Forum
Merhaba arkadaşlar öncelikle aranızda olmak güzel.
sormak istediğim yakın bir tarihte yazılım uzmanlığı eğitimine başlıyacağım. ama ondan önce sizce yazılım mı yoksa IT mi biraz kararsız kaldım. Benim isteğim yeni şeyler üretmek sizden biraz fikir almak istedim yardımcı olursanız sevinirim
Yazılımcı olma gibi bir düşüncen varsa tüm enerjini ona aktarmalısın. Hangi yazılımı öğrenme niyetindesin bilmiyorum ama php ve türevlerini de öğrenmen çok faydana olacaktır.
Kurs Kariyer Mimarı Yazzılım Uzmanlıgı netten bakabilirsin içerigine
Teşekkürler şimdiden.
Dostum bu koydugun listede yazilim namina bi C# birde asp.net var, geri kalanlari daha yalin bir dille ifade etmek gerekirse tras, yani goz boyuyorlar.
Hepsini ogretecek bir kurs ücreti ve süresi ne kadar sence
Onu bilemem kurslarla ilgili hic bir bilgim yok. Once bi piyasayi sonrasinda ihtiyacin olan kursu arastir ve bu kursu duzgun verebilecek yerleri arastir. Isi aceleye getirme, gerekirse bir kac ay boyunca bu soylediklerimi arastir. Yazilimci olmak oyle kolay degil, bak normal sartlarda Turkiye'de yasamasak birak bu isleri bosuna zaman kaybediyorsun, bu sekilde bi yere varamazsin derdim ama piyasanin nasil dondugunu gordugum icin diyemiyorum. Ne ameleler var yazilimci, IT, networkcu vs. olmus tum bunlardan sonra tutup sana kardesim maalesef izledigin yolda basarili olamazsin, temel anlamda cok fazla eksikligin var diyemiyorum.
Simdi meseleye gelelim. Piyasada sharpcilar ve javacilar diye iki kervan var. Tavsiyem ikisinide arastir kafana hangisi yatiyorsa onu sec ve ustte yazdigim arastirmalari yap. Simdi bu iki dilin bir esprisi yok, ogrenemek icin bildigin geri zekali olmak lazim. Yalniz cok onemli bir kisim varki unutmadan yazayim, diploma. Diploma sart kardesim, olmadi mi olmuyor. Su urunleri bile olsa bi diploma sart. Bu sarti sagliyorsan hosuna hangisi gidiyorsa o dili ogrenmeye baslarsin. Sonrasinda bi yerlerde yazilimci olarak ise baslarsin, tebrikler.
Son olarak sunu soyliyim bu yazdiklarim fazla gaza getirmesin, cunku bu sekilde tam anlamiyla yazilimci olman mumkun degil; piyasada bi yerlere kapak atarsin diye yazdim. Ulan zaten piyasayi oldurmusler, sende mahrum kalma bari; ama bak kardesim bende yazilimciyim ve sana sunu rahatlikla soyleyebilirimki adam akilli yerlerde duzgun sartlarda ve iyi maaslara(goreceli bir kavram ama pek cok arkadasim banka mudurlerinden fazla para kazaniyor, benim iyi maastan kastim budur) calismak istiyorsan bunun icin gercek yazilimci olman gerekir ve bunun icin gerekli sartlar vardir. Misal Ingilizcen yoksa, matematik bilgin yoksa, gelismis veri yapilari ve temel algoritmalar konusunda bilgin yoksa(daha listeyi uzatirimda bu kadar yeter) hakkiyla bir yazilimci olamazsin. Bir yazilim dilini cok iyi seviyede bilmek yazilimciligin %30'unu anca kapsar. Geri kalan kismini bu saydiklarimla saglarsin.
2 yıllık programcilik mezunuyum sana 2006 zamanında sirf is bulamadim diye sagda solda amelelik amelelik diyebilirim benim amacim bir yerlere gelmek yada iyi bir yerde Yazılımcı olmak degil amacim kendim icin yeni birseyler üretebilecek biei olmak amac para olsa hic bulasmaz gider bir yerlwrde satış işini yapardım amacım zamaninda sevdigim yeni seyler üretme istegimi hayata gecirmek biIm zamanimizda delfide otomosyon yaptigin zaman en iyi programci sendin simdi işler değişmiş amac bi isin en iyilerinden biri olmak bir yerlerde bu isi yapmak değil
Yanlış anlamazsanız ayaklarınız yere basmıyor öncelikle ne yapmaya karar verebilmiş değilsiniz. Yönlendirmeye ve ciddi miktarda şevke ihtiyacınız var. Bilişim de her alanda üretken olunabilir. Misalen Hakan Uzuner Microsoft kernel programer değil, harika tool'lar yazmış dağıtmış birisi değil ama ismi yeterli bir örnektir sanırım üretken olma yönüyle. Şunun iyi bilinmesi gerekiyor bizim sektörde ekseriyet eğitim kurumları itibariyle de temel düzeyde eğitimler insanı hiçbir yere getirmez hatta dehayı ortaya çıkarabilecek bir düzey de oluşturmaz. Programcılık ise kurslar düzeyinde neredeyse son başvurulacak nokta çünkü sistem uzmanlığı, grafikerlik gibi alanlara göre çok basit düzeyde kalıyor. Bir dile hakim olamazsınız bile kaldı ki hedefi bu olan insanlar için hiç gerekli değil kurs. İşte bu sebeple neyin nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorsunuz. Gerekli olan büyük bir azim ve İngilizce. İnternet koca bir derya programcılığı hedefleyen insanlar için. Ve işi, seviyeyi kolaylaştırmak için ise bir yerlerde çalışmak ve cominity, özgür ekiplerle takılmak mecburiyetindesiniz. Evde tek başına geliştirilebilecekler sınırlı, örnek beyinlere ihtiyacı var insanın bu alanda. Yie bu alanda eğitim konusu ise ancak seminer veya kısa programlar ile algoritma vs üzerine olabilir bir arkadaşın örneklediği gibi. İş bu sebeplerle en iyilerden biri olma hayaline kapılmayın derim ve bir alanda bir düzeyin üzerine çıkmak için meslek olarak edinmek ve para kazanmanız gerekiyor bu ülkede özellikle. Bilişim dallarında uç noktalara gidildiğinde biri diğerinden daha kolay yada daha az tatmin edici değildir. Bütün üstadları bir birine benziyor ancak çalışma şekilleri değişiyor ve özel ilgileri sayesinde birde doğru kariyer planları ile o konuma ulaşmış oluyorlar.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Agzına Sağlık hocam haklısın kurs bana bişiler gretecek kafamın içini hop bilgiler yüklendi değil sadece bir harita çünki o kadar karmaşık bir şekil aldıki kafamdaki planlar anlatamam. nereden başlamalı nasıl gitmeli neler can damarı neyler değil Microsoft Partner kurs ingilizcem zayıf o da ayrı br sorun ama bir yerlerden başlamak lazım isteyerek girdim bu işe maaş alayım hop gelsin paralar diye değil. ama burada bir kaç bölümün yazılarını okudum insanlar bu meslekleri seçerken sırf maaş için seçiyor mantığı doğmuş. kimileri için evet haklısın hocam ama kimileri vardırki gördgüm için söylüyorum. hiç alakası yok bilgisayar yada programcılıkla yaptıgı için ama ben ögreneceğim diyip iki kötü bişiler ogrenen insanlar var kendi çaplarında kendilerini geliştirmeye çalışan insanlar. amaçta bu olmalı bence kendimizi ne kadar geliştirebiliriz.
teşekkürler yorumlarınız için
Merhabalar hocam, biraz gec oldu ama anca yazabildim.
Oncelikle yazdigim amele lafindan basliyayim umarim bununla ilgili yanlis anlasilmamisimdir, sayet boyle bir durum varsa kabaligimi mazur gorun. O isi yapanlara dair bir seyler seyleme gibi bir niyetim yok. Kullanmadigi beyni bosuna tasiyan adamlari ifade ederken amele derim. Bu kategoriye girmek icin su, bu sartlar gereklidir diye uzun uzadiya yazmiyim; nasil adamlardan bahsettigim zannedersem fazlasiyla asikar. Neyse.
