HP Library and Tape Tools ile Firmware Upgrade Yapilmasi

Günümüz bilgi işlem personelleri için en önemli 3 şey nedir diye sorsak herhalde bir tanesinin BACKUP olduğunu herkes kabul edecektir.

Peki bu önemli konuya ne kadar dikkat ediyoruz?

Artık firmware upgradelerinin ne kadar önemli olduğu gayet aşikar. BACKUP üniteleri içinde firmware upgrade işlemi çok önemli. Serverlarımızda başımıza gelen anormal durumları daha önce firmware upgrade yaparak nasıl çözebileceğimizi anlatmıştık. Şimdi de HP LTT (Library and Tape Tools) kullanaran BACKUP ünitelerimize neler yapabileceğimize bakalım.

Programı www.hp.com adresinden download ettikten sonra kurulumunu sadece next butonunu kullanarak yapıyoruz.

Sistemimize BACKUP ünitemiz bağlıysa işleme başlayabiliriz.

Programı çift tıklayarak çalıştırıyoruz, aşağıdaki seçenekler karşımıza gelecektir.

Scan Mode Hardware Scan seçeneği işaretli olarak gelecektir. Bu şekilde devam ediyoruz. Continue butonuna basıyoruz.

 

Program servera bağlı olan ürünleri aramaya başlayacaktır.

 

 

Bağlı olan ürünü bulduktan sonra karşımıza gelen ekranda SCSI Device listesi görülecektir.  Drives bölümünde BACKUP ünitelerimizin listesi olacaktır. Eğer iki tane varsa diğeri de onun altında belirecektir. Drives bölümünde görülen ürünümüze tıklıyoruz ve aşağıdaki ekran geliyor.

 

 

Bu bölümde ürünümüzle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabiliriz. Açıkçası ürünümüzün KÜNYE’si bu bölümde görülmektedir. Farklı olarak ürünümüzün TEST’lerini de bu bölümden yapabiliriz. Ayrıca kullanılan KARTUŞ’ların uyumluluk testleri de yapılabilir. Biz firmware işlemine devam ediyoruz.  Sol üst köşedeki Firmware butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

 

 

Bu aygıta ait Firmware bulamadığını söyleyen bir mesaj gelecektir. Bu mesajı geçtikten sonra;

 

 

Karşımıza gelen ekranda “Get Firmware From Web…” butonuna tıklayarak ürünümüzün firmware kontrolünü internetten yapıyoruz.

 

 

Üst kısımda belirtilen seçeneklerden arama kriterlerini değiştirebiliriz. Bulunan firmware işaretleyip “Download” butonuna tıklıyoruz ve firmware bilgisayarımıza yükleniyor.

 

 

Bu aşamadan sonra programımızı kapatıp tekrar açıyoruz ve aşağıdaki adıma kadar tekrar geliyoruz.

 

 

Firmware butonuna tıklıyoruz ve artık yüklü olan en son firmware karşımıza geliyor.

 

 

Ürünümüz güncellenmeye hazır, son firmware yüklenmiş durumda ve “Start Update” butonuna basarak devam ediyoruz.

 

 

Her zamanki uyarı mesajlarından bir tane daha, diğer uygulamalardan ve yüklemenin birkaç dakika sürebileceğinden bahsediyor. OK butonuna basarak devam ediyoruz.

 

 

Update işlemimiz başlamış durumda. Kısa bir beklemenin ardından (ürüne ve firmware büyüklüğüne bağlı) işlem sonuçlanacak ve aşağıdaki görüntü karşımıza gelecek.

 

 

Bu uyarı bize işlemin başarılı sonuçlandığını gösterir. Bu aşamadan sonra programı kapatıyoruz. Ürünümüzü test için bir kez kapatıp açtıktan sonra yeni firmware ile kullanmaya başlayabiliriz.

Bu update işlemi en küçük tape ünitelerinden büyük autoloaderlara kadar (mekanik problem yoksa) hepsinde aynı şekilde uygulanır.

Farklı makalelerde görüşmek üzere.

Berkant MUTLU

Exit mobile version