Extreme Network Akıllı Bina Alt Yapısı

Entegre Ağ Teknolojisi Çözümleriyle İnsanları, Süreçleri, Verileri ve Nesneleri Birleştirmenin Avantajları

Bilgi ağının bugün herhangi bir kuruluşun büyüklüğü, coğrafyası ve misyonu ne olursa olsun her yerde  olduğu göz önüne alındığında, kuruluşlar ağlarının kullanılabilir, güvenilir, uygun maliyetli ve başka bir şekilde görevlerine uygun olmasını sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya devam ediyor -kritik rol, ağ merkezli bir stratejiden organizasyonel operasyonların hangi ek unsurlarının fayda sağlayabileceğini sormak önemlidir. Burada esasen her pazarda ve uygulamada geniş bir kabul görmeye başlayan bariz bir yön, akıllı binanın yükselişidir.

ENERJİ VE ÇEVRE

Her şeyden önce, akıllı bir bina enerji kullanımını optimize eder. Günümüzde hemen hemen tüm yeni yapılar, “yeşil” bir bina konsepti etrafında tasarlanırken, doğal mimari tasarım, inşaat malzemeleri,

düzen ve işletme, istihbarat eklenmesi, insanlar tesis genelinde hareket ettikçe ve enerji kullanımı için yerelleştirilmiş talepler zamanla ve kalıplar halinde değiştikçe enerji kullanımı üzerinde dramatik bir etkiye sahip olabilir. HVAC, aydınlatma ve tesis yönetiminin daha birçok unsuru akıllı binalara entegre otomasyon ve optimizasyon tekniklerine uygundur.    

DÜRÜSTLÜK, EMNİYET VE GÜVENLİK

Akıllı binalar, fiziksel bina kontrolünden video gözetimi, alarm, yangın söndürme ve diğer acil durum, sağlık ve güvenlik durumlarına ve daha fazlasına, çok katlı kampüs ortamlarında bile gelişmiş güvenlik mekanizmalarından yararlanabilir. Güvenlik gereksinimleri, belirli bir kuruluşun işlemlerinin özelliğine ve bir kurumsal güvenlik politikasının özelliğine bağlı olarak değiştiğinden, burada uygulanan teknikler ve otomasyon derecesi esastır. Ve bu unsur başarısızlıklara tahammül edemediğinden, herhangi bir akıllı binanın bu yönünde güvenilirlik  de gereklidir.. 

VERİMLİLİK VE SOSYAL SORUMLULUK

Ve son olarak, akıllı binalar sonuçta onları meşgul eden personelin verimliliği için optimize eder. Çalışanların rahatı sağlamak, gereksiz hareketleri en aza indirgemek ve aksi takdirde üretken bir ortam sağlamak esastır, ayrıca tüm bu verimlilik kazanımları ile birlikte yüksek derecede sosyal sorumluluğun reklamını yapabilme bonusu da vardır.

Belki de en ilginç olanı, akıllı bina temelde zaten üretkenliği optimize eden, gerekli tüm uygulamaları destekleyen, bilgi güvenliğini koruyan ve maliyetleri en aza indiren aynı ağdan yararlanıyor.

Akıllı binayı ağdaki başka bir uygulama olarak düşünün ve yeni bir trafik türünün akışını etkinleştirin ve optimize edin.

Bununla birlikte, ağa hangi yeni gereksinimlerin getirileceğini sormak adil olur. Birçoğu akıllı bina operasyonlarını sadece minimum trafik ve görev döngüsü talepleri olarak görüyor olsa da, bunun tam tersi de geçerli olabilir – elbette burada video gözetimi akla geliyor, ancak yeni uygulamalar ve sunucuları ile birlikte sayısız sensör Günümüzde birçoğu yeni ortaya çıkan, muhtemelen mevcut ağ kaynakları ve operasyonlarının denetlenmesini gerektirecektir. Bu, yeni planlama faaliyetlerini, ağ geliştirmelerini ve yükseltmelerini ve hatta uygun şekilde operasyonel stratejiler, politikalar ve prosedürlerde değişiklikler yapılmasını sağlar.

