Forum
merhaba Windows Sharepoint Services 3.0 2007 versıyonu kurmak ıstıyorum ve bu kurulumu bır fıle server olarak kullanmak ıstıyorum
boyle bır sey mumkun sanırım ve ayrıca 100 gb yakın eskı fıle serverımda word exel offıce belgelerı var benbunları Windows Sharepoint Services 3.0 aktarmak ıstıyorum sıstem sql server 2008 std kurulu Windows Sharepoint Services 3.0 databe lımıtı varmıdır acaba ben ıstedıgım kadar belge ekleye bılrımıyım aşağıda ınternetten arastırıken bole bır yazı denk geldı sql 2008 server std var Sharepoint Services 3.0 data base burda kullancam lımıt kalkarmı ozaman
NOT1: MSDE Database boyutu 2 GB’a kadar çıkabilir ve aynı anda 5 kullanıcı database’e erişebilir. Windows Internal Database’de bu sınır 4 Gba çıkar. Windows SharePoint Service Kurulduğunda, internal Database limitleri kalkar.
Merhabalar Efecan Bey,
WSS 3.0 kurulumu yaparken iki secenek karsiniza gelir: Basic Installation ve Advanced Installation.
Eger Basic Installation secenegi ile kurulum yaparsaniz, Windows Internal Database isimli veritabani servisi kurulur. Windows Internal Database SQL Server 2005 Express surumunun WSS icerisine gomulu olarak gelen versiyonudur. (Windows Internal Database daha once ayni zamanda WSUS kurulumu yaptiysaniz, WSUS veritabanini depolamak icin de kurulabilir.)
Windows Internal Database'in SQL Server 2005 Express surumunden en onemli farki, SQL Server Express surumundeki 4 GB limitinin sinirsiz olarak veritabani boyutu destekleyen versiyonu olmasidir. Yani Windows Internal Database icin SQL Express surumunde oldugu gibi bir 4 GB limit yoktur, limitsizdir.
Fakat Windows Internal Database icerisinde sadece WSS veritabani depolanabilir ve baska bir uygulama ya da bilesene ait veritabani Windows Internal Database icerisinde depolanamaz.
Eger WSS kurulumunu yaparken Advanced Installation secenegini secerseniz de, Windows Internal Database bileseni kurulmaz ve sizden WSS veritabaninin olusturulacagi ve depolanacagi sistemdeki mevcut SQL Server Instance adini girmenizi ister. Bu secenek genelde eger hali hazirda sistemde lisansli bir SQL Server Standart ya da Enterprise versiyonu kurulu ise ve WSS veritabanini da bu mevcut SQL Server üzerinde tutmak isterseniz kullanilir.
Eger sisteminizde lisansli bir SQL Server Standart ya da Enterprise urunu mevcut degilse WSS kurulumunu Basic secenegi ile yapip WSS veritabaninin Windows Internal Database üzerinde olusturulmasini ve depolanmasini saglayin. Tekrar ifade etmek gerekirse, Windows Internal Database üzerinde SQL 2005 Express sürümündeki 4 GB ya da MSDE üzerindeki 2 GB limitleri kaldirilmistir.
Bilginize,
Mesut ALADAG
Technology Director
Microsoft Certified Trainer
www.ITSTACK.com.tr | www.mesutaladag.com | www.cozumpark.com
Merhaba hocam yazınızda dediğiniz gibi ben bu yazdıgınız yazıya ıstınaden advanced kurulumu gerçekleştirip "Complete" seçeneği şeçerek kurulumunu gerçekleştircem bu şekilde kurulum yapıldığında database limitsiz olarak kullana bilcez sanırım hocam.hocam son olarak sharapoin ıle ılgılı sıte oluşturma veya kurulum yapıldıktan hangı ıslemer uyganacakla ılgılı makale mevcutmu
(Eger WSS kurulumunu yaparken Advanced Installation secenegini secerseniz de, Windows Internal Database bileseni kurulmaz ve sizden WSS veritabanının olusturulacagi ve depolanacagi sistemdeki mevcut SQL Server Instance adini girmenizi ister. Bu secenek genelde eger hali hazirda sistemde lisansli bir SQL Server Standart ya da Enterprise versiyonu kurulu ise ve WSS veritabanini da bu mevcut SQL Server üzerinde tutmak isterseniz kullanılır.)
