Forum
win2003 AD ortamımda bir yazıcıyı paylaşıma açmak istiyorum ama everyone benim kafamı karıstııyorum , özellikle izinleri ayarlarken, şunu sormak istiyorum.
1.AD e uye bir clientda printerı AD deki everyone için share ve security izni verince, AD e üye clientlarda \\printserver\printerpaylasımismi seklinde network printer olarak tanıtmaya kalkınca kulalnıcı adı ve şifre sormasın ve problemsiz olarak tanısın istiyorum. Yani printserverda AD deki everyone için izinleri ayarlamam yeterli olurmu, yoksa authenticated users a mı izin vereyim dersiniz?
2.Everyone demek herkes demek ise, Printserver makinenin kendisi üzerindeki local everyone a izin vermem yine sorunsuz olarak paylasımdan yazıcı tanıtmamı saglaması gerekmezmi? Bunu basaramadım.Benmi basaramadım, teorik olarak calısması gerekirmi?
3.Yine workgroup ortamında calısan bir networkte, printerı printserver PC sinin uzerinden everyone icin paylastırmıstım, ama diger pc ler network printer ayarlarından yazıcıyı eklemye calısrken ekleyememisti, printserver PC uzerinde tek tek kullanıcı tanımlamam gerekmişti. Prki everyone bunu sağlamazsa ne işe yararki, yani networke dahil olan herkes demek degilmi everyone.
Merhaba,
1.Eğer ortamda bir DC varsa ve tüm userler domaine dahilse,yapılması gerekern authentication usersa paylaşım verilebilri.Yada printers diye bir grup oluşturulup kullanıcılar bu gruba üye yapılabilir.Bu kısımdan istediğinizi yapabilrsiniz.Ama ben olsam printer diye grup oluşturup printerı kullancak kişileri buraya üye yapardım.
2.Localde everyone a izin verirseniz sadece localdeki userlar yani clientı domaine dahil olmayanlar çıktı alabilriler.
3.Printserver kurduysanız diğerleri çıktı alacaksa eğer ortamda da domain yoksa.localae userları eklemlisniz.Zaten domaindeki AD bu kolaylığı sağlamaktadır.AD oladığı yerde işlemin sağlıklı olması için diğer kullanıcıların herbiri tüm clietnlarda çaılmalıdır ki bununda önüne geçilemz.Çok zaman alıcı bir olay.bu nedenle DC ortamda tavsiye edilir.
Keyifli çalışmalar
Hocam dediklerinizden şu sonucu ve soruyu çıkardım, ben localdeki ve domaindeki everyone ı anlamadım hala.Bu yuzden sormak istedim yine, bagıslayın
1.ci sorumda authenticated users ı veya userları tek tek eklemeden, domaindeki everyone a gerekli sharing ve security izinlerini verip domaindeki baska clientdan bu yazıcıyı paylasımdan tanıtamıyorsam AD üzerindeki everyone grubunu başka nerde kullanıcam?
2.ci sorumda localdeki everyone a gerekli sharing ve security izinlerini verip, everyone a verilen bu haklarla baska bir pc üzerinden paylasımdaki bu yazıcıyı tanıtamıyorsam localdeki everyone grubunu başka nerde kullanıcam, dosya paylasımındamı?
3.Printer için dediklerimi dosyalara veya klasorlere dusunursek, localdeki everyone a klasor için verilen haklar, dosyanın durdugu pc ye local logon olan tum userları etkilermi?
4.3.sorudaki pc domaine üye ise, ve bu pc de bir klasore domaindeki everyone grubu icin haklar verilirse , domaindeki baska bir client pc bu pc ye baglandıgında klasor icin yetkili olur mu, ulasabilirmi everyone haklarıyla.
Merhaba,
AD üzerinde everyone kullanabilrsiniz ancak authenticed user ,authentice olan yani AD üzerinde gerkli hakları olan kimliği doğrulanmış olan kişiler kullanabilir demektir.Everyone paylaşım vermek yerine authenticed usersa paylaşım hakkı vermek bence daha mantıklı bu durumda.Ancak bu durumda printerı paylaşıma açacaksanız, yeni bir grup oluştutup kullanıcıları bu gruba üye yapın,bu sayede izinli kişiler dahi olurlar.