Yazilimi piyasasiyla ilgili uzunca bir seyler yazmaya calistim, hatta gecen gece bi ara disari cikip hava aldiktan sonra geldim tekrar yazdim ama en sonunda hepsini sildim. Meslek olan bir dal uzerine duz bir yazi icinde soyle boyle olur demek acikcasi icime sinmiyor. Bu kadar buyuk bir piyasada isler disardan gozuktugu gibi degil. Yazip sildigim yazi su gordugunden kat kat daha uzundu; ama buna ragmen ne sana, nede senden sonra okuyacak bir baskasina gerekli bilgiyi verebilecek icerikte degildi; ancak Ibrahim hocam sagolsun yazdiklariyla cok guzel yerlere deginmis ve bu konuda baya bi yukumu hafifletmis.
Son mesajimdan yola cikarak; yazilima nerden baslamaliyim konulu yazilarin neredeyse tamami artik para kazanmaliyim, hayatimi duzene sokmaliyimla ilgili oldugu icin niyetininin farkli oldugunu anlamamam gayet normal. Sadece burda degil, agirligi yazilim olan 5 farkli yerde daha yaziyorum. Buna benzer sorularla surekli karsilasiyorum ve ilk defa ben kendim icin yazilim ogrenmek istiyorum diyen biriyle karsilasiyorum, en azindan Turkiye'de. Bu yuzden farkli bir durum oldu. Eger mesajinda "yasim su, egitim duzeyim bu, bir dilden beklentilerim bunlar, daha onceden su sekilde bir yazilim tecrubem oldu, yapmak istedigim seyler sunlar vs. vs. durumum ozetle boyleyken yazilima baslamak istiyorum, soyle bir kurs var bana uygun mudur?" deseydin attigim mesajlar cok farkli olacakti ve takdir edersin ki sorulan her soruya aman kardesim gel ben seninle ilgilenecegim dememiz mumkun degil, oyle ki bazen yuz verip astarini kaptirmamak icin ugrastigimiz oluyor. Baska onemli konu var, oda yanlis anlama ama kabiletin ve bu isle bilgili kapasiteninin ne oldugunu bilmiyorum, ha bunu neden soyluyorum? Suan microsoft'ta, amazon'da, vmware'de, ve adini muhtemelen hic duymadiginiz onlarca buyuk firmanin cekirdek ekibinde calisan bir suru Turk taniyorum, bu adamlarin hic birinin ekstradan ozel bir yetenegi yok, ahim sahim egitimler aldiklari da yok, cogunlugu kendi kendini yetistirmis adamlar, yani isteyince bir seyler gercekten oluyor. Onemli olan nerden baslayacagini bulmak. Israrla arastirin diye vurgulamamin sebebi bu, amator takilacaksan bile sonunun nereye varacagini bilemezsin. Belki hic tahmin etmedigin kadar buyuk isler yapacaksan, kim bilir? belki koymus oldugun listedeki dersler/diller sana gore degil, hatta belki var olan hevesini kacirip seni geriye goturecek seyler de olabilir. Belirttigim gibi yazilimi is anlaminda istemesen bile yinede isi usulune gore yapman gerekir. Her iste oldugu gibi bunun da belli basli kaideleri var.
Yazilimin bir suru degisik tipte kolu var, oncelikle hangi alana meyilli oldugunu belirlemen gerekiyor. Web, mobil, desktop, server/client side, embed, oyun vs. diye gider bu alanlar, amacin belliyse hangi yolu izlemen gerektigini anlaman fazla uzun surmez. Ornegin oyun yapacaksan bunun yollu bellidir yada camasir makinesine program yazacaksin onun yolu cok farklidir ama yine yolu bellidir.
Ilk mesajimi biraz alayli bir dille yazmis olmamin sebebi Turkiye'de maalesef bitmek bilmez bir microsoft yalakaligi var, teknolojiyi microsoft odakli sanan/yada israrla en buyuk microsoft diye kivranan bir zihniyetten soz ediyorum. Bende mesaji yazarken bos bulunup, iyi madem Turkiye piyasasi zaten boyle, (dili neden ogrenmek istedigini yazmamissin, muhtemelen bu kafada adamsindir dusuncesiyle)sende takil kervaninin pesine dememin sebebi buydu.
Dostum isler bu memlekette cidden haddinden fazla ters isliyor. Misal microsoft'un Redmond'daki merkez ofisinde yaklasik 90 bin kisi calisiyor ama adamlarda boyle fanatiklikmis, yalakalikmis gibi olaylar yok. Orda millet gnu, open source projelerinde de calisiyor, kimse laf etmiyor hatta destekliyorlar. Insanlar ise fedora tisortleriyle ellerinde mac book'lariyla gidiyor, girgir samatanin dibine vuruyorlarn on numara bir ortam var. Bide Turkiye'deki duruma bak, Bill Gates gorse oturur aglar herhalde.
