Forum
Merhaba;
Active Directory'de bulunan user accountlara resim eklemek için ne yapmalıyım.Ayrıca ekleyebilirsem sıkıntı yaşarmıyım.Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkür ederim.
Server işletim sistemi nedir?
1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.
Server 2003 R2
http://www.cjwdev.co.uk/Software/ADPhotoEdit/Info.html
burda bir tool var resim eklemek icin
Benim işime yaradı. Teşekkürler.
Kullanıcıya resim ekleyince nerede gözüküyor?
Ya da
Resim eklenen kullanıcının oturum açma ekranında resmi gözükebilme ihtimali nedir?
windows7 de start menude ve logon ekranında gorunuyor
ortamda exchange , lync , sharepoint varsa bunlar icerisinde gorulebiliyor
windows7 de start menude ve logon ekranında gorunuyor
ortamda exchange , lync , sharepoint varsa bunlar icerisinde gorulebiliyor
resim ekledim ama logon ekranında veya start menüde gösteremedim.
özel birşey yapmadım bunun için (client tarafında ) gpupdate /force dışında
http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2010/03/10/3409495.aspx
buradaki bilgiler belki işinize yarayabilir
3.bir tool olmadan direk PowerShell ile resim eklenebilir. Resmin boyutu maksimum 100Kb olmalıdır. Ortamda Exchange varsa mail gönderimlerinde karşı tarafta gözükür. Gönderilen mail dışarıda bir müşteride olsa dahi resim yine de gözükmüş olur.
Set-ADUser <alias/identity> -Replace @{thumbnailPhoto=([byte[]](Get-Content <path> -Encoding byte))}
|
komutu yazdığınız gibi kullandım fakat outlookta henüz bir farklılık olmadı gpupdate /force komutuyla ilke güncelleştirmeside yaptım eklediğim fotoğraf
ne outlookta nede pc açılışında göremiyorum