Forum
selamlar türkiye genelinde yaklaşık 150 noktada thinclient kuracaz ama sistemin ne bir merkeze bağlantısı nede kendi aralarında herhangi bir ilişkisi olmayacak sadece interenete çıkıp sorgulama yapacaklar. Kullanacağımız cihazlarda xp embedded işletim sistemi var sıkıntı şu ki bu cihazlara yeniden işletim sistemi yüklemem gerektiğinde nasıl olacak RİS, SMS veya VPN diyenler var cihazların hepsinde PXE ethernet kartı mevcut bu durumda nasıl bir yol izlenmeli sizce RİS veya SMS bu işi tam olarak yaparmı sıkıntı yaşarmıyız VPN maliyeti oldukça yüksek olduğundan pek düşünmediğimiz bir yöntem yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
selamlar türkiye genelinde yaklaşık 150 noktada thinclient kuracaz ama sistemin ne bir merkeze bağlantısı nede kendi aralarında herhangi bir ilişkisi olmayacak sadece interenete çıkıp sorgulama yapacaklar. Kullanacağımız cihazlarda xp embedded işletim sistemi var sıkıntı şu ki bu cihazlara yeniden işletim sistemi yüklemem gerektiğinde nasıl olacak RİS, SMS veya VPN diyenler var cihazların hepsinde PXE ethernet kartı mevcut bu durumda nasıl bir yol izlenmeli sizce RİS veya SMS bu işi tam olarak yaparmı sıkıntı yaşarmıyız VPN maliyeti oldukça yüksek olduğundan pek düşünmediğimiz bir yöntem yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Üzerinde cdrom olan modelleri var eğer cdrom varsa image kullanabilirsin
RIS ile image alman için RIS için sana hizmet verecek bi sunucu olması lazım (AD, RIS DNS , DHCP) diye biliyorum. Eğer ortamda herhangi bir sunucu olmayacaksa nasıl RIS ile aldığın imajı client a yükleyeceksin
eğer ris kullanarak bu sorunu çözebileceksem o zaman tabiki bir sunucu kuracaz ama emin olmak istediğim konu şu burda wan üzerinden kurulumdan bahsediyoruz ris wan üzerinde çalışacakmı arada vpn olmadan
PXE NIC Network boot işleminde DHCP sunucusunu arar ve ip alır daha sonra RIS üzerindeki almış olduğun imajı restore edebilirsin. Bunu donanımsal Vpn olmadan Wan üzerinden yapamazsın
peki burda vpn bozlar işimi görecektir diye düşünyorum özellikle bir tavsiyen varmıdır bu konuda.
Merhaba ;
Thinclient ların markası nedır acaba alımı yapacagınız yerle gorusebılırsınız Thinclientların genelde merkezı yonetım ıcın yazılımları bulunmakta (tek tıklama ıle imaj yukleme default ayarlara dondurme firmware upgrade ı vs ) gıbı işlemleri yapmanıza ımkan vermekte ama tek te nasıl yuklerım dıyorsanız bootable usb bır flashdısk eger ghost ımaj ı var ıse uusb flash ıle Thinclient ı usbden boot ettıkten sonra ghost programını calıstırarak ımajı yukleyebılırsınız veya acronıs ımajı varsa ki bu ımajlar yoksa bıle 0 bır thınclientın ımajını alarak olusturabılırsınız.Ama merkezi yonetım için thınclient markasına gore alımı yaptıgınız yer ıle veya distribütör ile görüşmenizi önerebilirim.
Teşekkürler.
peki burda vpn bozlar işimi görecektir diye düşünyorum özellikle bir tavsiyen varmıdır bu konuda.
Merhaba
Online destek verilerek sorun çözülmüştür ;
mevcut imajların bozulması durumu için bir çözüm arandığı anlaşılmıştır , Salih bey çözüm için merkezden ip leri şubelere dağıtmak için bir çözüm bulunması halinde işine yarayacağını belirtmesi üzerine kendisine donanımsal vpn üzerinden nasıl relay agent yapılacağı anlatılmıştır.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.