Kaspersky Security Center 13.2 Kurulumu

Merhaba, bu makalede Kaspersky Security Center sunucusu kurulumu özelinde bir anlatım olacaktır. Yapınızın büyüklüğüne göre, veritabanı olarak Sql Server Express veya Sql Server Enterprise kurulumu yapıldığı varsayılmıştır.

Bilindiği üzere Kaspersky Security Center üzerinden Windows, Mac, Linux, IOS, Android cihaz yönetimleri yapılabilmektedir.(Bunların haricinde, Advanced Licence ile Disk ve File Encryption işlemleri de.)

Kurulum işlemine geçmeden önce, sistem gereksinimlerini ilgili linkten inceleyip ortamınıza göre uyarlayabilirsiniz. https://support.kaspersky.com/KSC/13.2/en-US/96255.htm

Aşağıdaki link yardımı ile de herhangi bir hesapla giriş yapma ihtiyacı olmadan Kaspersky tarafındaki birçok yazılım versiyonunu indirebilmekteyiz. https://me-en.kaspersky.com/small-to-medium-business-security/downloads/endpoint Kaspersky Security Center‘ın en güncel versiyonu 13.2’nin aşağıda işaretli olan paketini indiriyoruz.

İndirdiğime işlemi tamamlandıktan sonra ilgili exeyi çalıştırıyoruz ve aşağıdaki ekran bizi karşılıyor.

“Install Kaspersky Security Center 13.2” bölümüne tıklayarak ilerliyoruz.

Next > butonu ile ilerliyoruz.

.Net Freamwork yüklü olduğunu gördükten sonra Next > ile ilerliyoruz.

Son kullanıcı lisans sözleşmesini ve gizlilik politikalarını onayladığmıza dair kutucukları işaretledikten sonra Next > ile devam ediyoruz.

Kaspersky Security Center’ın, Cluster desteğini olduğunu belitmek isterim. Ama bu sunucuyu herhangi bir node olarak eklemeyeceğimiz için Locally işaretledikten sonra Next > ile ilerliyoruz.

Tüm seçenekleri özelleştirebilmek adına Custom seçeneği sonrası Next > ile devam ediyoruz.

Kaspersky Security Center (KSC) sunucusunda MDM (Mobile Devece Management) yani mobiz cihaz yönetimi yapılıp yapılmayacağını sormakta, bu fonksiyonu kullanmayacağımız için işaretlemeden Next > ile devam ediyoruz.

Kaspersky Security Center’ı, hem MMC Console üzerinden, hemde Web base console üzerinden yönetebiliyoruz. İkisinide yüklemek için görseldeki kutucuğu işaretleyip Next > ile devam ediyoruz.

Kurulum yapacağımız yapıdaki device (client, server, mobile) sayısını dikkate alarak, lisansımızla doğru orantılı olacak şekilde ilgili device sayısını işaretleyerek Next > ile devam ediyoruz.

Ben bir önceki görselde 5000’den fazla cihaz seçeneğini işaretlediğim için veritabanı tarafında MySQL ve Sql Sever Express önerilmediğine dair bilgilendime ekranı bizi karşılıyor, OK diyerek devam ediyoruz.

Eğer KSC sunucusu üzerinde, kendi veritabanı da mevcut ise, Browse seçeneği ile ilgili Instance’ı seçip ilerleyebilirsiniz ama KSC sunucusu ayrı, veritabanı sunucusu ayrı ise (ki büyük yapılarda bu şekilde önerilir.) Instance’ı manuel girmek gerekmektedir. Instance seçimi sonrası Next > ile ilerliyoruz.

Bu adımda Sql Server Authentication için herhangi bir kullanıcı ve parolasını belirleyerek Next > ile ilerliyoruz.

Administration Server Service‘ini (yani veritabanına erişip yazma işlemi yapıcak olan servis) yönetecek kullanıcıyı manuel veya otomatik olarak belirleyerek Next > ile ilerliyoruz.

Kaspersky Security Network (KSN), Kaspersky’nin siber istihbrat havuzu diyebiliriz.Bu entegrasyon proxy üzerinden sağlanacağı zaman manuel veya otomatize oluşturulan hesaplar ile bu işlemin yapılacağı belirtiyoruz.İşlem tamamlandıktan sonra Next > ile devam ediyoruz.

KLSHARE ile Kaspersky Security Center sunucusunda varsayılan olarak şu şekilde \\KSC_IP\KLSHARE bir paylaşım klasörü açmış oluruz.Paylaşılan klasör adı ve yolu değiştirilebilir durumdadır. Bu klasörde Standalone kurulum paketleri vb. yer almaktadır. Next > ile ilerliyoruz.

Administration Server’a ait portları belirleyerek Next > ile ilerliyoruz. (Encryption Key Lenght, Default 2048 bit olarak gelmektedir.)

Kaspersky Security Center sunucu ismini kontrol ederek Next > ile ilerliyoruz.

Install butonu ile devam ediyoruz.

Kurulum işlemlerinin tamamlanmasını bekliyoruz.

Üstteki üç uygulamanın kurulumu tamamlayarak, son aşama olan Web Console kurulumuna geçiyoruz ve OK ile devam ediyoruz.

Next > ile ilerliyoruz.

Lisans anlaşmasını onayladıktan sonra Next > ile devam ediyoruz.

Web Console‘un hangi dosyaya konumlandırılacağını belirleyerek, Next > ile ilerliyoruz.

Web Console’un ayakta olup olmadığını Test ederek, Web Console aktivitelerinin loglanması seçeneğini işaretleyip Next > ile devam ediyoruz.

Web Console‘a hangi hesaplar ile giriş yapılabileceğini seçerek, Next > ile ilerliyoruz. (Use default accounts, KSC sunucusunda Local Admin olan kullanıcıları belirtmektedir.)

Web Console’a erişimlerde kullanmak için bir SSL sertifikası oluşturup, Next > ile ilerliyoruz.

Next > ile ilerliyoruz.

Kaspersky Identity and Access Manager (IAM) ürününü kullanmayacağımız için herhangi konfigürasyon yapmadan Next > ile ilerliyoruz. (IAM, için MFA çözümü diyebiliriz.)

Install ile devam ediyoruz.

Next > butonu açılana kadar işlemin bitmesini bekliyoruz.

Finish ile kurulum işlemini tamamlıyoruz.

Görseldeki kutucukları işaretleyip Finish ile MMC Console ve Web Console’un açılmasını sağlıyoruz.

MMC CONSOLE EKRANI
WEB CONSOLE EKRANI

Kurulum işlemini sorunsuz bir şeklilde tamamlamış bulunuyoruz.

Devicelarla, Kaspersky Security Center sunucusu arasındaki iletişimin sağlıklı bir şeklide sağlanabilmesi için firewalldan, aşağıdaki linkte yer alan portlara gerekli izinlerin verilmesi gerekmektedir.

https://support.kaspersky.com/KSC/13.2/en-US/158830.htm

Eğer Kaspersky Security Center sunucusunu on prem konumlandırmak istemiyorsanız, KES for Cloud veya KSC for Cloud lisansları ile Cloud’da da kullanabilirsiniz. https://ksc.kaspersky.com/ & https://cloud.kaspersky.com

Kaspersky’ye ait diğer tüm çözümler hakkında detaylı bilgi almak için, Kaspersky Bilgi Bankası‘nı kullanabilirisiniz. https://support.kaspersky.com/tr

Exit mobile version