Forum

Yazılımda Performan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yazılımda Performans?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
512 Görüntüleme
(@abdullahkac)
Gönderiler: 80
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Visual Studio da son özellikle 2010 sürümüyle birlikte çok kolalylıklar var.

Bir öğrenci bilgi sistemi yada bir hastane bilyi yönetim sistemini ele alacak olursak. Yani çok kullanıcılı ve veri tabanı aktif olarak ziyadesiyle kullanılan bir sistemi düşünelim. Böyle sistemlerde performans için ne yapmamız gerekiyor?

Örneğin Asp.Net Dynamic Data kullanmak veya entity den yararlanmak. Yada tüm işlemleri manuel olarak elle yazmak.

Bu şekilde kompleks ve performansın önemli olduğu projelerde Visual Studionun bize suncuğu bu imkanların hangisinden yararlanabiliriz hangisinden yararlanamayız. Yüksek Performans için ne şekilde yazmalıyız?  

 
Gönderildi : 28/06/2010 13:18

(@AhmetERTEM)
Gönderiler: 2
New Member
 

Kolay gelsin,

Performans için sadece Visual Studio'ya yazıcağınız kodları veya kullanacağınız objeleri düşünmek biraz basit kısım kalır. Öncelikle veritabanı boyutu bu tarz projeleride en önemli unsurdur. Aşırı büyük veri girişi olacaksa eğer kesinlikle MS Access gibi eski teknolojilerden kaçınılmalı. Bunun yerine MSSQL ve MySQL kullanmak daha iyi bir çözüm olur.

Olay sadece veritabanı türünü seçmekle bitmiyor, veri türlerinin ve veri boyutlarının seçimi de çok önemlidir. tinyint, smallint, mediumint, int(veya integer) ve bigint'teki maksimum değer girimi farklıdır. Bir de sayısal verilerde unsigned olarak atamak vardır bunu da biraz incelemenizi tavsiye ederim... MSSQL'de de nvarchar ve diğer metinsel veriler arasında fark vardı... bunu tam olarak hatırlamıyorum biraz bunu araştırın olmazsa size birkaç not ayarlamaya çalışırım...

Yazılım kısmına gelince ise olabildiğince Microsoft'un Frameworklerinde bulunan öğeleri kullanarak, yani 3. parti usercontroller kullanmadan, az fakat güzel görsellikli bir arabirim kullanın. Kodda ise ram'i zorlamamak için fazla değişken kullanmayın ve threading özelliğini kullanın. Son maddeyi sadece bu proje için söylemiyorum genel olarak threading ve multithreading çok güzel bir avantajdır...

 İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 01/07/2010 03:44

Paylaş: