Haberler

Google, “Geçmiş” Bilgilerinizi Şifre ile Koruma Özelliği Getirdi

Google geçmişinizi meraklı gözlerden koruyun

Şirket, Web ve Etkinlik sayfası, aramalar, YouTube izleme geçmişi ve Google asistan sorguları (Android aracılığıyla) dahil olmak üzere kendi hizmetlerindeki tüm geçmiş etkinliklerini gösteren sayfalara şifre ile erişim sağlayabilme özelliği getirdi. Normal şartlarda altında, oturum açtığınız cihazlara erişimi olan herkes, bu bilgilere herhangi bir doğrulama olmadan erişim sağlayabiliyordu.

Şifre ile girişi etkinleştirmek için, activity.google.com adresine gidebilir ve Etkinlik Doğrulamamı Yönet bağlantısını tıklayabilirsiniz. Daha sonra ise Ekstra Doğrulama İste seçeneğine giderek, gerekli adımları izlediğiniz takdirde arama geçmişi vb. bilgilerinizi şifre ile korumaya başlamış olacaksınız.

Doğrulamayı açmadığınız takdirde, activity.google.com adresini siz ya da bir başkası ziyaret ettiğinde, herhangi bir şifreye gerek duymadan cihazlarınızdaki Google etkinliğinizin bir akışı görüntülenebilir.

Ancak doğrulamayı açtığınız takdirde, söz konusu bilgilerin olduğu sayfaya gelmeden önce Google, sizden hesap şifrenizi girmenizi isteyecektir. Bir bilgisayarı paylaşmak zorunda kalanlar ya da cihazların ortak kullanıldığı ortamlar için, bu bilgilerin şifre ile korunacak olması gizliliği sağlamak adına oldukça önemli bir adım olacaktır.

Google

Web ve Uygulama Etkinliği sayfasındayken, Google’ın hangi aktivitelerinizi kaydettiğine ve bunların otomatik olarak silinip silinmediğine de bakabilirsiniz. Buna ek olarak bu ayarlardan memnun olmadığınız durumlarda da ilgili ayarları yine bu sayfadan değiştirebilirsiniz.

Teknoloji devi, geçtiğimiz hafta düzenlene I/O etkinliğinde gizlilik konusunda birçok duyuru yaptı. Bunlardan en dikkat çekenleri ise Android için duyurulan Private Compute Core (Özel İşlem Çekirdeği), şifrelenmiş fotoğraflar klasörü ve Chrome gezintilerinizdeki son 15 dakikalık gezinmenizin kaydını hızlı bir şekilde silme özellikleri oldu.

Kaynak: theverge.com

Diğer Haberler

Amerikan Sigorta Şirketi CNA, Siber Korsanlara 40 Milyon Dolar Fidye Ödedi
Google, Chrome’un Çökmesine Sebep Olan Hata İçin Yama Yayınladı
Rekabet Kurumun’dan Facebook- WhatsApp Soruşturması Hakkında Basın Duyurusu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu