Uğradığı siber saldırının ardından açıklama yapan şirket yetkilileri, saldırganların değerli bilgiler çaldığını açıkladı.
Saldırganlar, FIFA 21 ve diğer birçok yüksek profilli oyun için kullanılan tescilli Frostbite oyun motorunun kaynak kodunu indirdiklerini iddia ediyor.
Saldırı haberi ilk olarak Vice haber sitesi tarafından bildirildi. Siber saldırı hakkında çeşitli detayların da yer aldığı habere göre 780 GB’lık veri çalındı.
EA yetkilileri yapmış oldukları açıklamada çalınan veriler arasında oyuncuların bilgilerinin bulunmadığını belirtti.
Firma, dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olarak uzun yıllardır sektörde varlığını korumuş durumda. Geliştirdiği veya yayınladığı oyunlar arasında Battlefield, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims ve Titanfall gibi büyük seriler ve ayrıca yıllık olarak geliştirdikleri çok çeşitli spor oyunları bulunuyor.
“Oyuncular için risk bulunmuyor”
Bir EA sözcüsü yaptığı açıklamada, “Sınırlı miktarda oyun kaynak kodunun ve ilgili araçların çalındığı ağımıza yeni bir izinsiz giriş olayını araştırıyoruz.” Dedi.
“Hiçbir oyuncu verisine erişilmedi ve oyuncu gizliliğine yönelik herhangi bir risk olduğuna inanmak için hiçbir nedenimiz yok” diye ekledi.
Şirket, güvenliği halihazırda iyileştirmiş olduklarını ve “oyunlarımız veya işimiz üzerinde bir etki” beklenmediğini söyledi.
Ayrıca kolluk kuvvetleriyle de temasa geçildiği bildirildi.
EA, “ağ saldırısının” bir fidye yazılımı saldırısı olmadığını ve yakın zamanda gerçekleştiğini ekledi.
Yayınlanan Vice raporunda verileri çalan saldırganların, verileri satmak için bilgisayar korsanlığı forumlarında açtıkları ilanların tespit edildiği belirtildi.
Değerli Hack
Kaynak kodu, genellikle okunması ve anlaşılması, bitmiş bir üründeki son sürümden çok daha kolay olan ve ürünün parçalarına ters mühendislik uygulamak için kullanılabilen bir bilgisayar yazılımı sürümüdür.
Örneğin, bilgisayar korsanlarının kaynak koduna sahip olduğunu iddia ettiği Frostbite motoru, FIFA’dan Battlefield serisine ve EA’nın yakın tarihli birkaç Star Wars oyununa kadar düzinelerce oyunda kullanılan güçlü bir oyun oluşturma aracıdır.
Motorun kaynak kodu, onu kopyalamak isteyen bir geliştirici veya oyunlar için hile kodları ve hack’ler yapanlar için önemli bir değere sahip olabilir.
Ancak EA’nın herhangi bir ana akım rakibinin bu tür çalıntı verileri kullanması pek olası değil.
EA’e yapılan bu saldırı son zamanlarda yüksek profilli oyun firmalarını hedef alan siber saldırıların sonuncusu oldu.
Geçen yıl Kasım ayında, Street Fighter ve Resident Evil’in yapımcısı Capcom, 350.000’e kadar kişinin kişisel bilgilerini açığa çıkarmış olabilecek bir fidye yazılımı saldırısına uğradı.
Şubat ayında ise Cyberpunk geliştiricisi CD Projekt Red, birkaç oyunun kaynak kodunun çalınması ve çevrimiçi açık artırmaya çıkarılmasıyla sonuçlanan başka bir fidye yazılımı saldırısına uğradı.
Bilgisayar korsanları verileri 7 milyon dolardan fazla bir miktar karşılığında sattığını iddia etti, ancak satışın gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda net bir kanıta ulaşılmış değil.
Kaynak: bbc.com
Diğer haberler
Facebook, Uzaktan Çalışma Planını Uzun Vadeli Olarak Tüm Personeli İçin Genişletti
iOS 4, Bir Uygulama ile Yeniden Hayat Buldu
Fidye Yazılım Saldırısına Uğrayan JBS 11 Milyon Dolar Fidye Ödedi