Forum
Merhaba,
Windows server yüklü olan ve fileserver olarak kullandığım bilgisayara yazıcıları da bağlamak istiyorum tarama için. Her departman için ayrı bir adres defteri oluşturup her departmanın paylaşım klasörü içerisine bir tarama dosyası açıp o şekilde kendi klasörlerinin içindeki klasöre tarama yapmalarını istiyorum.
Bilgisayarın host adı fileserver. Yazıcıda adres defteri eklerken smb olarak ekliyorum. host adı bölümüne fileserver.domain adı.loc şekilnde yazıyorum. Yani bilgisayarın tam adını kopyalayıp o şekilde yapıştırıyorum. Kullanıcı bilgileri kısmına da domain admin ya da ayrı oluşturduğum bir kullanıcıyı ekleyip yazıcının bağlanırken o bilgleri kullanarak bağlanmasını istiyorum. Yazıcıya giriş için ekleyeceğim hesabın o departmandaki tüm klasörlere ve tarama klasörüne erişim yetkisi full control olarak açık. Klasör de paylaşıma açık durumda. Ancak bağlantı hatası alıyorum.
Yazıcının file server bilgisayardaki bir paylaşım klasörüne tarama yapmasını sağlamak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Nerede yanlış yapıyorum?
Ekleme* Fileserver bilgisayara yazıcının smb için kullandığı 445 portunu firewallden izin ver olarak ekleyerek de denedim yine de bağlantı hatası veriyor.
Merhaba,
Yazıcı üzerinde smb sürümünü kontrol etmenizi öneririm yazıcının güncel firmware varsa bunu yükleyebilirsiniz.
ek olarak yazıcıda dns tanımlı değilse isim çözümlemesi yapmaya bilir ip üzerinden yürümenizde fayda var.
Yazıcıda statik ıp tanımlı. Smb ile normal workgrouptaki bir bilgisayarın giriş bilgilerini kullanarak kayıt defterine kayıt yapabiliyorum. Şuan bu şekilde workgroup bilgisayara tarama yaparak kullanıyorlar ancak bilgisayarın açık olması gerekiyor diğerleri ulaşamıyor aksi takdirde. Bu yüzden bu tarama dosyasını server bilgisayara almak istiyorum.
Std yapılması gerekenleri yapmışsınız ancak her yazıcı markasında işlevler aynı şekilde çalışmaz başka gerekliliklerde ister. Örneğin bazı yazıcılarda domain member bir alana erişim sadece adres defterinden user belirtmek yetmez, bir account gibi alandan yetki açılan domain member eklenmesi gerekir. Ve cihazla, sunucunun SMB versiyon eşitlikleri de gerekir. Bunlar öncelikle yazıcıdan tanımlanması gerekenler.
Erdem'in dediği de önemli, dns ile konuşuyor olması gerekli yazdığınız adı çözümlemesi için yada sunucu ip'si kullanmalısınız.
Yazıcıların log'larına user doğrulama ve smb yazma hataları genellikle düşer.
Benzer konular var forumda arayabilirsiniz.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************
Merhaba,
Bahsettiğiniz şekilde kullanıcıların serverda kendi tanımlı alanlarına tarama yapacak şekilde tarama işlemlerini kullanıyoruz.
Daha önce tarama işlemleri kendi bilgisayarlarına yapılacak şekilde idi, sonradan merkezi olarak toplamak ve daha hızlı olabilmesi için servera taşıdık.
Bizim yazıcılarımız kyosera tabanlı ve servera ip üzerinden erişim sağlanıyor. Farklı yazıcılarda ayarlar değişebiliyor (xerox yazıcımız vardı biraz farklı ayarları)
Adres defterinde oluşturduğunuz kullanıcı için host adı kısmına file serverınınız ip adresinini, yol kısmına paylaşım klasörün yolunu, port kısmına 139, kullanıcıya ise bu iş için oluşturacağınız işlem yapmaya yetkili kullanıcı adı ve şifresini yazdıktan sonra bağlantı sağlanıyor.
Sorunun neden kaynaklandığını çözdüm. Host kısmına bilgisayar ismini "bilgisayar ismi.alan adı.loc" şeklinde yazıyordum. Bir de dosya yolunu paylaşım klasöründeki gibi tam olarak belirtiyordum. Yani \\fileserver\tarama gibi. Bugün ise host adını sadece fileserver olarak yazdım. Bu şekilde denediğimde bağlantı tamamlandı. Kyocera ve Hp yazıcılarda bu şekilde ekleyerek deneme yaptım ikisinde de bağlantıda sorun olmadı. Ben sorun olmaması için bilgisayar ismini tam olarak yani alan adı ile birlikte yazıyordum. Ama asıl sorun oradan kaynaklanıyormuş sanırım.
Bilgiler için teşekkürler. Sorunum çözüldü.
Kyocera da .local yazılmamalı cihaz bağımsız hostname sorgular. Daha sihhatli yolu ip yazılması.
SMB portunu 445 kullanın. Kyocera'nın güncel business cihazlarını oturduğunuz yerden vnc ile de yönetebilirsiniz.
Scanning için DSM Scan kullanmakta bir yöntemdir. LDAP auth doğru yaptığınızda kişi bazlı rehber kaydıyla uğraşmadan kişi değişken bir yetenek kazandırabilirsiniz. Personel cihaz başından taramayı istediği gibi yönetebilir ve OCR scan yapabilir. Tabi windows'a printer dağıtımlarını ona göre yapmış olmanız da gerekir.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************