Facebook, sözde bir metaverse geliştirmek için Avrupa Birliği’nde 10.000 kişiyi işe almayı planlıyor.
Facebook tarafından kurulacak olan Metaverse, insanların sanal bir ortamda, genellikle VR başlıklarını kullanarak oyun oynayabildiği, çalışabildiği ve iletişim kurabildiği çevrimiçi bir dünyadır.
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, metaverse konsepti üzerinde çalışan önde gelen isimlerden oldu.
Söz konusu duyuru, Facebook’un oldukça büyük bir skandal olan servislerindeki uzun süreli kesintinin sonuçlarıyla uğraşması ve son dönemlerde iyice artan daha çok düzenleme yapma çağrılarının arasında yapıldı.
Facebook yetkilileri konu ile ilgili yapmış oldukları bir blog yazısında, “Metaverse, yeni yaratıcı, sosyal ve ekonomik fırsatlara erişimin kilidini açmaya yardımcı olma potansiyeline sahip. Ve Avrupalılar onu en baştan şekillendirecek” ifadelerini kullandı.
Önümüzdeki beş yıl içinde yaratılacak yeni işler arasında “son derece uzmanlaşmış mühendisler” yer alacak.
Facebook, AB’ye yatırım yapmanın geniş bir tüketici pazarına, birinci sınıf üniversitelere ve yüksek kaliteli yeteneklere erişim gibi birçok avantaj sunduğunu söyledi.
Buna ek olarak sosyal medya devi, meta veri deposunu büyük önceliklerinden biri haline getirdi.
Rakipleri satın alma geçmişine rağmen, Facebook metaverse’nin “tek bir şirket tarafından bir gecede inşa edilmeyeceğini” ifade etti ve sektördeki diğer firmalara işbirliği sözü verdi.
Ayrıca şirket bir süre önce, “metaverse’i sorumlu bir şekilde inşa etmeye” yardımcı olmak için kar amacı gütmeyen grupların finansmanına 50 milyon dolar yatırım yaptı.
Ancak gerçek metaverse fikrine ulaşmak için önümüzde hala 10 ila 15 yıl daha olduğu düşünülüyor.
Bazı eleştirmenler, bu son duyurunun son aylarda yaşanan bir dizi zarar verici skandaldan sonra şirketin itibarını yeniden oluşturmak ve dikkatleri başka yöne çekmek için tasarlandığını söylüyor.
Bu skandallardan biri ise, Facebook’ta sivil bütünlük ekibinde ürün müdürü olarak çalışan Frances Haugen’in şirketten ayrıldıktan sonra firma aleyhinde yapmış olduğu açıklamalar oldu.
Açıklamalara göre bizzat Facebook tarafından yapılan araştırmada, şirketin sahibi olduğu Instagram’ın gençlerin ruh sağlığını etkilediği sonucuna ulaşıldı. Ancak Facebook, platformun birçok genç için “zehirli” bir yer olduğuna dair elde ettiği bulguları paylaşmadı.
Kaynak: bbc.com
Diğer Haberler
Canon’a Yazıcıların Mürekkebi Bittiğinde Tarayıcıyı Devre Dışı Bıraktığı İçin Dava Açıldı
Windows 11 build 22000.282 İle CPU Performans Sorunları Ve Görev Çubuğu Hataları Düzeltildi
Apple, Popüler Olan Kuran Majeed Uygulamasın Çin’deki App Store’dan kaldırdı