Forum
merhaba outlok web app ilk açtıgımda kullanıcı ıle bır dıl secenegı gelmektır ama nedense turkce goremedım 2007 bu vardı ve menu ıngılızce gelıyor
turkce yapabılıyozmu acaba nasıl olur
Merhaba
Exchange Management Shell e aşağıda ki komutu yazarsan Türkçe dil outlook web app için gelir.
Set-OwaVirtualDirectory -identity "Owa (Default Web Site)" -DefaultClientLangugage 1055
hocam aldığım hata bu ama yanısmı yaptım acaba
[PS] C:\Windows\system32>Set-OwaVirtualDirectory -identity "Owa (Default Web Site)" -DefaultClientLangugage 1055
A positional parameter cannot be found that accepts argument '-DefaultClientLangugage'.
+ CategoryInfo : InvalidArgument: (:) [Set-OwaVirtualDirectory], ParameterBindingException
+ FullyQualifiedErrorId : PositionalParameterNotFound,Set-OwaVirtualDirectory
C:\Windows\system32>Set-OwaVirtualDirectory -identity "Owa (Default Web Site)" -DefaultClientLangugage 1055
yukarıda kalınlaştırdıgım yere bak langugage yazmışsın language olacak.
degınızı yaptım herhangi bir hata vermedi sonra sunucuyu kapadım açtım ama langua kısmında owa gırerken tr goremıyorum
Bende biraz önce aynısını yaptım iis servislerini restart ettikten sonra dilin türkce oldugunu gordum.
istersen outlook web app settings de --> regional --> buradan türkçe seçebilirsin.
hocam dedığiniz yerden baktım ama hocam orda da turkce dılı bulamadım hocam benım exchange kurulu olan sunucu dıl secenekleri turkce yapılandırılmıs durumda onun bır etkısı ola bılırımı
komutu tekrar çalıştırdım belkı faydası olur dıye ama sole bır uyarı verdı
[PS] C:\>Set-OwaVirtualDirectory -identity "Owa (Default Web Site)" -DefaultClientLanguage 1055
WARNING: The command completed successfully but no settings of\owa (Default Web Site)' have been modified.
Sen exchange 2010 u ne zaman kurdn? beta mı yoksa? RTM i indirip kurdun.
altta ki komutu daha önce kullandığın için komut başarılı ama değişen bişey olmadıgını söylüyor.
hocam kuralı 5 gun oldu olcam
peki rtm ve ya rc oldugunu nasıl anlarım hocam
En üstte ki Exchange Server yazan yere tıkla sağ panelde gösterir versiyon bilgilerini.
Muhtemelen beta kurmuşsun.
dedıgınız yerde bulamadım ama
server configre kısmında sag tarafta proportios var oraya tıkladımda Version 14.0 (Build 639.21) yazıyor hocam
Tamam doğru sende ki RTM. Ama türkçe dil olmaması ilginç, şimdiye kadar 5-6 kere kurdum Türkçe dil olmayan görmedim.
Var bir gariplik, bakmak lazım birşey malesef söyleyemiyorum.
Kurarken Türkçe dil paketini wizard indiriyor oradan yapın diyeceğim ama hem yeniden kurman gerekecek hemde orada ki dil Exchange in management dili.
yuklediğim dili nasıl kaldıra bılırım peki
ve birde hocam ISS ile ilgili bir ayar yapmam gerekecekmi acaba dil ile ilgili
Bildiğim kadarıyla dil kaldırılamıyor. Dili kaldırmak işi ne yaramaz zaten
Yazdıgımız komut ile zaten IIS de ki OWA directory sine Türkçe dil eklemiş olduk.
ISS dıllerı gorme sanısmız varmı hocam enazından ordan bakalım eklenmısmı dıye
Öyle bi şansımız yok biz sadece atayabiliyoruz dilleri.
Bide şöyle bi komu var. Sadece seçtiğimiz mailbox ın dilini değiştiriyor. Bunuda bir dene istersen.
Set-Mailbox -identity efecan -languages 1055
bu komutta bır sorunmu var acaba hocam language mı olcak
[[PS] C:\Windows\system32>Set-Mailbox -identity grcn -languages 1055
Cannot process argument transformation on parameter 'Languages'. Cannot convert value "1055" to type "Microsoft.Exchang
e.Data.MultiValuedProperty`1[System.Globalization.CultureInfo]". Error: "Failed to convert 1055 from System.String to S
ystem.Globalization.CultureInfo."
+ CategoryInfo : InvalidData: (:) [Set-Mailbox], ParameterBindin...mationException
+ FullyQualifiedErrorId : ParameterArgumentTransformationError,Set-Mailbox
[PS] C:\Windows\system32>
Evet komutta bir hata yok direk technet den bakıp söyledim ve bende yapınca aynı hatayı aldım araştırınca bunun bir bug olduğunu gördüm 🙂