Forum

sanal ortamda iki ş...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sanal ortamda iki şehir arasında bağlantı kurma

8 Yazılar
6 Üyeler
0 Reactions
6,315 Görüntüleme
(@harunkorkmaz)
Gönderiler: 282
Reputable Member
 

Bu iki bilgisayarı bağlamak amacı ile kastettiğiniz aynı wmware içinde network ayarları ise yapmanız gereken sadece network kartlarında bridge bağlantı yapmanızdır.

 
Gönderildi : 30/11/2012 11:54

(@AkinDemircan)
Gönderiler: 117
Estimable Member
 

WMware içinde iki ayrı şehirdeki bilgisayarları birbirine bağlamayı simule etmekten bahsediyorsanız bunu bu şekilde yapamazsınız. İki ayrı şehirdeki bilgisayarları aynı networke katmak için arada VPN bağlantısı bulunması gerekir. Bunu da güvenlik duvarları sağlar. Belki şu olabilir iki sunucnuzada özel network oluşturun böylece ikitane ayrı networkunuz olucak iki network alanınada birartane TMG kurun bu durumda TMG lere ikitane network adapteri tanımlamanız gerekecek biri iç network diğeride birbiryle konuşan bir network yaparak bu olayı gereçkleştirebilirsiniz diye düşünüyorum daha önce denemedim mantık yürüttüm eksikler olabilir. Denemeden bilemezsiniz. TMG üzerinde de VPN yapmak için bir sürü makale mevcut. Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 30/11/2012 12:45

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18032
_
 

Merhaba,

Yapmak istediğiniz işlemi http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2012/09/23/windows-server-2012-remote-access-nat-i-lemi.aspx ve http://rizasahan.wordpress.com/2010/09/30/server-2003-rras-site-to-site-vpn/ bu videodan yararlanabilirsiniz.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 30/11/2012 20:47

(@serkanvargel)
Gönderiler: 181
Estimable Member
 

Merhaba;

 

amaç sadece 2 server arasından network oluşturmak mı?

 

teşekkürler

 

 
Gönderildi : 01/12/2012 17:52

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

cisco ile donanım olarak iki şehir arasında bağlantı sağladık. bunu öğrencilere gösterdik.

sanal ortamda bunu bilgisayarlar arasında nasıl gerçekleştiririz onu göstermek isityoruz. ya da sizin önerebileceğiniz bir yapı varsa onu yapabiliriz

 
Gönderildi : 01/12/2012 19:39

(@GokselKARVAR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

merhaba,

donanımsal bir bağlantı kurduysanız. VPN olduğunu kabul ediyorum,

merkez noktadaki ağ geçidinizin IP adresini merkez noktadaki client e ağ geçidi olarak eklediğiniz takdirde, uzak noktadaki ağ geçidine ping ile ulaşabilmelisiniz, ağ geçitleri (cisco router gibi) firewall devrede ise merkez ve uzak noktadaki firewall ları kısa süreliğine devre dışı bırakarak kontrol edebilirsiniz.

aynı şekilde uzak noktadaki ağ geçidi IP adresini uzak noktadaki client e ağ geçidi olarak eklediğiniz zaman, oradaki client inde merkezinizde bulunan ağ geçidi (cisco) ya ping ile erişebilmesi gerekmektedir, bu bağlantıyı sağladığınızı belirtmişsiniz bu kısım bağlantının sağlanması kısmı doğru olarak yaptığınızı düşünüyor iseniz,

sonraki kısım merkez noktaki bir client in uzak noktadaki client e ping ile ulaşması, uzak noktadaki client in merkez noktadaki pc ye ping ile ulaşması veya (server) e, cihazlarınızdaki route ayarlarınız doğru ise, yukarıdaki belirttiğim şekilde ağ geçitlerini pc lere verdiğinizde, her iki noktadaki pc ninde birbirine ulaşması gerekmektedir, pc lerinizde firewall var ise geçici olarak devre dışı çıkarıp kontrol ediniz,

ayrıca, vmware Workstation kullandığınızı düşünerek, vmware üzerindeki sanal pc lerinizin network yapılandırmasını bridge mode almalı ve yanlış hatırlamıyor isem fiziksel bağdaştırıcı ile replike olması gibi bir seçenek vardı bunu seçmelisiniz, ve vmware ayarları bolumunden sorun yaşamamak adına ağ bağdaştırıcısını otomatik algıla modundan çıkarıp manual olarak hangi fiziksel bağdaştırıcı ile vmware üzerindeki sanal pc yi çalıştırmak istiyor iseniz seçmelisiniz.

daha sonra vmware kendi DHCP sunucusu üzerinden IP almayacak, ve sizin local network ünüzdeki DHCP sunucusundan IP alacaktır, eğer otomatik IP dağıtılıyor ise ve gateway IP niz (cisco) VMWARE bağdaştırıcısına düşmüş ise, VMWARE olan pc dende uzak noktadaki ağ geçicide ve pc ye ping ile ulaşabilmelisiniz.

aynı şekilde karşı tarafta sizin vmware üzerindeki pc nize. ulaşabilmesi,

dikkat edilmesi gereken noktalar, ciscolar ağ geçidi olarak belirtildiği zaman her iki noktadaki client in öncelikle cisco IP lerine sonrada içerdeki PC IP lerine ping atmalarıdır. ve Firewall ların bu test aşaması esnasında kapalı olmasıdır, işlemlerden emin olduktan sonra güvenlik duvarı ayarlarınızı yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 03/12/2012 17:05

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

cisco da donanımsal olarak ayarları yaptık derken cisco tracer içinde nasıl yapıldığını çocuklara gösterdik. yazılım olarak iki w2008server sanal oratmda kuruldu. bunları nasıl birbirleriyle iletişime sokabiliriz. yani her iki şehir içinde adsl modem ayarlarını ve diğer ayarları vmware altında nasıl yapabiliriz

 
Gönderildi : 06/12/2012 11:48

(@GokselKARVAR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

 

mrb.

iki lokasyon da bulunan gatewayler (modem,router) ne varsa artık, birbiri ile VPN bağlantısı yapabilecek özelliklere sahip ise, bunları VPN ile birbirine bağlayın,

daha sonra her iki lokasyondaki VMware üzerindeki PC lerin network interfacelerini Brigde mode alarak local networke geliş yapmalarını sağlayın.

her iki sanal bilgisayar üzerine kendi lokasyonunda bulunan gatewayleri network interfacelere belirtin,

ve butun cihazlardaki firewall ları kapatarak kontrolünüzü yapın,

,,,,,,

eğer VPN özellikli modeminiz yok ise, normal ADSL modeminiz üzerinden VPN için her iki lokasyonda bulunan server IP lerine port açın,

Site to Site VPN yapmak için gereken portları internet araması sonucunda bulabilirsiniz,

Site to Site VPN ile her iki server'i birbirine bağlayabilirsiniz,

bunuda cozumpark içerisinde bulabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 06/12/2012 15:29

Paylaş: