Forum

Win2003Srv üze...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Win2003Srv üzerine clientler için VMWare Workstation mı? Server mı?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
596 Görüntüleme
(@CoskunMete)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, Windows Server sistemini öğrenmeye çalışıyorum, bunun için bilgisayarıma Windows 2003 Server kurdum, sunucuya baglıyacağım istemci bilgisayarları  VMWare programı ile oluşturup bir sunucu istemci mimarisi oluşturmayı düşünüyorum, istemci bilgisayarları hazırlayıp fiziki Windows 2003 Server'e dahil etmek için VMWare programının hangi sürümünü kullanmalıyım Workstationmı? yoksa Servermı?

 

VMWare programının Workstation sürümünü uzun zamandır kullanıyorum, bugün Server sürümünü indirdim programı açtıgım zaman "Connect to host" başlıklı bir pencere geliyor, aşağı resimdeki gibi, o pencerenin ne işe yaradığını ve VMWare Server sürümünün Workstation dan farkını söyliyebilirmisiniz?

 

 

 
Gönderildi : 17/06/2008 22:01

(@OmerKARADENIZ)
Gönderiler: 1560
Noble Member
 

Merhaba


Ihtiyacınıza göre değişik çözümleri olan vmware hakkında daha fazla bilgi almak için http://cozumpark.com/blogs/3party/archive/2008/04/26/vmware-esx-server-nedir-ve-ne-e-yarar.aspx


makalesinden başlayabilrisiniz.

 
Gönderildi : 17/06/2008 23:15

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.


vmware server ürünü ücretsiz bir üründür. vmware workstation ise ücretli bir sürümdür.


Aralarında bir takım özellik farkları vardır. Ama ücretsiz olan vmware server versiyonu da sizin işinizi fazlasıyla görür.


Yukarıda bahsettiğiniz ekran ise; uzak bilgisayarda çalışan bir vmware'e bağlanmak için. Yani ağda bir başka pc üzerinde çalışan vmware server yazılımına, kendi pcnizden bağlanabilir ve yönetebilirsiniz. Bunun için yukarıdaki ekranda Remote Host seçip gerekli bilgileri girmelisiniz.


Local host ise çalıştığınız bilgisayarı temsil eder ve localde kurulu vmware'e bağlanır. Siz Local Host ile devam edin.

 
Gönderildi : 18/06/2008 00:39

(@CoskunMete)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Her iki yanıt içinde teşekkür ederim, aradığın cevapları aldım.   Başka bir sorum daha var, konuyu takip eden olur düşüncesi ile başka bir başlık açmadan buradan soruyorum.

Bilgisayarıma Win 2003 srv kurdum, istemciler içinde vmware workstation kurdum, vmware üzerindeki DHCP ve NAT hizmetini devre dışı bıraktım, ağ adptörlerinden  vmware nin ağ adaptörü haricindeki tüm adaptörleri devre dışı bırakıp vmware adaptörüne statik bir ip verdim 192.168.0.1 olarak, DHCP yi kurdum kapsam vs, DHCP çalışıyor, vmware üzerinden bir xp pro clienti ile ağ bağlantısı yapabiliyorum dhcp den ip alıyor ping vs. ok. ama ne zaman DNS kurulumuna geçsem "Ağ adaptörlerinizden birisi dinamik ip almak üzere ayarlanmış sorunu düzeltmek için..." türünde bir mesaj alıyorum,  vmware adaptörü dışındaki tüm adaptörler devre dışı ve vmware adaptörüde statik ip almak üzere ayarlanmış durumda, buradaki sorun nedir çözemedim, bir ihtimal deyip aygıt yöneticisinden vmware adaptörü dışındaki tüm adaptörleri kaldırdım, iki satır üstteki sorun yok oldu ama bu seferde Active Directory kurulumunda DNS ile baglantıya geçilemedi diye bir mesaj alıyorum, DNS yi aldıgım kitaptaki yönergeleri uyguluyarak kurdum,  bu mesaja rağmen active directory kuruluyor ve oluşturdugum domain üzerine sunucu ve oluşturdugum istemci bilgisayardan logon olabiliyorum ama active directory kurulumundaki mesaj ve dns yi açtıgımda server adının yazdıgı bilgisayar simgesi üzerindeki kırmızı power ışıgı bir şeyleri eksik yaptığım hissi veriyor, yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 18/06/2008 02:08

Paylaş: