Forum
192.168.0.1 den 192.168.0.254 kadar tüm IP lerim doldu. Yeni IP nasıl açabilirim ...
Subnet mask'ı 255.255.254.0 yapıp 192.168.1.x bloktan devam edebilirsin.
250 client te bu değişikliği nasıl yapabilirim tüm clientler domain ortamın da ..
ip'ler zaten otomatik alınmıyor mu? siz DHCP üzerinden değişikliği yaptıktan sonra otomatik olarak clientlara bu ayarlar uygulanacaktır.
yada en iyi çözüm sınıf değiştirmenizdir. B sınıfına geçin derim.
Tüm IP ler elle verilmiş. Ortam da DHCP yok.
Allah yardımcın olsun.
Tüm herkesi tek tek dolaşma yada AD üzerinden tek tek 250 IP değiştirmek yerine DHCP kur derim (:
Kolay gelsin. Yoksa bugün uzun olur senin için 🙂
Tüm IP ler elle verilmiş. Ortam da DHCP yok.
bu tip durumları dusunerek ortama bir dhcp ekleyerek bir daha sorun oldugunda tek tek gezilmesinin önüne geçebilirsiniz
çözümler gereksinimlerden doğar
Dhcp mutlaka kurmalısınız.
Belirtmem gereken bir nokta daha var tüm clientlerin IP leri sabit kalmalı çünkü yazıcıların tümü IP ler üzerinden paylaşım verilmiş.Ayrıca ortamda bir belediye otomasyon programı mevzut bu program da yazıcı ayaları de IP ler üzerinden yönlendirilmiş ..
Mac adresine göre Printer IP'lerine rezervasyon yaparsınız. Böylelikle Dhcp o IP adreslerini dağıtmaz. Bu yapı olmadan işin altından kalkmanız çok zor.
Bu gibi yapılarda da IP' leri isimlendirerek kullanmakta fayda var.
DHCP ortamda kullanabiliceğimi hiç sanmıyorum.Çünkü tüm clientler şuan ki IP leri dışında herhengi bir IP alıcak olurlarsa yada değişirse çok büyük sıkıntılar doğar ..
Bu durumda Allah yardımcın olsun 🙂
Teşekkür Ederim 🙂
DHCP ortamda kullanabiliceğimi hiç sanmıyorum.Çünkü tüm clientler şuan ki IP leri dışında herhengi bir IP alıcak olurlarsa yada değişirse çok büyük sıkıntılar doğar ..
dhcp uzerinde mac adresslerine karşılık istedigin ip adreslerini sabitleyebilirsin
bir defa iş çıkar sonucta daha sonra network tarafında farklı bir yapılandırma durumu ortaya çıktıgında tekrar tum clienleri dolasmak zorunda kalmazsın.
ayrıca dhcp, nap gibi bir ozellikle birlikte kullanildiginda tadından yenmez bir hal alabiliyor
DHCP konusunda çok fazla bilgim yok.Mac adreslerine göre nasıl uygulama yapılacağı konusunda yardımlarınız bekliyorum ..