 Düzgün çalışan akıllı binalar slam dunk değildir. Akıllı bina ağları sadece bilgi değil, aynı zamanda insanlar ve gerektiğinde malzeme akışını da yönetir ve optimize eder. Ve akıllı bina uygulamaları, tabii ki, diğer tüm önemli organizasyon girişimlerinde olduğu gibi, uygun maliyetli, düşük maliyetli ve genel strateji ve hedeflerle senkronize olmalıdır. Burada yer alan gereksinimlere bir göz atalım ve bu hedeflere nasıl ulaşılabileceğini görelim

FIRSATLAR, TALEPLER VE GEREKSİNİMLER

Akıllı binaların ağ üzerinde başka bir uygulama haline geldiği ve bugün ağların çok ağır, öncelikli trafik akışlarını bile idare edebilecek kapasiteye sahip olmaları göz önüne alındığında, ağ kaynaklarının geleneksel aşırı provizyonunun tek şey olacağını düşünmek cazip gelebilir. bir akıllı bina uygulamasını uygulamak ve optimize etmek için gereklidir. Bu düşüncenin  cazip gelmesi, böylesi basit bir şey için bir zorluk oluşturabilir.

 Akıllı binalar gerçekten ağdaki başka bir uygulama olarak görülebilirken, mekan ve belirli işlevlere bağlı olarak çok sayıda zorlu gereksinim sunacaklardır. Bu talepler şunları kapsamaktadır:

KAPSAM

Kapsam, bir Ethernet bağlantı noktasının erişilebileceği anlamına geliyordu, ancak bugün daha sık bir kuruluşun Wi-Fi ağının erişimini ifade ediyor. Daha spesifik olarak, buradaki temel metrik, oran-aralık veya belirli bir kablosuz bağlantının uç noktaları arasındaki belirli bir mesafede ne kadar verim gerçekleştiğidir. Akıllı binalar genellikle yapının dış duvarlarına kadar ve genellikle bu duvarlar arasında evrensel kapsama alanı ile yeterli hizmet talep eder – ve bazen, dış mekan hizmetinin sıklıkla gerekli olduğu kampüs alanı uygulamalarında olduğu gibi.

KAPASİTE

Ancak, çıktı gereksinimleri uygulamaya göre değiştiğinden, daha da önemlisi genel çözüm kapasitesidir. H

er uygulamanın gerektirdiği verim ve minimum bağlantı gecikmesi ile gerekli tüm trafiği işleme yeteneği. IEEE 802.11ac standardının Wave 2’sini temel alan ürünler, burada gereken performansa sahiptir ve gerektiğinde daha eski 802.11 teknolojilerini destekler ve zaman içinde yükseltmeleri ve değiştirmeleri veya basit altyapı gelişimini kolaylaştıran fiyat / performans özellikleriyle haklı çıkarır ve çok düşük maliyetli Çağdaş Wi-Fi teknolojisinin kurulumunu varsayarak, kapasite çoğu akıllı bina projesinde nispeten küçük bir endişe kaynağıdır.

 MALİYET KONTROLÜ

Akıllı bina stratejisinin gerçek bir avantajı, akıllı bina hedeflerini karşılamak için mevcut ağ altyapısının kullanılmasıdır. Yukarıda belirttiğimiz gibi, bazı ağ yükseltmelerinin elbette akıllı bina işlevlerinin ötesindeki tüm uygulamalardan faydalanması bekleniyor. Ancak, yalnızca akıllı bina işlemleri için gereken eklentilerin sayısının az olması muhtemeldir, bu da akıllı bina işlemlerinin maliyetinin diğer tüm ağ uygulamaları kadar kolayca amorti edilmesini sağlar.

DİĞER YÜKSELTMELER

Son olarak, yönetim altyapısındaki geliştirmelerle birlikte, tipik olarak ek erişim noktaları için bağlantı ve güç sağlayan ek anahtar bağlantı noktaları biçiminde kablolu altyapıya bazı eklemeler gerekebilir. Bununla birlikte, anahtar bağlantı noktaları, her yeni nesil Ethernet anahtarı ürünüyle dikkate değer bir fiyat / performans sergilemeye devam eder ve yönetim yazılımı en iyi, operasyon personeli ve destekledikleri son kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen gelişmiş üretkenlik açısından değerlendirilir. Elbette her bir durumda bir maliyet / fayda analizi gereklidir, ancak burada akıllı binaları desteklemek için gereken tüm yükseltmeler, sayıca az olacaktır, akıllı bina hizmetlerinin dağıtımından bağımsız olarak çok düşük maliyetli bir olasılıkla gerekli olacaktır – ve aksi takdirde tam anlamıyla ödeme yapacaktır.

Buradaki sonuç, akıllı bina dağıtımlarının BT sermayesi ve işletme bütçeleri üzerinde minimum bir etkiye sahip olması ve mevcut ağdan yararlanmanın faydaları.

Akıllı binanın yükselişi, hem özel hem de giderek halka açık (yani, yönetilen bir hizmet sağlayıcısı tarafından sağlananlar) Bulut tabanlı hizmetlere, uygulama dağıtımından birçok BT etkinliğinden açıkça faydalanacak bir yön bulmak için başka bir fırsat sunuyor ağ yönetimi ve daha ötesine.

Yukarıda tartışılan talepleri karşılamak için ayrıntılı, belirli akıllı bina ağı gereksinimleri aşağıdakileri içerir:

KABLOLU AĞ

Hacmi belirli bir mekanda çalışan belirli hizmetlerin bir işlevi olacak ek ağ trafiğinin yanı sıra, akıllı bina uygulamaları mevcut Ethernet altyapısı boyunca şeffaf bir şekilde çalışır. Bu önemli bir noktadır – bugün çok sayıda akıllı bina çözümü hala tescilli ağlara, Wi-Fi dışındaki kablosuz teknolojilere ve sıra dışı sistem mimarilerine dayanan tarihi nedenlerden kaçınılmalıdır. Buradaki potansiyel tuzaklar arasında karmaşık ve zor kurulumlar ve dağıtımlar, sınırlı işlevsellik, sınırlı destek, hızlı eskime ve artan sermaye ve işletme giderleri yer alabilir.

KABLOSUZ AĞ

Ayrıca, yazılım tanımlı ağın (SDN) ileriye dönük örgütsel ağlarda giderek daha önemli bir rol oynayacağını ve akıllı bina uygulamalarının bu evrimden faydalanacak ilk firmalar arasında olmasını bekliyoruz. Benzer şekilde, son kullanıcılara IP hizmetleri sağlamak için halihazırda mevcut olan standart erişim noktaları, operasyonel stratejilerde herhangi bir değişiklik, değişiklik veya yeniden düşünme olmaksızın akıllı bina işlemlerini kolayca halledebilir, ancak belirli bir tesisin tamamı boyunca. Dalga 2 tabanlı AP’ler yeterli kapasiteden daha fazlasına sahip olacak, bu nedenle burada yer alan çalışma zaman içindeki trafik akışlarını incelemek, analitik araçlarını kullanarak sistem ayarlarını ayarlamak (bunlarla ilgili daha fazla bilgi) ve belki de operasyonel politikalarda küçük değişiklikler yapmakla sınırlı olacaktır.

Ticari sınıf akıllı bina cihazlarının çoğunun, mevcut ağdan yararlanmak için Wi-Fi kullanmasını bekliyoruz. Tescilli, sınırlı ve ad-hoc bina otomasyon çözümleri geleneksel olarak uygulansa da, en iyi şekilde sadece kapalı uygulamalar olarak görülüyor ve bu nedenle artık uygun maliyetli bir seçenek değil. Ayrıca, ağın kenarındaki tel ve kablosuz arasındaki (genellikle erişim katmanı olarak adlandırılır) performans farkının şimdi her zamanki gibi minimum olduğu göz önüne alındığında, buradaki tek gerçek zorluk, yukarıda belirttiğimiz gibi kapsama alanı, ve kapasite veya kapasite değil.

BT VE AĞ YÖNETİMİ VE FAALİYETLERİ

Akıllı bina hizmetlerinin konuşlandırılması, mevcut ağ operasyonları çözümlerini yeniden gözden geçirmek için mükemmel bir fırsat sunar – akıllı binalar mutlaka operasyon personeli için iş yükünde büyük bir artış (değil) temsil ettiği için değil, yeni görev açısından kritik uygulamaların eklenmesi nedeniyle önermek, hep böyle motive etmek gerekir. Henüz pek çok tesise yerleştirilmemiş olan çağdaş yönetim sistemleri, her yerden erişim ve üretkenlik için Bulut tabanlı dağıtımları; merkezi ve düzenli erişim kontrolü; yapılandırma çabalarını en aza indiren politika tabanlı stratejiler (ve yeni AP’lerin ne olursa olsun kendi kendini yapılandırmalarıyla); Genişletilebilirlik, özelleştirme ve gelecekteki prova için API’ler; uygun düzenleyici politikaların izlenmesi ve uygulanması; ve tüm işlevsel birimlerde birleşik işletim ve kontrol yazılımı uygulamaları.

Birincil hedefler yüksek görünürlük, sorunların ortaya çıktıklarında hızlı çözümlenmesi, politika başına güvenliği sürdürme, personel verimliliğini en üst düzeye çıkarma ve yönetim genelinde maliyetleri en aza indirme olarak kalmaktadır.

GÜVENLİK

Ve son olarak, fiziksel ve bilgi güvenliğinin önemi, bu öğenin tüm yönlerinin dikkatle ele alınmasını gerektirir. Bazıları akıllı bina elemanları için güvenlik gereksinimlerini en aza indirdi, “sadece bir ampul; bu ne tür bir güvenlik sorunu olabilir? ” Bununla birlikte, buradaki cevap büyük bir cevaptır. Güçlü bir yaramazlık ve çok daha kötüye neden olma arzusu olan çok akıllı bilgisayar korsanları, her gün iş başında zordur ve bunlara bağlı tüm ağların ve sistemlerin ve çözümlerin saldırılara, tek hata noktalarına ve hatta öngörülemeyen ve bilinmeyen tehdide karşı sertleştirilmesini talep eder.

 Buradaki anahtar başlangıç noktası elbette bir kurumsal güvenlik politikasıdır ve bu belgenin akıllı binalar için hükümlerini genişletmek çoğu durumda açıktır. Erişim kontrolü, kimlik doğrulama, kimlik yönetimi ve trafik şifrelemesi de dahil olmak üzere ağın kendisinin güvenlik özellikleri de burada kilit öneme sahiptir.

Ancak akıllı binaların her yerde kuruluşlara sağladığı güvenlik avantajları da aynı derecede önemlidir. Örneğin, kablosuz hareket dedektörleri, güvenlik kameraları ve rozet veya diğer kimlik okuyucuları, bir yapının herhangi bir bölümünü sürekli ve düşük maliyetli bir şekilde izlemek için kullanılabilir (konum ve izleme hakkında daha fazla bilgi için aşağıya bakın). Çevresel izleme (örneğin termal anormallikler, yangın, su ölçümü veya su baskını koşulları ve daha fazlası), acil servisler (panik butonu, sağlık personelinin yönlendirilmesi, vb.) Ve daha fazlası için. Bu kabiliyetlerin bütünlüğü ve genel kullanılabilirliği, genel güvenliğin, her şeyden önce temelde ve esasen geliştirdikleri diğer tüm unsurlar kadar önemlidir.

