Manage Engine Service Desk Plus Bölüm 3 – İstek Açma – Kapatma ve Raporlama
Makalemizin birinci bölümünde kurulum, ikinci bölümünde ise yapılandırma adımlarını ele aldık. Bu makalemizde ise sistemin kullanımını test edip çok kısa şekilde raporları ele alacağız.
Makalemin bir önceki bölümü için aşağıdaki link’ i inceleyebilirsiniz.
Manage Engine Service Desk Plus Bölüm 2 – Yapılandırma – ÇözümPark (cozumpark.com)
Öncelikle bir kullanıcı ile giriş yapalım.
Açılan ana ekranda İstediğinizi Gönderin linkine tıklayalım.
Açılan ekranımızda şablon iş emirleri yer almaktadır. Biz kendimiz bir iş emri açacağımız için Yeni İstek ekle butonuna tıklayalım.
Açılan ekranda kategorimizi seçelim. Konu Bilgisini girelim sorunun açıklamasını girelim ve İstek ekle butonuna tıklayalım.
Şimdi teknisyen kullanıcımıza girip ana ekrana baktığımızda Bekleyen İstekler kısmında 1 isteğin olduğunu görmekteyiz. Bu isteğin üzerine tıklayalım.
1 olan kısma tıklamamız durumunda doğrudan isteğe, Bekleyen İstekler kısmına tıklamamamız durumunda ise bekleyen istekler ekranına gideriz. Şu an bekleyen isteklerimizi görebilmekteyiz. İsteğin üzerine tıklayıp detayını görelim.
Detayını gördüğümüz istek çözümlenirse eğer Çözün kısmına tıklayalım.
Gerekli çözümü yazıp Talep durumunu şu şekilde güncelle kısmından Closed seçimini yapalım. Burada iş reddi bekletme gibi durumlar söz konusu. Tabi bu terimlerin dilini çevirip Türkçe yapmanızda imkânlar dahilinde.
İşi çözüme ulaştırdıktan sonra Yönetim konsolunda Bekleyen işlerin sayıları 0 oldu.
İstek açan kullanıcı ekranında yine bekleyen istek olmadığını görmekteyiz.
Çözülmüş olan eski tüm istekleri kullanıcı olarak yine İstekler menüsünde Tüm isteklerim kısmından görebilmekteyiz.
Dashboard ekranında ise sistemdeki işlemler ile ilgili olarak veri ve grafikleri görebiliyoruz.
Yönetim menüsünde kullanıcı veya teknik kişilerin hangi durumda mail alacağı ayarlarını düzenlemek için Uyarı ve Bilgilendirme kısmında maillerin hangi durumlarda kime gideceğini belirleyebiliriz.
İstek açılması sırsında kullanıcıya giden maili görebilmekteyiz.
İsteğin açılması sırasında Teknisyene giden mail aşağıdaki gibidir.
Raporlar ikonuna tıkladığımızda yüze yakın çok sayıda rapor çekebilme imkânına sahibiz. Kendimizde yeni rapor oluşturabileceğimiz gibi var olan raporu değiştirme imkânımızda var.
Bir raporu çalıştırdığımızda onu düzenleme, zamanlama, mail atma, html, csv, pdf gibi kayıt etme ekranlarını görebilmekteyiz.
Mevcut raporu çalıştırıp sonrasında Düzenle yaptığımızda raporu neredeyse tüm koşullarına göre değiştirme imkânını yakalıyor ve buna göre istediğimizi elde edebiliyoruz.
Programın kendi yedek alma sistemi için Bat yapısı ve konsolu mevcut ama en sorunsuz yöntem aşağıdaki Pgsql klasörünü yedeklemekten geçiyor. Sunucu göçse dahi aynı setup ile kurulum yapıp bu klasörü buraya yapıştırmanız durumunda sistem kaldığı yerden devam ediyor.
Makalemizin sonuna geldik. Umarım yararlı olur.
Eline sağlık.