Forum

Windows 2008 R2 Ter...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 2008 R2 Terminal Server Kullanıcı Kısıtlaması

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
548 Görüntüleme
(@YusufAYCI)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Active Directory User and Computers konsolunda kullanici Properties‘inda Environment tabinda “Start the following program at logon” kısmına  program yolunu yazarak bazı kullanıcılara barlarıda kapatarak işlerini yürütmesini sağlıyorum. Programdan çıkış yapıldığıda ise sesion logg off olmakta. Sorunum ise açılışa yerleştirdiğim program uzun süre çalıştığında programdan çıkış butonuna basıldığında programın kendisini kapatması fakat otumun uzun süre sonlanmadan ekranda bir şey olmadan beklemesi. Min. 5 dakika sonra log off komutu aktif olarak rdp bağlantısı kesiliyor.

 

Şimdilik çözüm olarak, oturum disconnec konumuna geldiğinde terminal server ayarlarından 1 dakika sonra oturumu log off olmasını sağlayabiliyorum.

session programdan çıkış yapıldığında beklemeden kapatılması için ne yapabilirim. Yardımlarınız rica olunur. 

 
Gönderildi : 06/11/2015 17:51

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9886
Illustrious Member
 

Disconnect olduğunuzda program açık kalır.

 
Gönderildi : 10/11/2015 23:53

(@YusufAYCI)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Disconnet yaptığımızda 1 dakikalık bekleme süresinden sonra terminal servere logoff yaptırıyorum. 

 
Gönderildi : 05/05/2016 20:05

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Logoff işleyişine fazla müdahil olmak Terminal Server üzerindeki kullanıcı profile sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden 1 dk olarak ayarladığınız disconnect süresini optimal süreye yükseltiniz

Anlattığınız kadarıyla şuanda sistem düzgün işliyor. uygulamanın kapanması sonrasında Logoff süresinin uzun süre sürmesinin iki nedeni olabilir :

1-) uygulama yazılım bileşenlerinde (örneğin .Net Gibi) çıkış işleminde memory boşaltma komutları uygulanmış olabilir. Buda uygulamanın tipi, kullanımı ve sunucunun yapısına göre sürenin değişmesine neden olur. Çözüm için kullanılan platformun güncellemesi çözüm sağlayacaktır. (.Net gibi) dikkat edilecek en temel nokta uygulamanın o sürümü destekleyip desteklememesi

2-) sunucu kaynakları yeterli gelmiyordur. Genel olarak disk i/o problemi yaşayan sanal ortamlarda bunu sıklıkla görüyoruz. Performans Conter üzerinden disk Write/sec, memory  de ise avaible değerlerine bakın eğer 20 Mili saniyeyi aşıyorsa sorun bundandır.

 
Gönderildi : 06/05/2016 09:01

Paylaş: