İstanbul, Mart 10, 2023 – Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleşecek, IDC Türkiye Security Roadshow 2023, en son güvenlik trendlerini değerlendirmek için ülkenin önde gelen siber güvenlik uzmanlarını bir araya getirecek.
Konferensta odaklanılacak konular, tehdit istihbaratı, risk yönetimi ve dijital dayanıklılıktan giderek daha uzak ve hibrit bir iş yerinin mahremiyet ve güvenlik sonuçlarına kadar her şeyi kapsarken aynı zamanda dijital güven oluşturma, güvenlik operasyonlarını otomatikleştirme ve modern güvenlik zorluklarının gelişen doğasını ele alma konularında paylaşımların yer aldığı bir platform olacaktır.
IDC’nin son tahminlerine göre Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgelerinde Bulut ve SaaS adaptasyonlarının artmaya devam etmesiyle beraber, bu bölgelerde siber güvenlik çözümlerine yapılan yıllık harcama tutarının önümüzdeki yıllarda %9.3’lük yıllık bileşik büyüme oranıyla büyüyerek 2026’da 6 milyar doları geçmesi bekleniyor.
IDC araştırmaları META bölgesindeki kuruluşların %70’inin 2023 yılı süresince otomatize olay müdahalesine yatırım yapmayı planladığını gösteriyor. Kuruluşlar, büyük teknolojik atılımlar ve dijital öncelikli bir yaklaşımın benimsenmesiyle ortaya çıkan zorlukların üstesinden gelmek için özenle çalışırken, ağ güvenliği (%56), bütünsel varlık görünürlüğü (%55) ve bulut güvenliği (%52) yatırımları da diğer önemli öncelikler olarak belirlendi.
IDC Türkiye Başkan Yardımcısı ve Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları “Önümüzdeki birkaç yıl içinde, dijital hızlanmanın daha da ivme kazanması ve tehdit ortamına daha büyük karmaşıklık katmanları eklemesi bekleniyor” dedi. “Günümüzde BT güvenlik uzmanları, giderek daha fazla dağıtık hale gelen iş gücünü koruma ihtiyacı, her zamankinden daha hızlı bir internet, karmaşıklığı artan birbirine bağlanabilirlik, daha katı mevzuat düzenlemeleri ve sürükleyici deneyimler ve verileri için daha fazla güvenlik arayan müşteriler gibi çok sayıda zorlukla karşı karşıyadır.
“Giderek dijitalleşen bir ekonomide dijital güven kavramı çok önemli hale geliyor ve iş liderlerinin, teknoloji tedarikçilerinin, kuruluşların ve tüketicilerin risk, uyumluluk, gizlilik ve iş etiğinin temel önemini anlaması kritik önem taşıyor. Güvenlik, risk ve uyumluluğa yönelik geleneksel yaklaşımlar artık yeterli olmamakta, veri güvenliği, gizlilik, bütünlük ve kullanılabilirlik gibi konular temel endişeler haline gelmektedir.”
IDC Türkiye Araştırma Müdürü Yeşim Öztürk, açılış konuşmasında, yeni siber tehdit çağına nasıl en iyi şekilde hazırlanılacağı konusunda öngörülerini paylaşacak. Öztürk: “Türkiye’de şirketler veri koruma, veri gizliliği ve mevzuata uyum konularına odaklanmaya devam ediyor. Veriye dayalı içgörüler ve güven arasındaki ilişki oldukça kritiktir ve etkili güven girişimleri uygulamak isteyen şirketler, kapsayıcı güven yapılarını güçlendirmeyi hedeflemelidir.”
Etkinlik ajandasında sektör liderlerinin katılımıyla gerçekleşecek son kullanıcı panel oturumları yer alacak. Oturumlara katılacak yöneticilerin bazıları;
- Mahmut Küçük, Siber Güvenlik Direktörü, Türk Telekom
- Kenan Yılma, Bilgi Güvenliği Grup Koordinatörü, SOCAR Türkiye
- Tarık Üstüner, Global Bilgi Güvenliği Lideri, Getir
- Suzan Pektaş Acar, Kıdemli Güvenlik Risk Müdürü, Fibabanka
- Nihan Namoğlu, CISO, AgeSA Emeklilik ve Hayat
- Mehmet Karadeniz, Ağ & Siber Güvenlik Müdürü, CK Enerji
- Emin İslam Tatlı, Siber Güvenlik Direktörü, Turkcell
- Murathan Gemicioğlu, Global Bilgi Güvenliği Müdürü, Hayat Holding
- Okan Erin, Bilgi Güvenliği Direktörü, Pazarama
- Hakan Kantaş, BT Direktörü, Halkbank
- İsmail Özler, Risk, Güvenlik & Uyumluluk Direktörü, Paynet
IDC Türkiye Security Roadshow 2023’te de devam eden katkıları için iş ortaklarımıza teşekkür ederiz.
Platin İş Ortakları: Brandefense, Check Point, CrowdStrike, Fortinet, KoçSistem, Vodafone Business.
Altın İş Ortakları: Barikat , BGA,Deepinfo, Exclusive Networks & IBM, Forcepoint, Infosec, Palo Alto Networks, Platin Bilişim, SentinelOne, vMind & IndeedID.
Gümüş İş Ortakları: CyberArk, Cyberwise, Tenable & E-data, Delinea, Demsistem & Keysight, Gatewatcher, ImmuniWeb, OpenText Cyber Security, Randori, Sonatype, Vectra.
Networking İş Ortakları: Akamai.
Daha fazla bilgi için:
- Etkinlik web sayfasını (idc.com/event/itsec2023tr) ziyaret edebilir,
- Etkinlik Direktör Yardımcısı Pelin Pırnal’a (ppirnal@idc.com) ulaşabilirsiniz.
Sosyal medya üzerinden etkinliği #IDCSecurity ile takip edebilirsiniz.
IDC Hakkında
1964’te kurulan IDC (International Data Corporation), bilgi teknolojileri, telekomünikasyon ve tüketici teknolojileri pazarları için pazar istihbaratı, danışmanlık hizmetleri ve etkinlikler alanında küresel bir lider hizmet sağlayıcıdır. Dünya çapında 1.300’den fazla analistiyle birlikte IDC 110’dan fazla ülkede teknoloji ve sektör fırsatları ve trendleri hakkında küresel, bölgesel ve yerel uzmanlık sunmaktadır. IDC’nin analizleri ve incelemeleri, BT profesyonellerinin, iş yöneticilerinin ve yatırım topluluklarının kanıta dayalı teknoloji kararları alabilmelerini ve kilit iş hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Daha fazla bilgi için: https://www.idc.com. IDC Twitter: @IDC ve LinkedIn.
IDC, Ortadoğu, Türkiye ve Afrika (META)
IDC, Ortadoğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinde, bölgesel merkez olan Dubai ofisi ile, Riyad, Nairobi, Lagos, Johannesburg, Kahire ve İstanbul ofisleri ile hizmet vermektedir. IDC; bu dinamik bölgedeki pazarların kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını sağlamak için yerel içgörüleri uluslararası bakış açılarıyla birleştirmeyi hedefler. Derinlik, tutarlılık, kapsam ve doğruluk açısından benzersiz pazar istihbarat hizmetleri sunan IDC, META bölgesinde, 130 analist, danışman ve konferans ekipleri ile hizmet vermektedir. IDC MEA ile ilgili daha fazla bilgi için: www.idc.com/mea. IDC MEA’yı Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. @IDCMEA.