Forum
Merhaba ,
Win2000 server sisteminde 120 günlük deneme sürümü terminal server kullanıyoruz. 120 günlük sürenin sonuna geldik. Administrative amaçlı 2 bağlantıya izin verecek şekilde kullanmaya devam etmek istiyoruz. Kullandığımız geçici lisansın iptali ve eski şekline dönmek mümkünmüdür acaba ?
Merhaba, terminal server lisansı satın almak istemiyosanız program ekle kaldırdan kaldırabilirsiniz
terminal service kaldırın sonrasında bilgisayarı özelliklerinden remote desktop aktif yapın 2 kişi bağlanabilir bu öntemle
teşekkür ederim , deneyip sonucu bildireceğim
bir düzeltme yapmak gerek
win2k demişsin 90 gün hizmet veriyor lisansız
ve bir önceki post devre dışı kalıyor
terminal serverı kaldırın ve yeniden kurun ama bu sefer sadece remote administration mode da kurun (application mode uygulama sunucu değil)
bu şekilde de uzaktan 2 kişi bağlanır
terminal serverı kaldırıp tekrar kurmaya çalışırken bana lisanslama seçeneği olarak
sadece eklediğim resim dosyasında görülen lisans server olan
seçenekleri veriyor.administrative amaçlı kurulum seçeneğini göstermiyor.
Bu arada en son ekran görüntüsünü aldığım lisanslama seçeneklerini win2003 sunucuda alıyorum.
bu işlemleri 2003 serverda yapıyorsan gelmez normaldir
2003 te terminal server kurulum ekranıda değişti kurarken direk app mod gelir
remote desktop istersen yukarıdaki postlarda olduğu gibi bilgisayarım özellikler remote desktop aktif yap
win2000 sunucuda problem düzeldi.
2003 sunucuda terminal server lisansını registryde biryerlere yazmış olabilirmi ? terminal sever'ı kaldırmama rağmen bağlanmama izin vermiyor. yeni kurduğum bir sunucuyu domaine almadan önce bağlanabiliyorum , domaine alınca remote desktop bağlantısı kuramıyorum.
Merhaba, bağlanmaya çalışırken kullanıcı ekranına da mı gelmiyor ? , sunucu üzerinde komut satırında netstat -an|find "3389" yazıp enterlayın 3389 u dinliyormu
evet 3389 dinliyor görünüyor.
mstsc yazıp çıkan ekranda sunucunun adını yada ip adresini yazıp bağlantıyı açtığımda karşıma sunucunun ekranında logon penceresi geliyor. domain admin kullanıcı adını ve şifresini yazıp logon'a tıkladığımda rdp penceresi kapanıyor ve tekrar kendi bilgisayarımın ekranına dönüyor.
aynı sorun win2000 sunucumuzdada vardı. terminal server lisansının bitmesinden kaynaklanıyordu. terminal serverı kaldırıp administrative modda kurunca oradaki sorun çözüldü. ama 2003 serverda bu problemi bir türlü çözemedim.
ortamda terminal server lisans sunucu yok ise eğer client içinden register kaydını silip yeniden deneme yapmanı isteyeceğim.