Forum
Müşterimiz servere ulamadığını söyledi. Baktığımda 2 eternet kartınında tcp ip hizmetlerinin başlamadığı ve ip alamadığını bilgisayar isminin silindiğini ve olay görüntüleyicideki loglara ulaşılamadığını gördüm böyle bir problemle karşılaşanınız varmı acaba ? Virüs ile alakalı bir problemi olduğunu sanmıyorum. Şuan müşteri yanındayım.
Teşekkürler.
Farklı bir sorun yaşadım ama bilgisayar adının silinmesi gibi bir şey olmadı. Sorun NIC kartlarının driverlarıyla ilgiliydi ve güncel driverları yükleyince düzelmişti fakat yükleyene kadar canım çıkmıştı.
Güncellemelerle ilgili doğmuş bir sıkıntı olabilir. Sunucu NIC kartının driverını tekrar dan güncellemeyi deneyebilirsiniz. Sorun yaşadığım sunucu ise Dell R410 modeliydi.
güncelleme yaptım fakat bir şey değişmedi. Donanım olarak eternet kartları düzgün çalışıyor olarak görünüyor fakat windows tarafında eternet kartlarını göremiyorum
Bende hp serverda benzer bir sorun yaşamıştım. Ethernet kartlarının bağlantı hızları 1 gb olmuyordu sadece auto veya 100 mbs de çalışıyordu. Ağı hiçbir çekilde görmüyor ve IP almıyordu. Garantiden Anakartı değiştirdiler.
Bu problem giderildi mi ?
Alper hocam problemi giderdim. Daha önce 5-6 fabrikada sanallaştırma kurmuştum fakat problem çıkaran ilk defa karşıma çıktı. Sanallaştırma açılmayınca karşında sadece .vhd dosyası geliyor. Yeni sanal makina oluşturduğun zaman hata veriyordu. İnsan haliyle datalar gidermi diye sıkıntıya giriyor. Yeni Virtual Network Adapter kurarak düzelttim durumu. Şunu sormak istiyorum mesela bir server çöktü içinde önemli bilgiler var. .vhd dosyalarının açılmama ihtimali varmı o yada başka bir sunucuda. .vhd dosyası varsa çalışması garantimidir.?
Birde active directoynin neden sanal makinede kurulması önerilmiyor. Performans bakımındanmı ?
Merhaba
Konu hakkında ;
DC üzerinde oldugunda en büyük sıkıntı host makinada bir problem oldugunda DC cevap veremez durumda kalabilir. Bu uc bir nokta tabi. Ancak olabilir bir notadir. Primary yerine Additional domain VM olarak kurmanız daha avatajlı olacatkır.
VHD disk taşırken hata olmusdıysa problem olmaması gerekiyor. Ancak olursa problem cıkarırsa bir windows 7 makinaya attach edip chdsk yapabiliyoruz. Sanal makinaları günlük olarak hem VHD online backup alıp , birde vm icinden db,file,folder almak en iyisidir. Cunku VHD boyutu buyudukce sanalastırmanın kolaylıgı bir ise yaramıyor. Cunku vhd tasımak icin harcadıgımız zaman zaten servis suresini uzatıgından cok buyuk sıkıntı cıkartabiliyor. Bu yüzden VM hem VHD diskini ve onemli dosyaları yedeklemek en iyi yontem.
Yani server üzerinde sadece Hyper-V rolu kurup sanallaştırma üzerinde dc artı addional dc kurulması daha uygun diyorsun.
Hyper-v sunucu üzerinde dc çalışırsa ve sanallarda problem oluşursa, dc dışındaki sanallar (exch vb.) dc açılana kadar bekleyecekler ve bu süre uzar. Bu yüzden önerilmiyor. Ama teknik açıdan problem yok kurabilirsin. Çok yerde problemsiz kullanıyoruz. Hyper-v bozulmazsa tabi.
Aynı durum sunucu üzerine kuruluncada problem çıkar muhakkak. dc sunucu üzerinde olursa sunucuya tamamen ulaşılamama gibi proglemlerde olabilir.