Cloud Computing

Power BI ile Azure Security Center Kullanımı

 

Güvenlik ürünlerinde izleme özelliği çok önemli bir başlıktır. Farkındalık oluşturmak için pek çok üretici güvenlik gibi aslında karmaşık ürünlerin yönetici ekranlarının son derece anlaşılır olmasını sağlamak için elinden gelen çabayı göstermektedir.

Microsoft bulut güvenliği tarafında Azure Security Center ile bizlere son derece detaylı raporlar sunmaktadır. Bundan önceki makalelerimde bu konuda detaylı anlatmıştım. Bu bölümde ise Power BI’ ın gücü ile mevcut raporların nasıl daha kullanışlı bir hal aldığını göreceğiz.

Öncelikle Azure Security Center paneline erişiyoruz.

clip_image002

Hemen üst bölümde yer alan Power BI linkine tıklıyoruz;

clip_image004

Power BI kısa yoluna tıkladıktan sonra yukarıdaki gibi ilk kurulum linkleri karşımıza çıkıyor. İlk Security insights dashboard altındaki “Create dashboard now” linkine tıklıyoruz.

clip_image006

Karşımıza yukarıdaki gibi bir login ekranı çıkıyor, mevcut hesabımız ile giriş yapıyoruz.

clip_image008

Login işleminden sonra otomatik olarak Azure Security Center Security Insights eklentisini görüyoruz ve “GET IT NOW” diyerek bunu hesabımıza ekliyoruz.

clip_image010

Karşımıza yukarıdaki gibi bir yetkilendirme ekranı çıkıyor, Authentication method bölümünde OAuth2 seçip Sign in butonuna basıyoruz.

Bundan sonra karşınıza otomatik olarak Portal.azure.com hesabınıza girdiğiniz kullanıcı adı ve şifre ekranı gelecektir, burada geçerli kimlik bilginizi yazmanız halinde otomatik olarak veriler çekilmeye başlayacaktır.

clip_image012

Burada verilerin gelmesi biraz zaman alabilir. Kısa bir zaman sonra ise yukarıdaki gibi son derece kullanışlı bir ekran ile karşılaşıyoruz.

Bundan sonrası aslında Power BI kullanıcıları için çok bilindik, malum elde veriler var ve bunları anlamlı bir şekilde raporlamak, raporları özetlemek, değişkenlere göre sıralamak veya toparlamak sizin elinizde. Örnek bir ekranı aşağıdaki resimden görebilirsiniz;

clip_image014

Burada dikkat ederseniz tek bir ekranda pek çok özet çıktıya ulaşabiliyorsunuz. Hemen bu ekranın alt bölümüne bakarsanız aslında bu şekilde pek çok rapor olduğunu görebilirsiniz.

clip_image016

Aynı şekilde Policy Management içinde Power BI ekranlarını kullanabilirsiniz. Bunun için yine Azure Security Center bölümündeki Power BI linkine tıklarsanız çıkan menüden bu sefer “Policy management dashboard” altındaki “Create dashboard now” linkine tıklıyoruz.

clip_image018

clip_image020

Eklenti için yine kullanıcı bilgisi verdikten sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelmektedir;

clip_image022

Öncelikle sahip olduğunuz üyeliklerden birisini seçiyorsunuz ve karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor;

clip_image024

Özetle güvenliğiniz için kullanmış olduğunuz Azure Security Center için Power BI’ ın gücü ile sizi daha güvenli günler bekliyor.

Umarım faydalı bir makale olmuştur, bir sonraki makalemizde görüşmek üzere.

 

Hakan Uzuner

2002 yılından beri aktif olarak bilişim sektöründe çalışmaktayım. Bu süreç içerisinde özellikle profesyonel olarak Microsoft teknolojileri üzerinde çalıştım. Profesyonel kariyerim içerisinde eğitmenlik, danışmanlık ve yöneticilik yaptım. Özellikle danışmanlık ve eğitmenlik tecrübelerimden kaynaklı pek çok farklı firmanın alt yapısının kurulum, yönetimi ve bakımında bulundum. Aynı zamanda ÇözümPark Bilişim Portalı nın Kurucusu olarak portal üzerinde aktif olarak rol almaktayım. Profesyonel kariyerime ITSTACK Bilgi Sistemlerinde Profesyonel Hizmetler Direktörü olarak devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu