Forum
Merhabalar,
Şirketimizde HP ProLiant ML110 G5 Server kullanıyoruz. Server üzerinde Server 2003 kurulu. Farklı 2 hattan kullandığımız adsl bağlantımız mevcut. Biri TTNET diğeri ise Doping. Server üzerinde bu adsl bağlantıları için 2 adet ethernet karkı var. Kullandığımız adsl bağlantılarının ikisinde de static ip mevcut. Her ne yaptımsa server'ın kullanması gereken default ethernet kartını TTNET'in takılı olduğu ethernet kartı olarak tanımlayamadım. Sürekli kendiliğinden değişerek doping bağlantısının ip numarasını alıyor. Çok ciddi sorunlar yaşamaktayım. Farklı şehirlerde 5 şubemiz mevcut ve sürekli IP değişmesinden dolayı şubelerimizin uzak bağlantı üzerinden kullandıkları ticari programda sürekli bağlantı sorunu yaşıyoruz ve gerçekten IT olarak zor durumda kalıyoruz. Aynı zamanda Bayi sayfamızda Online Ödeme Sistemi mevcut. SQLServer TTNET üzerinden kullandığımız ip den yayın yaptığı için o konudada yoğun bir şekilde sorun yaşıyoruz..
Maduriyetimi dile getirmem biraz sizleri sıkmış olabilir ama içinde bulunduğum durumun ciddiyeti konusunda samimi olmak istedim..
Şimdiden herkeze yardımlarından dolayı teşekkür ederim..
Advanced altında Advanced Settings'i seçip aşağıda ki gibi sıralama ile Ethernet kartının önceliğini değiştirebilirsiniz.
Selamlar .
TTnet modemin takılı olduğu ethernet dete Default GW tanımlı kalsın doping in takılı oldugu ethernet tekı default gw i boş bırakın boylelıkle server her zaman ttnet ip si ile internete cıkacaktır ancak doping adsl ı de kullanmanız gerekıyor ıse ve karsı taraftakı ipler belli ise ki sanırım sadece farklı şehırlerde 5 adet şubenız var onların ip leri için de doping adsl modemden gıtsın dıye server 2003 uzerinde static route lar yazabilirsiniz ayrıca TCP/IP /OZELLIKLER / GELISMIS / yolunu takip ederseniz orada otomatik ölçü degerı vardır wındows 2003 lerde varsayılan 25 olması gerekıyor sız oncelıklı olmasını ıstedıgınız ethernet kartının otomatık ölçü check ını kaldırdıktan sonra orayı 10 yapabilirsiniz.
Teşekkürler.
Ufuk hocam, söylediğiniz ayarlamaları yaptım ve Server'ı yeniden başlattım. Değişen birşey yok. Aynı sorun devam ediyor. TTNET bağlantısı üstte Doping bağlantısı altta. Ama yinede Doping bağlantısını kullanıyor..
Selamlar ;
Server işletim sistemleri çift default gateway desteklemez o yuzden doping baglantınızdakı default gateway i boş bırakmalısınız yada ttnet baglantısının tcp/ip gelişmiş seçeneklerden otomatik ölçü (metric) değerini 20 den düşük bir değer yazmalısınız.
Cumhur hocam, Doping bağlantısını şirket içerisindeki Client lerimiz kullanıyor. Doping bağlantısının Default GW tanımını boş bıraktığımızda internet bağlantımızda yada modem ile olan iletişiminde bir sorun yaşamayız değilmi ?
Selamlar ;
Sorun yaşamazsınız ancak doping internet hattınızı server kullanmıyor ise neden 2. ethernet bağlantısı ile serverdan doping hattına bağlantı tanımladınız genel olarak server ın ip yapılandırmasını yazarmısınız.
Cumhur hocam, Doping bağlantısını şirket içerisindeki Client lerimiz kullanıyor. Doping bağlantısının Default GW tanımını boş bıraktığımızda internet bağlantımızda yada modem ile olan iletişiminde bir sorun yaşamayız değilmi ?
Cumhur hocam,
Ben daha önceden, TTNET bağlantısının TCP/IP metric seçeneğini 1, Doping bağlantısının TCP/IP metric seçeneğini 2 yaparak denemiştim. Küçük olanı default olarak kullanır mantığı ile yapmıştım ama sonuç alamamıştım. Dediğiniz gibi Doping bağlantısına metric değeri vermiyorum TTNET bağlantısının metric değerini 10 yapıyorum. Bakalım ilerleyen saatlerde bir değişiklik olacakmı. İnş. sorunu böylelikle halletmiş oluruz.
Selamlar ;
Doping adsl hattını server kullanmıyor ise doping hattına gıden ethermet bağlantısındaki default gateway tanımını boş bırakın kesin cozum olur server sadece ttnet ip den çıkış yapar.
Teşekkürler.
Cumhur hocam,
Doping bağlantımızın Default GW tanımını boş bırakırken metric değerlerine herhangi bir tanımlama yapmama gerek kalıyormu ? Her ikisinide otomatik alacak şekilde ayarlıyorum öyleyse. Default haline getiriyorum metric ayarlarını.
Selamlar ;
Doping hattının Default GW tanımını boş bırakıp metric değerlerini otomatik e getirebilirsiniz.
Cumhur hocam,
Doping bağlantımızın Default GW tanımını boş bırakırken metric değerlerine herhangi bir tanımlama yapmama gerek kalıyormu ? Her ikisinide otomatik alacak şekilde ayarlıyorum öyleyse. Default haline getiriyorum metric ayarlarını.
Merhabalar,
Evet cumhur hocam herhangi bir sorun olmadı Default GW tanımını boş bıraktığımdan beridir. Teşekkür ederim yardımlarınız için..