Forum
Merhaba arkdaşlar,
Exc. Srv. 2003 Ent. Edt. kullanıyorum ve kullanıcımın 1 tanesinde [email protected] ve [email protected] diye iki e-posta tanımlı.
bunlardan [email protected] primary olarak kullanılıyor.
Bu kullanıcıma [email protected] adresinden [email protected] adresine spam e-posta gidiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim? problem nerededir?
İyi Çalışmalar
Client makinede trojen türü türevler olabilir bunları kontrol edin
tavsiyem; http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html
adresinden kontrol edebilirsiniz.
Bitdefender ve symantec ile tarama yaptım fakat bilgisayarda virüs, trojan vs. bulunmadı. Başka bir öneriniz var mı?
Spam göndericilerin şu aralar çok yaygın olarak kullandıgı yöntemlerden biri olan alıcıya kendi adresiymiş gibi spam göndermeyi mailleri exch sunucusuna girmeden spam kontrollerinden geçirerek durdurmalısınız.
Eser hocam,
Hem fortigate hem de brigthmail maillleri spam ve virüs taramasından geçiriyor.
Teşekkürler
Selam ;
Ama bunlar viruslu mail değil brigthmail üzerinde blacklist kontrolü yapmalısın ki bu mailler büyük oranda kesilsin.
Selamlar ,
Uzun aylar uğraşıdan sonra spam maillerden yazılım olmadan ve donanım olmadan kurtuldum diyebilirim, fakat en kısa zamanda spam filter yazılımını tamamlayacağım.Şu an serverımda kurulu Spam
filter yok ,Spamhaus u Connection Filtering a ekledikten sonra ne spam kaldı ne de kendi kendine gönderilen mailler...Exchange query tabında günde 150 den fazla bekleyen olmasına karşın şu anda 1 veya 2 adet bekleyen mail domaini gözüküyor.Yurtdışı kaynaklı sitede incelediğim documana göre yaptığım ayar 1 haftadır sorunsuz çalışmaktadır.Filterelemeye göre sbl.spamhaus.org ,pbl.spamhaus.org,xbl.spamhaus.org,zen.spamhaus.org adreslerinden birini Connection filtering e ekliyorsunuz..Connection Filter a ekledikten sonra tabiki Default SMTP protokolunden Advanced Sekmesinden Edit diyerek Connection Filter ı aktif ediyoruz.
http://www.spamhaus.org/faq/answers.lasso?section=DNSBL%20Usage#108
Selamlar ,
Uzun aylar uğraşıdan sonra spam maillerden yazılım olmadan ve donanım olmadan kurtuldum diyebilirim, fakat en kısa zamanda spam filter yazılımını tamamlayacağım.Şu an serverımda kurulu Spam
filter yok ,Spamhaus u Connection Filtering a ekledikten sonra ne spam kaldı ne de kendi kendine gönderilen mailler...Exchange query tabında günde 150 den fazla bekleyen olmasına karşın şu anda 1 veya 2 adet bekleyen mail domaini gözüküyor.Yurtdışı kaynaklı sitede incelediğim documana göre yaptığım ayar 1 haftadır sorunsuz çalışmaktadır.Filterelemeye göre sbl.spamhaus.org ,pbl.spamhaus.org,xbl.spamhaus.org,zen.spamhaus.org adreslerinden birini Connection filtering e ekliyorsunuz..Connection Filter a ekledikten sonra tabiki Default SMTP protokolunden Advanced Sekmesinden Edit diyerek Connection Filter ı aktif ediyoruz.http://www.spamhaus.org/faq/answers.lasso?section=DNSBL%20Usage#108
DNSBL Queries i inceleyebilirsiniz.(Hotmail,gmail,yahoo dan mailler sorunsuz geliyor test edilmiştir)
Yapınızdan biraz bahsedermisiniz lütfen.
Mail server'iniz bunyenizde mi host mu kullanıyorsunuz.
Bu forumda bir çok kişi spam problemlerini, sizin başardığınız şekilde çözebilmiş değil.
Zaman bulursanız yapınızdaki programları ve kullanıdığınız ayarlamaları bir makaleye dökermisiniz.
Ben dahil, bir çok kişi yararlanacaktır.
Şimdiden teşekkürler.
SBS 2003 R2 ENG SP2 yüklü
Exchange 2003 sp2 yüklü
2Mgbit GSHDSL (Bu çok önemli-Adsl kesinlikle önermiyorum ISP firmasının verdiği IP nin yeni olması da önemli)
30 kullanıcı.
Mail Server kendi bünyemde.
Açık olan filtrelemeler Connection Filtering-(zen.spamhaus.org-list.dsbl.org) Intelliegent Filter (Scala= Reject 8 /Junk1)-Recipient Filtering
Burada makaleye dökebilmem için hocalarımın bunu onaylaması ve izin vermesi gerekiyor.
Aynı sorun bende de var. sizin dediğiniz uygulamayı denedim. sonucunu tekrar yazarım.
teşekkürler...