Forum

juniper ssg20 de po...

Bildirimler
Hepsini Temizle

juniper ssg20 de policy editleme

17 Yazılar
6 Üyeler
0 Reactions
805 Görüntüleme
(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı

arkadaşlar merhaba juniperda oluşturalan policy'lerde editleyip yeni yarattığımız profile'ın etkin olmasını nasıl sağlarız acaba....

Gönderildi : 07/12/2008 13:44

(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici

Merhabalar,

Yeni policy oluşturduğunuzda yada editleyip istediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra ok dediğinizde otomatik olarak etkin oluyor. Herhangi başka bir işlem yapmanıza gerek yok.

Gönderildi : 07/12/2008 18:19

(@DenizVerman)
Noble Member
Konu başlatıcı

şunu soruyorum anlatamadım galiba iki tane profil oluşturdum ikisindede farklı roller var diyelim biri msn kullanırken diğeri kullanamıyor policy editleyince bu oluşturduğum profilleri nasıl seçebiliyorum...

mesala fortigate'de protection profile oluşturduktan sonra o policye o protection profile'ı atayabiliyorsun...

Gönderildi : 07/12/2008 23:27

(@DenizVerman)
Noble Member
Konu başlatıcı

arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...

Gönderildi : 08/12/2008 02:55

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye

Merhaba Sn. Denver,

Öncelikle juniper ssg20 üzerinde ne yapmak istediğiniz daha doğrusu nasıl bir policy uygulamak sitediğinizi anlatırsanız yardımcı olmaya çalışalım. Sorunuz biraz karmaşık geldi.

Gönderildi : 08/12/2008 05:21

(@DenizVerman)
Noble Member
Konu başlatıcı

bunda karmaşık olan nedir onu anlayamadım daha önce bir policy yazılmış object grup yaratılmış onun içine ip adresleri tanımlanmış ve kuralda o gruba tam yetki verilmiş profil atanmış ben bunu editleyip atanmış olan profili değiştirmek istiyorum... mesala ikinci web filetingden profil oluşturdum bunun uygulanmasını istiyorum o policy'de bu kadar...

daha öncede belirrtiğim gibi fortigate'de bunu protection profile oluşturup istediğim policy üzerindede o profile'ın etki olmasını sağlayabiliyoruz seçerek ama juniperda bulamadım bunu...

Gönderildi : 08/12/2008 23:40

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye

Sn. Denver,

Pek karışık olmayan sorunuza şöyle bir cevap yazayım muhtemelen çözersiniz. Juniper üzerinde oluşturduğunuz ikinci web filtre profilinizi atamak istediğiniz full yetkili grub policy editleyip web filtre seçeneğinde bulunan default veya 1. web filtre yerine 2. web filtreyi seçiyorsunuz. Bunda yapamayacak ne var ki bende bunu anlamadım.

Gönderildi : 09/12/2008 03:09

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member

Selam,

Rafetin de dediği gibi komplike birşey yok. Policy yi editleyip oluşturduğunuz web filtering profilini seçiyorsunuz.  Eğer policy altında görmüyorsanız profili oluşturmada bir eksiklik olmuştur.

Gönderildi : 09/12/2008 13:41

(@DenizVerman)
Noble Member
Konu başlatıcı

çok teşekkürler rafet bey ve murat bey bide şunu sormak istiyorum belli dosya uzantılarını download ettirmemeyi ve belli mb'ın üstünde download ettirmeme gibi ayarlarını nerden yapabiliyoruz acaba...

Gönderildi : 09/12/2008 14:48

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member

Uzantı bazlı bloklama için daha önce konuşulmuştu,

http://www.cozumpark.com/forums/thread/16189.aspx

Kota koymayı policy üzerinden advanced e geçip, traffic shaping kısmında yapabilirsiniz. Belli mb ın üzerinde yapılamıyor. BW Kotası koyarsınız, counter ı da aktif ederseniz dl yapılıp yapılmadığını belirlersiniz.

Gönderildi : 09/12/2008 15:13

(@nezihk)
Gönderiler: 115
Estimable Member

Burasıda yardımcı olucaktır.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/59743.aspx

Gönderildi : 09/12/2008 15:49

(@DenizVerman)
Noble Member
Konu başlatıcı

arkadaşlar bende bende ikitane web filtering profile oluştursamda policies içerisinden web filteringde açılır pencere çıkmıyor herhangi birini seçmem için neden olabilir acaba...

Gönderildi : 09/12/2008 17:09

(@nezihk)
Estimable Member

Security > WEB Filtering > Categories > Custom kategori oluşturuyosun

Örn ;

Engelli

İzin var

sonra buraya geliyosun Security > WEB Filtering > Profiles > Custom new diyip profil oluşturuyosun.Örn : webfilter

Black list yazan kısma daha önce oluşturduğun engelli kategorisini ekliyosun

white list yazan kısma ise izin var

default action kısmına da permit diyosun

Subscribes identified by  kısmından ise juniperde default gelen kategorileri block ya da permit şeklinde seçebilirsin.

Security > WEB Filtering > Categories > Custom burda oluşturdugun katogorilerin içine girip yasaklamak istedigin veya sürekli izin vermek istedigin url leri girebilirsin

Daha sonrada policy kısmına gelip trust untrast oluşturup web filter kısmına tick koyup oluşturduğun profili seçip filtrelemeye başlıyabilirsin

Saygılar.

Gönderildi : 09/12/2008 18:32

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33291

Bu konuda demekki bir makale gerekli 🙂

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 09/12/2008 22:58

(@DenizVerman)
Noble Member
Konu başlatıcı

nezih hocam teşekkür ederim oldu sağolun..

Gönderildi : 09/12/2008 23:22

(@nezihk)
Estimable Member

Problemin çözüldüğüne sevindim denver.

Hakan hocam ustadlar dururken bana düşmez ama elimden geleni yaparım 🙂

Gönderildi : 10/12/2008 19:46

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33291

Ok o zaman bekliyorum

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 10/12/2008 23:09

Paylaş: