Forum

File Server ön...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

File Server öneriler

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
741 Görüntüleme
(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Şirkete yedekleme ünitesi almayı düşünüyorum NetApp ile görüştüm fakat çok uçuk bir fiyat söylediler bunun üzerine hp ile görüşmeye başladık sizin önerileriniz nedir.İkisinin haricinde file server'mı kurmalıyız yoksa bu şekilde profesyonel cihazmı almalıyız.Önerilerinizi bekliyorum.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 27/02/2009 17:01

(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


tamamen şirketin bütçesine göre hareket etmek şu günlerde daha iyi olacaktır.


eğer bütçe varsa profesyonel bir çözüm olması iyidir. ancak bütçe uygun değil ise bir sunucuyu da yapılandırıp güvenlik önlemleri alınarak doğru düzgün bir file server yapılandırılabilir.


tabi yedekleme çözümü olarak da makul bir yapı temin edilmelidir.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 27/02/2009 17:40

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler Mümin Hocam,

Mesajınızdan sonra bende şu günlerde dediğiniz gibi makul olanı değerlendirmeye yöneldim 🙂 Çünkü şirketimizin istekleri bellidir bu kadar profesyonel bir cihaz almamıza da 2-3 özellik haricinde gerek yok diye düşünüyorum.Bakalım diğer arkadaşlar nasıl bir çözüm yolu sunacaklar.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 27/02/2009 20:53

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba Doğan,


Yedeklemenen datanın büyüklüğü ve önemi nedir? Benim yaptığımı anlatayım; Sata disklerden 8 adet 1 tb sata diskten raid 6 yaparak 6 tb'lık bir alana yedek alıyorum. Sonra şirket için önemli olan dataları ayrıca harici disklere yedekliyorum. Tape almadık ama almanı tavsiye ederim.


Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı ile bakarsak bütçe işin sırrı. Dediğim gibi datanın büyüklüğüne göre, önemine göre şirket politikanızı belirleyeceksiniz.


Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 28/02/2009 23:30

Paylaş: