OpenAI, metin tabanlı video oluşturma aracı Sora’yı nihayet ChatGPT Plus ve Pro kullanıcılarının hizmetine sundu. İlk kez Şubat ayında duyurulan Sora, görsel sanatçılar, tasarımcılar ve film yapımcıları gibi sınırlı bir kitle için özel önizleme aşamasında test edilmişti. Şimdi ise global olarak tüm kullanıcıların erişimine açıldı. (Avrupa, Birleşik Krallık ve Çin hariç).
Sora AI ile Neler Yapabilirsiniz?
Sora AI ile kullanıcılar şu özelliklerden yararlanabilir;
- Sora, metin girdilerinden gerçekçi ve yaratıcı videolar üretebilir.
- Kullanıcılar, başkalarının oluşturduğu videoları izleyebilir, kullanılan metin komutlarını görebilir ve bu komutları kendi projelerinde kullanabilir.
- Kendi görsellerinizi yükleyerek bu görsellerden yola çıkan videolar oluşturabilirsiniz.
- Video projelerinizi düzenlemek ve organize etmek için klasörler oluşturabilirsiniz.
Sora, video düzenleme için de çeşitli araçlar sunuyor. Bu araçlarla;
- Storyboard özelliği sayesinde birden fazla küçük videoyu birleştirerek daha uzun bir video oluşturabilirsiniz.
- Başka bir kullanıcı tarafından oluşturulan videoları remixleyebilir, kendi tercihleriniz doğrultusunda düzenleyebilirsiniz.
- Videoları kesmek, metin komutlarını düzenlemek gibi temel düzenleme işlemlerini yapabilirsiniz.
Sora, 20 saniyeye kadar uzunlukta videolar oluşturabilir. 480p’den 1080p’ye kadar farklı çözünürlük seçenekleri sunan yapay zeka videoları yatay, dikey veya kare formatlarında oluşturulabilir.
ChatGPT Plus kullanıcıları Sora AI ile ayda 50 videoya kadar oluşturabilir (480p çözünürlükte). Daha yüksek çözünürlük için daha az video oluşturma seçeneği sunuluyor. ChatGPT Pro kullanıcıları, sınırsız video oluşturabilir ve 1080p çözünürlük ile daha uzun videolar üretebilir. OpenAI, Sora’nın farklı kullanıcı grupları için özel fiyatlandırma modelleri üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu yeni modellerin önümüzdeki yılın başlarında kullanıma sunulması bekleniyor.