AKILLI BİNALAR VE NESNELERİN İNTERNETİ (IOT)

Nesnelerin İnterneti (IoT) hızla en azından akıllı bina için kavramsal temel haline geliyor. IoT nispeten yeni bir terimdir, ancak bu konsept, onlarca yıldır birçok endüstrinin bir parçası olan zengin bir izleme, telemetri, sensör tabanlı bilgi işlem ve otomasyon geçmişi üzerine kuruludur. IoT ayrıca, yerleşik bir yetenek, makineden makineye veya M2M için nispeten yeni bir terim üzerine kurulmasına karşın, IP tabanlı iletişimin temel unsurunu ekleyerek IoT’yi organizasyon ağları ve genel olarak İnternet ile anında uyumlu hale getiriyor. Dolayısıyla bu ilerleme karmaşıklık açısından nispeten küçüktür, ancak uzun vadeli faydalar açısından kesinlikle çok büyüktür .

İşlemler, uygulama geliştirme, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve bütünlük IoT stratejisi ile geliştirilir.

Şimdi IoT’nin, sonuç olarak, önümüzdeki on yıl boyunca küresel olarak dağıtılan milyarlarca yeni uç nokta cihazını içeren, muazzam olan akıllı bina fırsatına egemen olan her telemetri ve M2M uygulamasına fayda sağlayacağı açıktır.

 Bununla birlikte, bu cihazların hepsinin genellikle uzaktan algılama ve kontrol uygulamalarıyla ilişkili düşük talep / düşük görev döngüsü niteliğinde olmayacağını unutmayın. Birçoğu, çevre ve güvenlik koşullarının sürekli izlenmesine ek olarak, örneğin, yüksek çözünürlüklü ve yüksek kare hızında video gözetimini içerecektir. Uygulamadan bağımsız olarak, hem kullanıcı beklentilerini hem de uygulama performansı kısıtlamalarını karşılamada düşük gecikmeli işlemler için yeterli bant genişliği gereklidir.

Ayrıca artan ilgi, kablosuz ağ teknolojilerinin bina içi (ve yine kampüs) konumu için kullanılması ve bir tesis boyunca hareket ettikçe insanların ve nesnelerin izlenmesidir. Hem Wi-Fi hem de Bluetooth Düşük Enerji (BLE) işaretçileri burada zaten çalışıyor ve varlık takibi herhangi bir ağa çok basit bir ek. Kilit personelin izlenmesine yardımcı olmanın yanı sıra, hastalar ve hayati ekipmanlar hastaneler veya destekli yaşam tesisleri ve bir üretim veya dağıtım ortamında malzeme akışıdır; akıllı binalar konumdan faydalanabilir ve izleme bilgileri HVAC, aydınlatma ve diğer çevresel faktörleri otomatik olarak ayarlayarak, enerji tüketimini en aza indirir ve personel giderlerini hiçbir şekilde etkilemezken işletme giderlerini azaltır.

Kısacası, IoT, daha iyi iş kararları, müşteriler ve çalışanlar için kullanım kolaylığı, üretkenliği artırmak için gerçek zamanlı verilerin kullanımı ve Wi-Fi tabanlı (bu arada, en popüler IoT radyo teknolojisi), mevcut altyapıyı daha da güçlendirir ve maliyetleri tekrar en aza indirir.

Yukarıda belirttiğimiz gelişmiş ağ yönetimi yeteneklerinin ve Bulut hizmetlerinin avantajlarını eklediğinizde, operasyon personeli büyük, çok tesisli tesisleri ve ilgili akıllı bina özelliklerini bile minimum ek çaba ve maliyetle kolayca yönetebilir.

AKILLI BINALAR: PAZARA ÖZEL AVANTAJLAR

Akıllı binalar için piyasa sürücülerinin ve teknolojik gereksinimlerin nasıl mevcut olduğunu görmek kolaydır. Her birinin akıllı bina stratejisinden nasıl faydalandığını görmek için kilit pazar ve uygulama alanlarına bir göz atalım.

 Dağıtımın misyonu, endüstrisi veya ölçeği ne olursa olsun hedefimiz, verimlilik, maliyet kontrolü, güvenilirlik ve sorunsuz ölçeklenebilirlik açısından değerlendirilen optimum iş sonuçları olmaya devam ediyor.

