Panasonic Yaşadığı Siber Saldırı Sonrasında Veri İhlâli Yaşandığını Açıkladı

Japonya merkezli çok uluslu bir şirket olan Panasonic, bilinmeyen tehdit aktörlerinin şirket ağındaki sunuculara erişmesinin ardından bir güvenlik ihlali yaşadığını açıkladı.

Şirket, Cuma günü yayınlanan bir basın açıklamasında, “Panasonic Corporation, şirket ağına 11 Kasım 2021’de üçüncü bir tarafın yasadışı olarak erişildiğini doğruladı.” Dedi.

“İç soruşturma sonucunda, izinsiz giriş sırasında bir dosya sunucusundaki bazı verilere erişildiği belirlendi.”

Panasonic, olayı ilgili makamlara bildirdi ve ağına harici sunuculardan erişimi engellemek için gerekli önlemler aldı.

Japon elektronik devi, Panasonic’in basın açıklamasında “sızıntı” olarak etiketlediği saldırıyı araştırmak ve izinsiz giriş sırasında erişilen verilerden herhangi birinin müşterilerinin kişisel bilgilerini içerip içermediğini bulmak için üçüncü bir tarafın hizmetlerine başvuracağını da belirtti.

Şirket, “Kendi soruşturmasını yürütmenin yanı sıra, Panasonic şu anda sızıntıyı araştırmak ve ihlalin müşterilerin kişisel bilgilerini ve/veya sosyal altyapıyla ilgili hassas bilgilerini içerip içermediğini belirlemek için uzman bir üçüncü taraf kuruluşla birlikte çalışıyor” dedi.

“Panasonic, bu olaydan kaynaklanan herhangi bir endişe veya rahatsızlıktan dolayı en içten özürlerini ifade etmek ister.”

Panasonic sunucularının Haziran ayında saldırıya uğradığı bildirilmişti

Yayınlanan basın açıklaması saldırı zaman çizelgesiyle ilgili pek fazla ayrıntı içermese de, Mainichi ve NHK dahil olmak üzere Japon kuruluşlar, saldırganların Haziran ve Kasım ayları arasında Panasonic sunucularına erişimi olduğunu söyledi. Söz konusu haber ilk olarak The Record tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Ayrıca, Panasonic 11 Kasım’da kötü niyetli etkinliği tespit edene kadar müşteri ve çalışan hassas bilgilerine erişim sağlamayı sürdürdüler.

Panasonic’in sunucusuna yapılan saldırı, son yıllarda Japon şirketlerinin adının geçtiği bir dizi siber saldırının bir parçası oldu.

Son zamanlarda, Kawasaki, NEC, Mitsubishi Electric ve savunma şirketleri olan Kobe Steel ve Pasco da çeşitli siber saldırıları ve hatta bazı durumlarda veri ihlâlleri yaşadıklarını açıklamışlardı.

Kaynak: bleepingcomputer.com

Diğer Haberler

Twitter CEO’su Jack Dorsey İstifa Etti Yerine Parag Agrawal  Geliyor
Google ve Apple, “Agresif Veri Toplama” Nedeniyle Cezalandırıldı
İkinci Elde “Bekle-Gör” Dönemi! “Ancak İlan Platformları Karaborsanın Önünü Kesebilir”
Windows Zero-Day İçin Unofficial Patch Yayınlandı

Exit mobile version