En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

İnternetin her gün binlerce nimetinden faydalansak da, tehlikelerinin de farkıda olmamız gerekiyor. Çünkü Linux dahil hiçbir işletim sistemi virüs ya da kötü amaçlı yazılım geçirmez değil. Hatta Windows kullanıcısıysanız, bilgisayarınıza virüs bulaşma olasılığı daha da yüksek. 

“O zaman ne yapacağım?” diyebilirsiniz.

Bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlardan ve virüslerden korumak istiyorsanız, birçok antivirüs programı vardır.

Ancak antivirüs yazılımları, bu tehlikelerden korunmak için gerçekten yardımcı oluyor mu? Mevcut olan en iyi antivirüs programlarından birini kurarak kendinizi tehlikelere karşı koruyabilir misiniz?

Tüm bu soruların cevapları ve en iyi ücretsiz antivirüs programlarının hangileri olduğunu öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

En İyi Antivirüs Programını Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

En iyi antivirüs programını seçerken dikkat etmeniz gerekenleri aşağıda sizin için listeledik:

1. Virüs Tarama

Bazen virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar, virüsten koruma yazılımının zayıf tarama teknikleri nedeniyle tespit edilemeyebilir. Virüs tanımları güncel değilse, yeni virüsler de tespit edilemeyebilir. Bu nedenle iyi virüs tarama yeteneklerine sahip bir antivirüs programı aramanız önemlidir.

2. Sistem Kaynakları Tüketimi

Çoğu virüsten koruma yazılımı, sistem kaynaklarınızın önemli bir bölümünü tüketme eğilimindedir. Bu da zaten yavaş olan bilgisayarınızı daha da yavaşlatabilir. Çoğu program, bu sorunu gidermek için yerleşik bir RAM ve temizleyici sunar, ancak bu yalnızca geçici bir düzeltmedir. Bu nedenle, sistem kaynağını en az tüketen bir virüsten koruma yazılımı seçmeniz gerekir.

3. Kullanım Kolaylığı

Çoğu antivirüs yazılımı, kullanıcıların genellikle farkında olmadığı çok sayıda özellik ve seçenek sunar. Bu da kullanıcıların kafasını karıştırır. Bu yüzden deneme sürümlerini kullanarak, kullanımı en kolay antivirüs programını seçebilirsiniz.

4. Teknik Destek

Bir sorunla karşılaştığınızda, bu sorununuzun çözümünü Google’de bulamama olasılığı yüksektir. Bu yüzden seçtiğiniz yazılım şirketinin teknik desteği iyi olmalıdır.

5. Maliyet

Maliyet, çoğu insan için antivirüs programı seçerken belirleyici faktördür. Ancak iyi haber şu ki, çoğu size bir servete mal olmaz. Hatta bazı antivirüs programları ücretsiz sürümlerle birlike gelir.

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

1.  Avast Free Antivirus

Kötü amaçlı yazılımlardan ve bilgisayar korsanlığı saldırılarından korunmak için ücretsiz bir antivirüs yazılımı arıyorsanız, Avast Free Antivirüs, tüm çözümler arasında en popüler seçeneklerden biridir. 

Aşağıdaki listede bu yazılımın sunduğu özelliklerden bazılarını bulabilirsiniz:

Genel olarak, Avast; Bitdefender ve Avira Free Antivirus yazılımı da dahil olmak üzere listedeki diğer yazılımlarla karşılaştırıldığında zengin özelliklerle donatılmış bir antivirüs programıdır.

Avast’ın ücretli antivirüs ürünleri ayrıca; güvenlik duvarı, anti-spam, korumalı alan, ransomware shield vb. gibi ek özellikler sunar. Bu özellikler, her yönden koruma sağlamak isteyenler için mükemmeldir. 30 günlük ücretsiz deneme sürümüyle birlikte gelir, bu nedenle ekstra güvenlik katmanları kullanmak istiyorsanız denemenizde bir sakınca yoktur.

Avast; Windows, Mac ve Android platformları için mevcuttur. Bunları resmi web sitesinden ihtiyaçlarınıza göre seçebilirsiniz.

Artıları

Eksileri

2. Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender; şirket, ev ve iş kullanımı için birinci sınıf ürünler sunar. Bitdefender Antivirus Free Edition da bunlardan biridir. En yüksek puanlı ve ücretsiz virüs koruma programlarından bekleyeceğiniz tüm temel özelliklere sahiptir.

Aşağıdaki listede bu yazılımın sunduğu özelliklerden bazılarını bulabilirsiniz:

Farklı bağımsız güvenlik laboratuvarlarının testlerinde mükemmel bir performans sergileyen Bitdefender Antivirus Free Edition, her zaman arka planda çalışmaya devam eder ve kullanımı kolay bir arayüz ile birlikte gelir. 

Ücretli Bitdefender; şifre yöneticisi, tarayıcı güçlendirme, özel fidye yazılımı koruması, web kamerası koruması, sosyal ağ koruması vb. özelliklerle birlikte gelir. Plan ayrıca web’de gezinirken daha fazla güvenlik için VPN koruması sağlar. 

Bitdefender ile ilgili anlattığımız özellikler kafanıza uyuyorsa, 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü deneyebilirsiniz.

Windows, macOS ve Android tarafından desteklenen platformlar arası bir üründür. Windows kullanıcıları Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10’a yükleyebilir.

Artıları

Eksileri

3.  Avira Free Antivirus

Birçok farklı bağımsız siber güvenlik laboratuvarının testlerinde başarılı bir performans sergileyen Avast Free Antivirus, premium özelliklerle donatılmasa da, temiz kullanıcı arayüzü ile sağlam bir performans sağlar.

Avira’nın ücretsiz çözümünün en göze çarpan özelliklerinden bazıları aşağıdaki şekildedir:

Desteklenen Platformlar

Avira Free Antivirus yazılımı, Windows, Mac, iOS ve Android dahil tüm popüler platformlar için mevcuttur.

Artıları

Eksileri

4.  Kaspersky Free Antivirus

Kaspersky Labs‘ın ücretsiz antivirüs yazılımı, göz alıcı özelliklerle gelmese de, işini özenle yapmayı vaat eden temel bir programdır.

Virüsler, kimlik avı saldırıları, casus yazılımlar vb. kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlar.

Web koruması, kötü şöhretli web sitelerinin sizi kandırmasını önler. Ayrıca e-posta koruması da alırsınız. 

Platformlar arası koruma, güvenli çevrimiçi işlemler, çocuk güvenliği, şifre yöneticisi vb. gibi gelişmiş özelliklere ihtiyacınız varsa ücretli sürümü deneyebilirsiniz.

Desteklenen Platformlar

Kaspersky Free Antivirus, sadece Windows platformu için kullanılabilir.

Artıları

Eksileri

5. AVG Free Antivirus

AVG Free Antivirus, çeşitli yaygın internet tehditlerine karşı önemli miktarda güvenlik sunar.

AVG Free Antivirus‘ün ana özellikleri aşağıdaki gibidir:

Yukarıdaki özellikler çoğu kullanıcı için yeterli olsa da, AVG ayrıca AVG Internet Security (ücretsiz deneme sürümü mevcuttur) ve AVG Ultimate şeklinde daha fazla ücretli seçenek sunar. Bu seçenekler, mobil cihazlar için özel desteklidir. AVG Internet Security, ek bir fidye yazılımı koruması katmanıyla birlikte gelen kişisel klasörler oluşturmanıza da olanak tanır.

Desteklenen Platformlar

AVG Free Antivirus yazılımı hem Microsoft Windows hem de macOS platformları için mevcuttur. Android için AVG Antivirus şeklinde ücretsiz bir seçenek vardır.

