Forum
Lisans sağlayacak kullanılabilir bir uzak masaüstü lisans sunucusu olmadığından uzak oturumun bağlantısı kesildi.
Lütfen sunucu yöneticisine başvurun
diye hata alıyorum her zamanki girdiğim serverime
başlat -> çalıştır , regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\MSLicensing
Satırı altındaki iki klasörüde silin.(HardwareID ve Store)
daha sonra remote desktop bağlantısını tekrar çalıştırarak
bağlantı sağlayın
başlat -> çalıştır , regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\MSLicensing
Satırı altındaki iki klasörüde silin.(HardwareID ve Store)
daha sonra remote desktop bağlantısını tekrar çalıştırarak
bağlantı sağlayın
şimdi şöyle bir hata veriyor;
Lisans deposu oluşturma işlemi erişim reddedildiğinden başarısız oldu, bu nedenle uzak oturumun bağlantısı kesildi.
Lütfen uzak masaüstü istemcisini yükseltilmiş ayrıcalıklarla çalıştırın
zaten hatanın içinde cevap var yuksek ayrıcalık ile çalıştırın der
masaustune mstsc diye bir kısayol yaratıp buna sag tıklayıp yonetici olarak çalıştır demeniz gerek
zaten hatanın içinde cevap var yuksek ayrıcalık ile çalıştırın der
masaustune mstsc diye bir kısayol yaratıp buna sag tıklayıp yonetici olarak çalıştır demeniz gerek
evet tamam o dosyaları sildiğim için lisansı sıfırladı yeniden oluşturmak için yönetici olarak açmamı istiyormuş sanırım tamamdır öyle yaptım ama ilk hataya geri döndüm, başka bir bilgisayardan daha denedim ondada aynı hata var, serverde olabilir mi sorun?
server a başka şekilde girdim bir kaç defa rollerden rds yi silip makineyi yeniden başlattım en son düzeldi rdp bağlanmaya başladı anlamadım 😀
Merhaba, ben cloud sunucu üzerine 2016 test sunucusu kurdum ve thirdparty bir ERP programın testini yapıyorduk. Uzak masaüstü rolünü deneme yükledim ve 180 gün verdi. Fakat bu süre bitti. Ben en azında Administrator girebilir sanıyordum. Admin hesabı ile bile almıyor içeri çalışmalar sunucu ve biz kapı dışında kaldık.
Biraz detay vermek gerekirse Windows Kurulum desteği olmayan digitalocean cloud sunucusuna yan yollarda extra bir trick ile kurdum. Yani çalışırken bir sorun yoktu ama şimdi windowsa haricen erişilecek extra bir harici panel olmadığını söylemeye çalışıyorum.
Süreyi uzaktmak veya en azında içeri erişip çalışmaları almak için ne yapılabilir.
Saygılar.
Merhaba,
Denediğinizi düşünüyorum ancak yine de yazmak istedim aşağıdaki komutları deneyebilirmisiniz.
mstsc /admin
mstsc /console