Forum
Merhaba Arkadaşlar
Active Directory üzerinde kullanıcıların description bilgilerini SQL komutları aracılığıyla çekmek istiyorum komut satırı nasıl olmalı yardımcı olursanız sevinirim.
SQL versiyon : SQL Server 2008R2
sistem: Windows Server 2008 R2
SQL ve Windows 2 farklı sunucu üzerinde çalışıyor yardımlarınızı bekliyorum .
http://blog.namwarrizvi.com/?p=254
Linki inceleyip orada bulunan örneği kullandığınız bilgilere göre düzenlerseniz istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Merhaba,
"Could not convert the data value due to reasons other than sign mismatch or overflow." hatasını mı alıyorsunuz?
Merhaba,
"Could not convert the data value due to reasons other than sign mismatch or overflow." hatasını mı alıyorsunuz?
evet aynen bu hatayı alıyorum.
Merhaba,
Kurmuş olduğunuz Linked Server üzerinde Test Connection yapabiliyor musunuz ?
Bu işlemi sağladıktan sonra kullanmakta olduğunuz query için ;
SELECT * FROM OPENQUERY (LINKEDSERVERNAME , 'SELECT assistant,adminDisplayName FROM ''LDAP://DomainName'' WHERE objectClass = ''User''' )
LDAP Attributes fields name için ise www.kouti.com/tables/userattributes.htm bu adresten faydalanabilirsiniz.
SQL Server LDAP bağlantısını test ettim kendimde sorunsuz çalışmakta..
Yukarıkda verdiğim linkte AD üzerinde ki fields isimleri mevcut. Oradan istediğiniz alanı kontrol edebilirsiniz.
Bununla ilgili description dan dönen değer birden fazla olduğu için sql ile bunu sanırım çekemiyorsunuz. Yabancı kaynaklardan araştırmalarıma göre farklı metodlarda örnek olarak vbscript ile işlemler yaparak sonuç alıyorlar. SSMS ile bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız Attribute Editor den adminDescription kısmından tanımlama yaparak işleminizi çözebilirsiniz. Testlerini 2008 R2 ile yaptığımda sorunsuz şekilde çalışmakta.
İyi çalışmalar.
Bununla ilgili description dan dönen değer birden fazla olduğu için sql ile bunu sanırım çekemiyorsunuz. Yabancı kaynaklardan araştırmalarıma göre farklı metodlarda örnek olarak vbscript ile işlemler yaparak sonuç alıyorlar. SSMS ile bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız Attribute Editor den adminDescription kısmından tanımlama yaparak işleminizi çözebilirsiniz. Testlerini 2008 R2 ile yaptığımda sorunsuz şekilde çalışmakta.
İyi çalışmalar.
Önerin için teşekkür ederim ama kullanıcı sayım 300 den fazla hepsi için tek tek yaparsam çok fazla zaman alır. farklı bir yöntem varmıdır acaba.
Verdiğim adresten description fields name kontrol ettiniz mi?
Verdiğim adresten description fields name kontrol ettiniz mi?
evet kontrolettim description field ismi olarak görünüyor.
İyi çalışmalar.
Önerin için teşekkür ederim ama kullanıcı sayım 300 den fazla hepsi için tek tek yaparsam çok fazla zaman alır. farklı bir yöntem varmıdır acaba.
300 tane kullanıcının description alanına ne tür birşey yazacaksınız ilk önce yapmak istediğiniz şeyi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
İyi çalışmalar.
300 tane kullanıcının description alanına ne tür birşey yazacaksınız ilk önce yapmak istediğiniz şeyi belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
hepsinin description kısmında tc noları yazıyor. bende bu tc nolarını SQL aktarmak istiyorum sürekli irtibat halinde olacaklar domaine yeni kullanıcı eklenirse onunda bilgilerini alacak.
Bununla ilgili Windows Server kısmına ayrı bir konu açarsanız diğer arkadaşların yardımcı olacağını düşünüyorum. Tüm desc.ların Attribute kısmında herhangi bir alana kopyalanması hakkında yardım isteyebilirsiniz.
İyi çalışmalar.