Artıları

Eksileri

Önyükleme sürelerini önemli ölçüde azaltabilir.

Yukarıda en iyi ücretsiz antivirüs programlarını sizin için listeledik.

Şimdi bonuslarla devam edelim!

6. Sophos Home Free

Piyasadaki en pratik antivirüs uygulamalarından biri olan Sophos Home Free ile her cihazı ayrı ayrı yönetmeniz gerekmez. Tek bir merkezi izleme uygulamasından, en fazla üç cihaz için uzaktan yapılandırma yapmanızı sağlar.

Sophos’un uzaktan yönetimi, ebeveynler veya sınırlı teknik becerilere sahip birine yardım etmeye çalışan herkes için harikadır.

7. Adaware Antivürs Free

Adaware Antivirus; günlük taramaları planlamanıza, gerçek zamanlı güvenlik elde etmenize ve şüpheli etkinlikleri ortadan kaldırmanıza olanak tanır.

Adaware’in ücretsiz antivirüs yazılımı, şirketin önceki sürümü de dahil olmak üzere diğer ücretsiz ürünlerde bulunan özelliklerden yoksundur. Mümkün olan en iyi antivirüs yazılımını arıyorsanız, Adware Antivirus Free sizin için uygun değildir. 

8. Windows Defender

Windows Defender, Microsoft’un Windows 10’da yerleşik olarak bulunan ücretsiz bir antivirüs yazılımıdır. Windows 10 kullanıyorsanız, başka bir üçüncü taraf antivirüs programı ile uğraşmanıza gerek yoktur.

Microsoft Defender, Windows Güvenlik arabirimiyle bütünleşerek güvenlik duvarları kurmanıza, bozuk dosyaları kurtarmanıza ve ebeveyn denetimlerini ayarlamanıza olanak tanır.

Çoğu rutin durumda, sizi savunmak için yeterli temel korumayı sağlar. Ancak maksimum güvenlik için Defender’ı daha sağlam bir üçüncü taraf antivirüs programı ile kullanabilirsiniz.

Windows Defender, Windows 7 için mevcut değil.

Antivirüs Programları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1. En İyi Ücretsiz Antivirüs Programı Hangisidir?

Kullanıcılardan herhangi bir ücret almadan beklenen performansı sunmaya gelince, çok az program bunu başarır. Bu nedenle, tüm yönlerini analiz ederek en iyi ücretsiz yazılım korumasını seçmeniz çok önemlidir.

En iyisini seçmek istiyorsanız, birçok incelemede ilk üç seçim; Kaspersky Cybersecurity Solution, Bitdefender ve Avast Antivirus’tür.

2. Tamamiyle Ücretsiz Bir Antivirüs Programı Var Mı?

Evet, var. Bitdefender, AVG, Avast ve Kaspersky tamamen ücretsiz antivirüs yazılımlarıdır. Bu virüsten koruma programları, ücretsiz olmalarına rağmen, neredeyse tüm kötü amaçlı yazılım türlerine karşı koruma sağlayacak gelişmiş özelliklere sahiptir.

3. Ücretsiz Antivirüs Programı Kullanmak Fayda Sağlar Mı?

Bu sorunun cevabı hangi antivirüs yazılımını kullandığınıza bağlıdır. Her şeyi yapabilecek türden bir antivirüs programı yoktur, ancak bunların çoğu sizi virüslerden, truva atlarından ve kötü amaçlı web sitelerinden korur. 

Özellikle Kaspersky, Bitdefender ve Avast’ın antivirüs programlarının tümü, siber saldırılara karşı kapsamlı koruma sağlar.

4. Hangi Antivirüs Programı Tamamen Ücretsizdir?

Ne yazık ki, hiçbir antivirüs programı “tamamen ücretsiz” değildir. Çoğu antivirüs yazılımında premium sürümler bulunur ve bunları kullanmak isterseniz mutlaka bir ödeme yapmanız gerekir. 

Exit mobile version