Forum

2003 server roaming...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003 server roaming profile Hk;

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Reactions
485 Görüntüleme
(@ozansimsek)
Gönderiler: 514
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar profile ları server üzerinde tuttuğumuzda acaba çöp kutusunuda kopyalıyormu oturum kapanıp açılırken..


eğer çöp kutusu doluysa ve kopyalama yapıyorsa oturum açarken yavaşlamaya sebep olacaktır.. 


 


Tşkler Kolay Gelsin....


 

 
Gönderildi : 07/04/2011 16:55

(@cozumpark)
Gönderiler: 16307
Illustrious Member Yönetici
 

Roaming profil yapmanızı önermem. Büyük data kaybı yaşayabilirsiniz. Kaç adet client ' nız var acaba ? 

Geri dönüşüm kutusu masa üstünde olduğu için onuda kopyalar. Tam emin değilim ama %98 alır onuda. 

 
Gönderildi : 07/04/2011 18:55

(@ozansimsek)
Gönderiler: 514
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar 80 client var ve folder redirection ile birlikte kullanıyoruz zaten my documents in yedeği alınıyor... herhangi bir data kaybı yaşanmadı şu ana kadar. kullanıcılara masaüstünün yedeiği alınmıyor diye sürekli bilgi verilmekte ayrıca


 Büyük yapılarda da genelde bunu tercih ediyorlar zaten başka türlü başa çıkalamaz ki kullanıcılarla 🙁

 
Gönderildi : 07/04/2011 21:02

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Roaming Profile'in artıları eksilerinden fazladır. Roaming profile'de dikkat edilecek nokta kullanıcıların gereksiz kullanımıı ile Sharing alanda yer sıkıntısı yaşanmasıdır. RDS ile bu sorun giderilmiştir. Artık Roaming Profle'a ve RDSH üzerindeki chache alanın sınırlandırılması yapılabilmektedir. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise network durumu.


Merkezi yönetim, MS'in önerisi ve yedekleme kolaylığı gibi ektra değerler Roaming Profile yapılandırmasını önerebilirim. Fakat dediğiniz gibi network trafiği yönünden ve arada bir profle bozulmaları kullanıcı şikayetlerine neden olabiliyor. Sırf bu yüzden bende  File Redirection kullanıyorum. Gene merkezi yönetimim ve yedeklemem var. Sadece AD tarafından ayrı script ve kodlar çalıştırıyorum. Birazcıkda ilk kullanıcı tanımlamam anında katlanabilir manuel işlemlerim var.


Eğer File REdirection yapacaksanız Önerim kullanıcının insiyatifine bırakmayın. her zaman baş ağrıtıcı şeyler çıkarta bilirler. Bu yüzden de işi garantiye almak adına  GPO ile Desktop, My Documents v.b klasörlere erişimi engelleyiniz. Sadece Sizin tanımlamış olduğunuz yeri kullansınlar.  Fakat bunu yaparken  muhakkak kullanıcılarınız için özel tahsis edilmiş sharing ( paylaşılmış klasörlerin) alanlarının oluşturulması gerektiğini unutmamak gerekiyor. Yoksa kullanıcı şikayetleriyle uğraşırsınız. Bunu yaparkende disk kotasını yapılandırmayı unutmayın.


Eğer yoğun kullanıcı sirkilasyonu bulunan sisteminiz bulunuyorsa en iyi yöntem  loginscript ile klasörün oluşturulup  kullanıcılarınıza map etmenizi sağlamaktır. Yok stabil bir yapınız ve az sayıda kullanıcınız var ise AD üzerinde kullanıcılarıza tanımlayarak sorunu çözebilirsiniz.

 
Gönderildi : 07/04/2011 23:01

(@ozansimsek)
Gönderiler: 514
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Ahmet hocam dediklerinze aynen katılıyorum zaten bizdeki yapıda bu şekilde sadece çöp kutusu olayı kafama takıldı orayıda logoff olurken server a kopyalıyormu merak etmiştim

 
Gönderildi : 08/04/2011 12:20

(@AYKUTYILDIZ)
Gönderiler: 88
Estimable Member
 

benim sistemimde de belgelerim klasörü roaming profile kullanmaktayım bazı kullanıcıların bilgisayarları formatladıktan sonra geri dönüşüm kutusununda geldiğini gözlemledim ve bazı zamanlarda user pc yi kapattığında eşitleme hatası alıyor  genelde hata recycle bin dosyasında hata oluyor içindeki dosyaları silince sorun ortadan kalkıyor.

 
Gönderildi : 08/04/2011 15:30

Paylaş: