Forum
İyi günler,
Mevcut yapımızda Exchange 2013 kullanmaktayız ve mail gönderme ve alma limitlerimiz default olarak 35 mb görünüyor lakin webden veya outlooktan göndermeye çalıştığımızda 10 mb olarak görünüyor.
Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
Yapınızda dag var mı? varsa CAS sunucular üzerinde receive/send connector limitlerini kontrol eder misiniz.. Hepsi 35 olmalı.
Hayır DAG kurulu değil.
Send Connectorde ise 35mb ayarlı durumda.
DAG kurmam gereklimi?
Hayır, yapınızı anlamak içim dag' ı sordum. Send ve Receive connectorlerde 35 ise client bazlı bir kısıtlama olabilir. Client properties den kontrol eder misiniz?
- In the EAC, navigate to Recipients > Mailboxes.
- In the list of user mailboxes, click the mailbox that you want to verify the message size limits for, and then click Edit .
- On the mailbox properties page, click Mailbox Features.
- Under Message Size Restrictions, click View details to verify the message size limits for the mailbox.
Ayrıca, bir kullanıcı için aşağıda ki komutu çalıştırıp, sonucunu paylaşır mısınız?
Get-Mailbox ufuk.tatlidil | fl MaxSendSize,MaxReceiveSize
Aşağıda ki işlemi yapabilir misiniz?
Set-TransportConfig -MaxReceiveSize 35MB -MaxSendSize 35MB
-MaxRecipientEnvelopeLimit 1000 komutu ile organizasyon bazında send/receive connector limitlerini 35 mb. yapabilirsiniz. Komutun işlediğini kontrol için Get-TransportConfig | fl max* komutunu kullana bilirsiniz.
Client porperties de ileti boyutu kısıtlamalarındaki kutucuklar boş ve herhangi bir şey işaretli değil.
Komutu yazdığımda aşağıdaki uyarıyı alıyorum.
Get-Mailbox : The term 'Get-Mailbox' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable
program. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ Get-Mailbox levent.adali | fl MaxSendSize,MaxReceiveSize
+ ~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (Get-Mailbox:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException
Ayrıca Get-TransportConfig komutunu bile bulamıyor.
teşekkürler.
Add-PSSnapin Microsoft.Exchange.Management.PowerShell.SnapIn komutunu çalıştırın ve terkar deneyin.
PS C:\> Add-PSSnapin Microsoft.Exchange.Management.PowerShell.SnapIn
PS C:\> Set-TransportConfig -MaxReceiveSize 35MB -MaxSendSize 35MB -MaxRecipientEnvelopeLimit 1000
PS C:\> Get-TransportConfig | fl max*
MaxDumpsterSizePerDatabase : 18 MB (18,874,368 bytes)
MaxDumpsterTime : 7.00:00:00
MaxReceiveSize : 35 MB (36,700,160 bytes)
MaxRecipientEnvelopeLimit : 1000
MaxSendSize : 35 MB (36,700,160 bytes)
MaxRetriesForLocalSiteShadow : 2
MaxRetriesForRemoteSiteShadow : 4
MaxAllowedAgentGeneratedMessageDepth : 3
MaxAllowedAgentGeneratedMessageDepthPerAgent : 2
olarak görünüyor lakin owadan denedim halen aynı hatayı veriyor.
Eklenmeleri iletinin 10 MB'lik en yüksek boyut sınırını aşmasına neden olacağı için aşağıdaki dosyalar eklenemedi: test.rar. (16MB Boyutu)
AYRICA;
PS C:\> Get-Mailbox levent.adali | fl MaxSendSize,MaxReceiveSize
MaxSendSize : Unlimited
MaxReceiveSize : Unlimited OLARAK GÖRÜNÜYOR.
Ok çok teşekkür ederim.
Kendi pc mi restart yaptım ve çalıştı, owa danda çalışıyor.
Sorunum çözüldü.
Rica ederim. Geçmiş olsun.
Çok teşekkürler aynı sorun bende yaşadım ve komutlar ile düzeldi iyi çalışmalar.