Microsoft, kullanıcıların istedikleri yerden Windows bilgisayarlarına erişebilmelerine imkan sağlayan yeni “bulut pc” servisini duyurdu
Microsoft tarafından duyurulan yeni Windows 365 servisi, kullanılan bilgisayarın donanımının aslında uzaktaki bir veri merkezinde çalıştığı ve internete erişimi bulunan neredeyse bütün cihazlar üzerinden kullanılabildiği, son zamanların popüler servisi “yayın üzerinden oyun oynama” teknolojisine benzer şekilde çalışacak.
Bu da, tabletler veya Apple Mac’ler dahil olmak üzere birçok cihazın tam bir Windows masaüstü bilgisayarı kullanabilme tecrübesini yaşatabileceği anlamına gelmekte.
İlk aşamada servisin sadece, dönemin şartları gereği hibrit çalışma sistemine geçen kurumsal müşterilere sunulacağı açıklandı.
Microsoft, bir Windows PC kullanmanın yeni yolunu “hibrit bir dünya için hibrit Windows” sloganı ile pazarlıyor.
Teknoloji devinin yetkilileri yeni servis hakkında yaptıkları açıklamada, her kullanıcının uygulamalarının ve ayarlarının herhangi bir cihazda ön yükleme işleminin anında gerçekleşeceğini ve kişiselleştirilmiş Windows PC’lere her yerden erişilebilmesini sağladığını belirtiyor.
Yapılan duyuruda, “Cihaz ne olursa olsun, Windows deneyimi tutarlı olacak” ifadesine yer verildi.
“Aynı işi bir otel odasında bir dizüstü bilgisayarda, randevular arasında arabada bir tablette veya ofisteyken masaüstünüzde yapabilirsiniz.”
Microsoft, servisin “her büyüklükteki” ticari müşteriler için Ağustos ayında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Başlangıç olarak, sadece Windows 10’un bir sürümü yayınlayacak, ancak Windows 11 yayınlandığı zaman bu yeni işletim sistemi de serviste yerini alacak. Bunlara ek olarak, servisin kişisel kullanım odaklı bir versiyonunun gelip gelmeyeceğine dair bir bilgi verilmedi.
Abonelik lisansı satışı gelirlerde artışa neden oldu
Microsoft Office, bilindiği üzere Office 2013 ile birlikte piyasaya sürülen Office 365’in lisanlarını abonelik usulü şeklinde satmaya başlamıştı. Şirket bu sayede tek seferliğine satın alınan masaüstü sürümüne göre daha fazla para kazanmaya başlamıştı.
Yine benzer şekilde Microsoft, oyun sektöründe de abonelik sisteminin en popüler temsilcilerinden. Aylık bir ücret karşılığında sınırsız bir şekilde indirip oynayabileceğiniz birçok oyun sunan Xbox Games Pass servisi, şüpheci oyuncuları dahi büyük ölçüde kazanmış durumda. Yakın zamanda da, Windows’un bu yeni servisine benzer bir teknoloji kullanan internet yayını üzerinden oyun oynamaya izin veren yeni bir servisi de kullanıma sundu.
Bu tür hizmetlerin dezavantajı, bireyler için uzun vadeli maliyetlerinin genellikle tek seferlik bir satın alımdan çok daha yüksek olmasıdır.
Microsoft ayrıca birçok müşteri için Windows fiyatını önemli ölçüde düşürdü. Bir zamanlar bilgisayar mağazalarında disklerin içinde yüksek bir maliyet ile satıldığında dahi şirket, müşterilerine uzun yıllar boyunca bir sürümden diğerine ücretsiz geçiş imkanı sunmaya başlamıştı, aynı imkan Windows 11 çıktıktan sonra da sağlanacak.
Her işletim sistemini ayrı bir şekilde satmayarak potansiyel bir gelir kaybı yaşayan şirket, bunun yerine OneDrive bulut depolama ve Office 365 abonelikleri gibi yeni ürünler satmaya başladı.
Kaynak: bbc.com
Diğer Haberler
Samsung, Faturalarınızı ve Tüketiminizi Yönetebileceğiniz SmartThings Energy’i Kullanıma Sundu
Twitter, Fleets Özelliğini Kaldıracağını Duyurdu
VMware, ESXi Ve Cloud Foundation İçin Kritik Güncelleme Yayınladı