Configuring Database for Setup
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/configuring-database-for-setup.html
Configuring Server as a Web Server for Sharepoint
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/configure-server-as-web-server-before.html
Configuring Indexing Service
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/configure-indexing-service.html
Configuring Excel Calculation Service
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/configuring-excel-calculation-services.html
Configuring Search Service
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/configuring-search-service.html
Creating Shared Services Provider
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/creating-shared-services-provider.html
Configuring Indexing Service
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/configuring-indexing-service.html
Configuring Alternate Access Mapping
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/configure-alternate-access-mappings-for.html
Creating a Web Application
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/create-web-application-for-your.html
Configuring Incoming EMail Settings
http://mosseverywhere.blogspot.com/2008/07/configure-sharepoint-server-2007-site.html
Burada yazdığım başlıklar genel olarak MOSS kurulumu sonrası yapabileceğiniz ayarları barındırıyor. Normal şartlarda başarılı bir kurulum yaptıysanız ilk web applicationı yaratmadan önce yapmanız gereken iki konfigürasyon ayarı vardır zorunlu olan. Bu konfigürasyon ayarlarını yapana kadar Central Administration menüsü sol üst köşede "Server Configuration is Not Complete" mesajı veriyor olacaktır. Yapılması zorunlu olan bu ayarlar:
- Central Administration > Operations menüsünde yer alan "Services on Server" bölümüne gitmek ve kullanmak istediğiniz servisleri aktive etmek.
- Central Administration > Application Management menüsünde yer alan "Create or Configure this farms Shared Services" bölümü aracılığı ile SSP'nizi yaratmak. SSP search, excel servisleri, BDC gibi bölümleri kullanabilmeniz için yaratılması zorunlu ikincil ve paylaşımlı yönetim konsolunuzdur.
bu bılgı ıcın tsk ederım hocam yannız bır sey sorcam ben wss turkcekullanıyorum once ıngılızce kurdum sonra turkce dıl paketını kurdum
daha sonra yonetım merkezıne gırdım ve web sıtesı olusturdum ve daha sonra sıte kolesyonu olustur dedım baslık ve urrl yazdım ve dıl paketı yuklu oldugundan turkce yı sectım yannız turkceyı sectıgımda asagıdakı kısımdan ola n iş birliği toplantılar kuruluş yayınlama gıbı seceneklerden sadece
iş birliği kaldı ben turkceyı sectıgımde neden bu secenekler kayboluyor hocam
Bu WSS için de MOSS içinde pek normal bir davranış şekli değil. Sonuçta language pack sadece önyüz globalizationını sağlıyor. SP1 yüklemiş miydiniz sisteminize?
Bu arada uyguladığınız yöntem bencede gayet doğru, çünkü full TR paket yüklendiğinde administration consoleları da Türkçe'leşiyor ve teknik bir insan için bazen ciddi anlaşılmaz menü isimleri demek oluyor. 🙂
evet hocam kurulum yaptıgım cd sp1 lı cd sızce turkcemı kullanmak daha mantıklı yoksa ıngılızcemı wss kurarken turkcemı kurmak natıklı yada ıngılızcemı bır turlu karar veremıyorum ıngılızce kursam sıte olusturcam zaman turkce dıl paketenı secıyorum ama ıstedıklerım gelmıyor turkce kursam verdıgını degımler ıngılızce turkcenı bulmakta zorlanıyorum teknık dokumanlar hep ıngılızce