Neyse fazla bir karisik yazdim, yavastan bitireyim. Kurslar nedir, ne degildir verdikleri egitim nereye kadar ve ne ise yarar gibi sorularin tamami daha onceden alttaki linkte tartisildi. http://forum.donanimhaber.com/m_50389446/tm.htm
Linkteki butun mesajlari okursan son sayfaya kadar merak ettigin sorularin buyuk cogunlugunu gidermis olursun, bununla birlikte dikkat etmen ve bilmen gereken hususlarin ne oldugunu az cok cozersin.
Basarilar.
Eyvallah Dostum yazın için saol.
Genelde kurslar bir çok dalda bir çok eğitimi aynı anda vermeye çalışıyorlar. asp php c c++ c# gibi bir çok yazılım dilinin eğitimini vermeye çalışıyorlar.Hal böyle olunca siz hepsinden biraz bişiler ögreniyorsunuz. Ama bir konuda uzmanlaşmanız ve kafa karışıklığı zor olur gibi geliyo. Görüştüğüm kurs 3 bin tl ve toplam 360 saat eğitimi var. öncelikle 60 saatlik bir eğitimle başlıyor herkesin eşit seviyeye gelmesi için demo derslerine de katıldım. hocaları çok iyi sizi bir noktada sorular ile yapmaya zorluyorlar. ders sonunda yarın için ödev niteliğinde sorularla bitiriliyor. 300 saat yazılım dersi başlıyor. amacım asp.net c# ile adam gibi kendime ait bir web sitesi yapmak diyebilirsin 3 bin tl ye çok iyi site yapabilirsin. haklısın ama insanın kendi yaptığı şeyin kıymeti farklıdır. Web tasarımı seviyorum. gönüllü olarak bu işe bulaştım. ama tasarımla sadece site olmaz bilirsin. işleyiş güvenlik veri yapıları. algoritmalar vs bir ton durum işi içine giriyor. Ve kursun sonunda 70 saatlik birde SEO eğitimim var onuda pazarlıkla eklettik sonuna.
Şu konuda haklısın aman ben sertifika alayımda masa başı bir iş yapayım. Ben yukarıda söylemiştim amele manası gerçekten inşaatlarda çalışıyorum ama söyle bir sorun var gelişiminiz sıfır noktasında kalıyor. hani demiştin ya beyin olup onu kullanmayana manasında katılıyorum. ama öncelikli bir aileniz var maddiyat diye bir şey var onu hallettikten sonra kendinize zamana başlıyorsunuz. bende öyle yaptım. İstediğim şeyi şartlar imkan tanıdıkça yapmaya çalışıyorum.
Kısacası ben c# yazılım dilini en iyi manasıyla ögrenmek istiyorum. Bu konuda bir çok makale okudum. Genelde bana tavsiyeler hep VB script ile yap denildi bu da ayrı bir sorun oldu. yapmak istediklerinin kaynakları azaldı. ve veri tabanı en fazla ms sql bunuda en iyi destekleyen c# okudugum kadarı ile.
Kursa Kayıt Yaptırdım. tekrar teşekkürler
Hayirli olsun dostum, umarim gonlunce olur.
Madem kursa basladin, ogrenmek istedigim dili sectim diyorsun o zaman bende sana izlemen gereken yolu yazayim.
Eger dersler hemen baslamiyorsa ilk once kesinlikle bir miktar C veya C++ ogrenmelisin. Ozellikle C++. Cok mu lazim? Evet cok lazim, hemde tahmin edemiyecegin kadar. Yapisal programlamayla(Structured programming) nesnel programlama(Object-oriented programming) arasindaki farki ancak bu sekilde gorursun. C# ust seviye bir dildir ve yapisi geregi safi sekilde object oriented bir yapi uzerine kuruludur. Object oriented gelismis bir teknoloji veya ona benzer bir sey degil tek kelimele tembelliktir. Yani az kod is demek, bu ayni zamanda arka plan ne olup bitiyor bilmemek demek. C++ bilerek ise baslarsan derste anlatilan herseyi anlarsin, kafana yatmayan, ne oldugunu cozemedigin bir yer kolay kolay olmaz, o yuzden saglam ilerlersin. Konular ilerledikce C#'in basitligi bi yerden sonra biter, artik durum dahada karmasiklasir. Onceden tecrube edindigin C++ bilgisiyle aradan cok rahat siyrilirsin, aksi takdirde samimi soyluyorum hic bir yere varamazsin, basit programlar yapmaktan oteye gitmem mumkun degil. C++ ogren diyorsam gozun oyle hemen korkmasin. Bilkentli bir vatandas youtube kanalina C++ dersleri eklemis, bi ara ogrenciler icin dokuman ararken denk gelmisti. Cocuk detayli bir sekilde gayet guzel anlatiyor. Ilk 57 videoyu yani recursion'lara kadar dikkatlice takip yeter, bu senin en fazla haftani alir.
Linki su: http://www.youtube.com/playlist?list=PL14A2BD5C50C91ADB
Programlama derslerinde yeni baslayanlarin en buyuk sikintisi konsol(CMD ekrani) programlaridir. Ona aciklik getireyim:
Butun programlar geri planda calisir, ekrandaki gosterilen seyler sadece sonucudur. Yani form ile console ekrani ayni mantikta calisir. Konsol programi denilen seyler konsolda calismaz, bi alt kisim olan kabuk dedigimiz bir yapi uzerinde calisir ve programda isledikten sonra kullaniciya iletilmesi gereken verileri konsol ekrani uzerinde cizilerek aktarilir. Daha sade anlatayim. Herhangi bir islemi yapacak kod yazdiginda(ornek veriyorum masaustune deneme.txt isimli bir dosya olusturmasini ve icine belirttigin bir kac seyi yazmasini istiyorsun) bu kodu Console application seklinde tanimlanmis bir uygulamaya yazip calistirmanla form cizip bir butonun icine yazman arasinda hic bir fark olmaz. Ikiside ayni isi yapar, form sadece ekrana cizilen resimlerdir. Gorsel programlama yapmanin inan hic bir esprisi yok, konsol uygulamalarinda calismak daha iyidir, mantik gelistirir.
Bir diger konu ilk mesajimda yazdigim uzere algoritmalar, veri yapilari ve tasarim desenleridir. Algoritma matematik gibidir, o yuzden programcinin ne isime yarayacak deme gibi bi luksu olmaz. C# programcisi olup C++ bilgisi olan biriyle olmayan birisi algoritma gelistirirken ve veri yapilarini kullanirken kendini cok belli eder, C++ temeli burdada ise yariyor. Tasarim desenleri ise OOP programlama da gelistirilmis ozel tekniklerdir. C#'i iyi derecede ogrendiginde design patterns devreye girer. Kurs basladiktan 2 veya 3 hafta sonra algoritma konusunda eksikliklerin oldugunu goreceksin. Kurstaki hocalardan veya C# konusunda bilgili birilerinden algoritma kitaplari icin tavsiyeler almalisin. Sharpci olmadigimdan benim tavsiye etmem yanlis olur, onerecegim kitaplar fazla agir gelir.
Yazdiklarimin hemen bir ozetini cikarayim.
* Ilk bir hafta, on gun mumkun oldugunca verdigim linkteki C++ konularini elinden geldigince ogrenmeye gayret goster.
* Konsol uygulamalarindan bikmadan mumkun oldugunca pratik yapmaya calis, temel kisimlari gecip artik orta halli programlar yazmaya basladigin zaman(4.-5. hafta) merak ettigin neredeyse butun islemlerin C#'ta nasil yazildigini google'da aratarak cok rahat bulabilirsin. Kopyala yapistir kod yazmaktan kacinmalisin, otur elle yaz ve mumkunse arada not defterine yazmaya calis. Cunku visual studio kodu otomatik tamamladigindan ogrenme konusunda isleri guclestirir. Dostum bak bu konuyu kesinlikle atlama neredeyse kurs bitene kadar kod yazarken kolayliga kacmamaya calis, zaten iyi bir seviyeye geldikten snippet kullanarak diyagramini kafanda olusturdugun 100 satirlik kodu tas catlasin 3 dakikada yazabileceksin, ondan sonra kimse sana yetisemez.
* Kalinca bir veya kesmez dersen bir kac algoritma kitabi edin, yavas yavas kursun sonlarina kadar bitirmis olursun. Algoritmalari kendin ogrendigin zaman kurstaki ileri konulara gecerken hocalarin ne yaparlarsa yapsinlar yetistiremeyecekleri ve tam anlamiyla anlatamayacaklari veri yapilarini kendin cok rahat anlayacak hale gelmis olursun. Neden anlatamazlar? Cunku zaman ve temel egitim konusunda ogrencilerde cok buyuk eksikler olacak. Universitelerde ilk sene temel konulari ogretip sonraki yillarda dil egitimlerine baslamalari bosuna degil, 300 saatte bu kadar seyi anlatmalari mumkun degil elbette. ki, 300 saatin icinde bir kac dil/konu daha anlatilacagi dusunulunce ne demek istedigimi anliyorsundur sanirim.
* Burak Selim SENYURT ismini aklina kazimalisin. Bu adam olmasa Turkiye'de C# bu kadar populerlesmezdi, zaman zaman kulaklarini cinlatiriz milleti hazirciliga alistirdi diye orasi ayri konu ama Allah icin helal olsun denilecek adamdir. Turkiye'den cikmis gerek yazilim alaninda gosterdikleri basarilariyla gerekse yetistirdikleri ve dolayli/dolaysiz olarak yazilim alaninda pek cok kisinin geleceginde buyuk rol oynadiklari icin isimlerinin altin harflerle yazilmasi gereken iki kisi tanirim. Bu adamlardan biri Ali Cehreli digeri Burak Selim Senyurt'tur. Her iki isminde en sevdigim yani basit konulari ozellikle anlatmamalaridir, sadece kendini iyi bir noktaya kadar gelistirmis ve gelecek vaadeden kisilere ileri seviye konularda destek sunuyorlar. Hani zaten temel konularda ayni dili anlatan yuzlerce Turkce dukuman var. Burak hoca'nin sadece sharp alaninda degil bir kac dilde onlarca makalesi vardir. 2000'lerin basinda tam hatirlamiyorum tarihini ama java ile 24 kahve molasi diye dir makale serisi yayinlamisti, neredeyse yolumdan dondurup javaci yapacakti beni 🙂
Neyse iste kendini gelistirirsen orta ve ileri seviye konularda kaynak sikintisini bu adam sayesinde cekmeyeceksin. Blogunda ve sharp derslerini verdigi bir kac sitede onlarca yazi ve bi dunya video serisi var bunlardan fazlasiyla faydalanabilirsin.
Yazdigim formulu uyguladiktan sonra asp.net ve diger konular isin tuzu biberi olacaktir. Sadece bu yolu izleyerek 1 sene sonra cok iyi bir C# programcisi olabilecegine dair hic suphem yok, gosterdigin gayrete bagli olarak en fazla iki sene sonra piyasanin en iyi sharpcilari arasinda yer alacagindan da kesinlikle hic kuskum yok.
Eeee basarilar artik 🙂
Gösterdigin yol için teşekkürler dostum derslere başladım kurs ay sonunda başlıyor. umarım herşey istedigim gibi olur. amaç ne kazanırsam ne ögrenebilirsem o kar bir yerlerde iş için değil kendim için bunu ögrenmek istiyorum. emin ol benim gibi bir çok kişi var sırf yol gösterenleri olmadıgı için farklı alanlarda çalışıyorlar umarım benden sonra çok kişiye de bu pusula yol gösterecektir.
Teşekkürler
Turgut ALTUNAŞ
Son bişi
Kariyer mimarı http://kariyermimari.com/Bireysel/Default.aspx sence nasıl bir kurum piyasanın içinde biri olarak. genelde araştırdığım kadarı ile kötülemiyorlar. ama çok da övmediler. Paracı bir kurum değil çünki müşteri bulmak için baya bir ısrarcılar. Hatta demo derslerine girdigim ercan hoca vardı. soy adını tam hatırlayamadım uzun saçlı yazı kumral bir hoca.
Ders kurlarinin oldugu sayfaya baktigimda iyi veya kotu diye bir yorum yapamiyorum. Hangi konular uzerinde ne kadar duracaklarina anlam veremedim. Cunku sadece basliklar yazilmis iceriginin ne olduguna dair detayli bir bilgi yok. Bunlari kursa gitmis birinden ogrenebilirsin sadece.
Kurs hocalarina gelince maalesef bu konuda hic bir bilgim yok. Turkiye'deki en meshur kurs hocasinin adini soylesen onu bile bilmem.