Pentagon, DJI Marka Droneların Tehdit Oluşturduğunu Söyledi

Pentagon, daha önce kendi yayınlamış olduğu raporların aksine DJI marka droneları bir tehdit olarak tanımladı

ABD hükümeti DJI marka droneların devlet kurumlarınca kullanımını aylar boyunca yasaklamış, ardından ABD yasa koyucuları DJI’ın Çin hükümetine bilgi gönderip göndermediğini sorguladığında, Pentagon, kullanılan dronların aslında güvenli olabileceğini kabul etmiş ve iki “Government Edition” DJI drone’nun devlet kurumları tarafından kullanılabileceğini önermişti.

Bununla birlikte Savunma Bakanlığı 23 Temmuz’da, ilgili raporun yayınlanmasının “izinsiz” olduğunu belirttiği ve DJI’ın insansız hava araçlarının “ulusal güvenliğe potansiyel tehdit oluşturduğu” konumunu yineleyen bir bildiri yayınladı. Pentagon, İHA’larla ilgili politikasının değişmediğini ve “yanlış ve koordinasyonsuz” raporun nasıl yayınlandığına dair bir soruşturma başlattığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı geçen yıl, Çin hükümeti tarafından yapılabilecek potansiyel casusluk faaliyetlerine dair endişelerini öne sürerek şirketin dronelarına yasak koymuştu. Buna ek olarak Ticaret Bakanlığı da, şirketin Çin hükümetine Uygur Müslümanlarının gözaltı işlemleri için gözetim teknolojisi sağladığı iddia edildikten sonra DJI’ı ticari kısıtlama listesine aldı. kamplar. Bu ikinci iddia, Pentagon’un raporunda hiç ele alınmadı.

Ancak The Hill’e göre Pentagon’un (yetkisiz) raporunda, iki drone modelinin analiz edildiği ve herhangi bir kötü amaçlı kod bulunmadığı belirtiliyor. İç Güvenlik Bakanlığı daha önce 2019’da DJI Mavic Pro ve Matrice 600 Pro üzerinde testler yapmış ve olmaması gereken yerlere veri gönderildiğine dair kanıt bulamamıştı.

Alınan kararlar tüketici kullanımına engel değil

Hükümet incelemelerinin ve kararlarının hiçbiri normal tüketicilerin bir DJI drone satın alıp kullanmasına engel değil. Tüm suçlamalara rağmen, DJI tüketicilere yönelik ürünler geliştirmeye ve satmaya devam edebiliyor.

Yasa koyucular hala bir güvenlik riski olarak algılanan diğer Çin ürünleri hakkında ne yapacaklarına karar vermeye çalışıyorlar. Savunma Bakanlığı, Xiaomi’nin “Komünist Çin askeri şirketi” olarak adlandırılmasına yönelik aldığı kararlarda geri adım atarken, Biden yönetimi Huawei ürünlerinin ABD altyapısında kullanılmasını yasaklamayı kafalarına koymuş gibi görünmekte. Hükümet, ağ altyapısının bir parçası olarak çalışmakta olan ZTE ve Huawei gibi Çinli şirketlerin ekipmanları konusunda o kadar endişeliydi ki, halihazırda kullanımda olan parçaları çıkarmayı bile düşündü. Geçen Eylül ayında yayınlanan bir raporda, ABD internet altyapısındaki Çin merkezli ürünlerin değiştirilmesinin 1.8 milyar dolara mal olacağı tahmin edilmişti.

Kaynak: theverge.com

Diğer Haberler

Microsoft 365, Ağustos Ayında Internet Explorer 11 Desteğini Sona Erdiriyor
Clubhouse Hakkında Skandal Veri Sızıntısı İddiası, 3,8 Milyar Telefon Numarası!
Kaseya, REvil Fidye Saldırısına Maruz Kalan Müşterileri İçin Fidyecilere Ödeme Yaptı

Exit mobile version