterler raporlamalarını sağlamaktadır.
Onuncu olarak ” All Systems with specified Software File Name and File Size “ seçeneğinde Tüm bilgayarlarda bulunan Dosya adı ve Dosya Boyutu bilgilerini raporlama sağlamaktadır.
Onbirinci olarak ” All Systems with Specified Product Name and Version “ seçeneğinde Tüm bilgisayarlarda bulunan Uygulamaların İsim ve Versiyonlarının raporlanmasını sağlar.
Onikinci olarak ” All Unkown Computer ” seçeneğinde tüm bilinmeyen bilgisayarları listelemektedir. Ayrıca Varsayılan olarak gelen bilgisayaları da göstermektedir.
Onüçüncü olarak , ” All User Groups “ seçeneğinde Tüm Kullanıcı Gruplarını Listelemektedir.
Ondördüncü olarak , ” All Users “ seçeneğinde Active Directory yapınızdaki Tüm Kullanıcıları Listelemektedir.
Bu açmış olduğumuz Queries Klasörleri birikmektedir. Bunları topluca kapatmak istiyorsanız. Herhangi bir Node’a tıklayarak ” Close “ seçeneğini seçerek ” Close All Nodes “ seçeneğini seçerek Queries altında bulunan açmış olduğumuz Tüm Node’ları kapatabiliriz. ” Close Node “ seçeneğini seçerek seçmiş olduğumuz Node klasörünü kapatabiliriz.
Makalemi zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Diğer makalelerimde görüşmek üzere.
Faydalı olması Dileğiyle.
Eline sağlık.
Teşekkür ederim Hakan Hocam.