IoT ve akıllı binaların maliyet modellerinin yeni olmasına ve hala gelişmekte olmasına rağmen, telemetri, kontrol ve otomasyonun maliyet kontrolüne çok olumlu katkı yapma konusunda uzun bir geçmişi olduğunu unutmayın. Öyleyse, IoT tabanlı akıllı binalara taşınmakla ilgili düşünmedeki nispeten küçük değişimin, son kullanıcı deneyimi, konfor, üretkenlik ve hatta genel rekabet avantajı açısından kısa sürede muazzam faydalar sağlayacağını umuyoruz. Bununla birlikte, kullanıcı gizliliğinin endişe kaynağı olduğunu ve maalesef genellikle hareketli bir hedef olduğunu belirtmek de önemlidir. Bu faktör günümüzde en iyi, uygun yasal tavsiye ile birlikte sağduyulu yerel politikalar ve personel anlaşmaları yoluyla ele alınmaktadır.

Bu şekilde, akıllı binaların çok çeşitli pazarlarda ve uygulamalarda nasıl geniş bir avantaj yelpazesi sağlayabileceğine bakalım.

İLK / ORTA VE YÜKSEKÖĞRETİM

Akıllı bina teknolojilerinin sağladığı gelişmiş mobilite, öğrencilerin katılımını arttırır, eğitimsel kişiselleştirmeyi kolaylaştırır ve yaratıcılığı arttırırken maliyetleri düşürür, güvenliği artırır ve genel olarak öğrenci başarısını artırır. Ağ tabanlı video gözetim kameraları, çevrimiçi yardım, özel ders ve test, atletizm ve katılım takibi için giyilebilir cihazlar, çevresel kontrol ve izleme ve hatta belirli bir öğrencinin doğru otobüse binmesini sağlamak gibi özellikler bir akıllı okulun parçası olabilir.

SAĞLIK HİZMETİ

Hiçbir pazar, sonuçları iyileştirmek, maliyet verimliliğini arttırmak ve özel çevre gereksinimlerini ele almak gibi temel amaçlarla sağlık hizmetlerinden daha kritik öneme sahip değildir. Buradaki akıllı binalar, kritik ekipmanları bulabilir, hastaları bölümden departmana geçerken otomatik olarak yönlendirebilir ve takip edebilir, klinisyen iletişimini konum hizmetleriyle entegre edebilir, çevresel sorunları izleyebilir, uygun maliyetli operasyonlar için optimize edebilir ve tesis planlamasında yardımcı olacak değerli verileri sağlayabilir.

PERAKENDE

Bugün perakendecilik sadece doğru ürünleri elde etmekle ilgili değildir; daha doğrusu, belki daha da önemlisi, bir perakendeciyi diğerinden ayıran optimal müşteri hizmeti ve memnuniyetidir. Gelişmiş fiziksel güvenlik, kayıp önleme, stok yönetimi, çevresel maliyet yönetimi ve hatta mağaza içi talimatlar ve kendi kendine ödeme özellikleri, akıllı bina teknolojileri aracılığıyla sağlanır.

İMALAT, ULAŞIM VE DAĞITIM

 Optimum malzeme akışı, akıllı bina ağının kenarındaki Wi-Fi ağının doğal bir yeteneği olan konum izlemeye bağlıdır. Zorlu veya karmaşık ortamlarla ilgili maliyetleri yönetmek ve en aza indirmek de burada önemli olacaktır.

 SEYAHAT VE KONAKLAMA

 Büyük, geçici gruplar için tasarlanmış tesisler akıllı bina stratejisinden büyük ölçüde faydalanacak. Oteller konuk servisini, toplantı ve konferans tesislerinin verimliliğini artırabilir ve çevresel maliyetleri daha etkin bir şekilde yönetebilir. Konum tabanlı hizmetler (yol tarifleri ve yol bulma dahil) havaalanları ve diğer ulaşım merkezlerinde de hayati öneme sahiptir ve modern seyahat için çok önemli olan güvenliğin birçok yönü de geliştirilmiştir..

 SPOR VE EĞLENCE

 Wi-Fi, stadyumlar da dahil olmak üzere spor mekanlarında hızla gerekli hale geliyor. Büyük mekanlar, en yakın gıda satıcısının veya tuvaletin olabileceği gibi bariz olanlardan yararlanır, aynı zamanda tekrarlar, istatistikler ve hatta artırılmış gerçeklik gibi özel içeriklerle oyun deneyimini geliştirmek için. Akıllı bina stratejileri, oditoryumlar ve tiyatrolar da dahil olmak üzere daha küçük ortamlara oldukça iyi uyuyor..

KURULUŞ

Bu belgede tartıştığımız gibi, akıllı bina yaklaşımından elde edilen faydalardan yararlanamayan hiçbir işletme veya ticari organizasyon yoktur. Genişletilebilirlik ve zaman içinde kesintisiz büyümenin sağlanması kilit öneme sahiptir.

KAMU SEKTÖRÜ

 Yukarıdaki faydaların çoğu hükümet için de geçerlidir ve akıllı şehirler kavramını mümkün kılmaktadır. Akıllı şehirler, yine iyileştirilmiş maliyet etkinliği ve genel yaşam kalitesi ile park yönetimi, trafik kontrolü, aydınlatma, kamu hizmetleri, çevresel izleme, gözetim ve hatta akıllı belediye binalarına çok çeşitli ağ tabanlı teknikler uygulayabilir..

 Ve son olarak, yukarıdaki uygulama alanlarının birçoğu ek olarak bazı durumlarda dış mekan operasyonları ve hizmetleri için destek gerektirecektir. Bunlar verandalar, park alanları, kampüsler içerebilir, bu nedenle sert hava koşullarında performans gösterebilen ekipman gerekebilir..

SONUÇLAR

Buradaki eğilim açık – her bina akıllı bir bina olacak. Akıllı bina başarısının anahtarı, bu sonucu gerçeğe dönüştürmek için ağ altyapısını kapsama alanı ve yönetim ile birlikte kullanmaktır

Akıllı binalar, yine de, örgütsel ağdaki başka bir uygulama olarak görülebilir ve düzgün bir şekilde uygulanmış akıllı binalar, mevcut ağlara ek olarak (öncelikle erişim noktaları ve Ethernet anahtar bağlantı noktaları) eklenebilecek yeni trafiği temsil eder. Herhangi bir tesisteki planlarda her zaman uygun yükseltmeler ve iyileştirmeler. Düzgün uygulandığında, akıllı binaların doğasında var olan faydalar, nispeten daha kısa bir sürede kendileri için ödeme yapacak ve gelecekte daha iyi genel kurumsal kararlar alınmasına yardımcı olacak ek işletim bilgileri edinme bonusu ile.

 Bu belgede keşfettiğimiz fırsatları tamamlayarak, burada tüm formların ve akıllı şehirlerin kuruluşları için özetlediğimiz akıllı bina modelini akıllı evlere de genişletelim. “Ev otomasyonu” onlarca yıldır var, ancak sadece nokta ürün, sınırlı işlevli çözümler genellikle anahtar yetenekleri eksik, birlikte çalışabilirlik konusunda zayıf ve çok az genişletilebilirlik ile. Başarılı konut çözümleri de açıkça ağ tabanlı olmalıdır ve hatta birçok ev ofisinin, özel veya genel Bulut modeli aracılığıyla organizasyon veya hizmet sağlayıcı tesislerine tam anlamıyla bağlı olduğunu görmeyi umuyoruz.

Özet olarak, akıllı binaların tüm faydalarının bu belgede tartıştığımız tüm kuruluşlar, pazarlar ve uygulamalar için geçerli olacağı düşünüldüğünde, sonuçta yalnızca tek bir basit kural geçerlidir – akıllı bina (ve ötesinde) başarısı zaten iş başında olan ağ altyapısının planlanması, yapılandırılması, kurulması, işletilmesi ve kullanılması

Extremenetworks@arena.com.tr

Exit mobile version