Office 365 Pro Plus Deployment makale serimizin bu bölümünde hazırlamış olduğumuz Office 365 Pro Plus paketinin dağıtım işlemlerini gerçekleştireceğiz.
Makale serimizin bu bölümüne kadar paketimizi Deployments adımına kadar getirdik. Hazırlamış olduğumuz Office 365 Pro Plus paketi üzerinde Deploy butonu ile dağıtım işlemlerine başlayacağız.
Deploy sihirbazında karşımıza gelen ilk ekran Specify general information for this deployment bölümü. Bu böümde yer alan sowftware bölümünde Office 365 Pro Plus otomaitk olarak dolduruluyor Collection bölümünde ise Office 365 Pro Plus I yükleyecek olduğumuz hedef collection’I belirtiyoruz. Aşağıda yer alan Automatically distribute content for dependencies kutusunu işaretliyorum ve devam ediyorum.
Specify the content destination bölümünde paketin kullanacak olduğu SCCM distribution noktalarını add butonu ile seçiyorum ve devam ediyorum.
Specify settings to control how this software is deployed bölümünde dağıtımın eylemlerini bekliyorum. Action bölümünde Install seçimini yapıyorum ve Purpose bölümünde Required ile devam ediyorum. Purpose bölümünde Available olarak seçmiş olsaydım SCCM tarafından kurulum yapılmayacak kurulum işlemleri bizim belirlediğimiz kurallar çerçevesinde kullanıcı tarafından yüklenilmek üzere hazır olacaktır. Required seçimi ile kurulumun yapılmasını belirliyorum ve devam ediyorum.
Specify the schedule for this deployment bölümünde As soon as possible after the available time seçimini gerçekleştiriyorum. Bu seçim ile birlikte client bilgisayar politikayı alır almaz kuruluma başlaması gerektiğinin bilgisini veriyorum.
Specify the user experience for the installation of this software on the selected devices bölümünde user notifications bölümünü display in Software Center and Show all notifications seçimini yapıyorum. Böylelikle kurulum adımların her birisini kullanıcımızın göremesini sağlamış olacağım. Ihtiyacımıza göre bu kurulumu gizleyebilirim. Fakat kurulumu öncelikli olarak pilot ortama dağıtacağım için bütün adımları göremek ve eğer yapmış olduğum deployment da bir hata varsa bunu belirlemek istiyorum.
Son olarak yapmış olduğum deployment için bana bilgi aktarılıyor ve sihirbazı bitiriyorum.
Office 365 Pro Plus application un dağıtılmak üzere hazır durumda.
Office 365 Pro Plus paketim SCCM sunucum üzerinde başarılı bir şekilde Distribution Point e ulaştı.
İstemci bilgisayarlarım henüz bu yeni paketten haberleri yok ve Office 365 Pro Plus paketim yüklenilmek üzere hazır bekliyor.
Client üzerinde bu politikanın alınmasını bekleyebilir veya pilot dağıtımı yapacak olduğum client üzerinde Application deployment politikalarını el-ile çalıştırabilirim.
Paketi dağıtmış olduğum clientlar üzerinde AppDiscovery.log ları izleyerek Client’in paketi algılayıp-algılayamadığını görebilirim.
İstemci bilgisayarım paketi başarılı bir şekilde algıladıktan sonra kurulum adımlarını AppEnforce.log dosyası üzerinden takip edebilir hata varsa bu log yardımı ile hata ayıklama işlemlerini gerçekleştirebilirim.
Yükleme tamamlandıktan sonra AppIntentEval.log kurulumun başarılı bir şekilde yüklenip yüklenemediğinin analizini gerçekleştirebilirim.
Log okumaktan sıkıldıysanız eğer istemci bilgisayara bağlantı gerçekleştirip istemci bilgisayar üzerinde Software Center üzerinden yükleme adımlarını takip edebilirsiniz.
Kurulum işlemini pilot collection üzerine uyguladığım için bütün kurulum adımları görülmekte. Display in Software Center and Show all notifications bölümünü seçtiğim için bu ekran kullanıcı bilgisayarında görülmekte, pilot deployment dışında ki kurulumda bunu göstermemek bizlerin elinde.
Software Center üzerinde kurulumun tamamlandığını görebilmekteyim.
Şimdiye kadar yaptığımız işlemlerde istemci bilgisayar bazlı izleme işlemini yaptık. Office 365 Pro Plus dağıtım işlemini Collection bazlı izlemek ve durumu görmek istersek Deployments bölümünde ki Compliance bölümü bizlere % cinsinden bilgi verecektir.
Dağıtımın daha detaylı görmek istersek Deployment Status bölümünden Success bölümünden hangi istemcilere dağıtıldığını görebilmekteyiz.
In Progress bölümünden hangi istemci üzerinde işlem yaptığını görebilmekteyiz. Hatalarımız varsa Error sekmesinden hangi istemci üzerinde hata verdiğini görebilir ve belirtmiş olduğum loglar ile hataların ayıklama işlemlerini karşılayabilirsiniz.