Forum
merhabalar. ben okulumuz için bir server düzenlemesi yapmak istiyorum. öğrencilerin sadece benim ana makinam üzerinden oturum açmasını ve çalışmasını sağlayacak bir düzenleme için terminal server kurulumu yaptım fakat kullanıcı olarak oluşturduğum bilgisayarlar kendi parolaları ile oturum açamıyor. ağ bağlantısı da olduğu için allow log on locally düzenlemesi yapmak istiyorum fakat bu bölüme kullanıcı grubu ekleyemiyorum. bu konuda yardımınızı bekliyorum. teşekkürler şimdiden..
Merhaba,
Adım adım ne yaptığınızı ve testlerinizi yazabilir misiniz?
Teşekkürler.
Firewall kapatıp denermisin.
öncelikle server konusunda çok yeni oduğumu söyleyeyim. zira yaptığım bazı şeyler gereksiz gelirse acemiliğime verin.
ilk önce server makine üzerinde ad ds ve dns server kurulumlarını gerçekleştirdim. daha sonra rol ekleyerek ts kurulumlarını yaptık(bu konuda makalelerinizden çokça faydalandık:) ) bir kullanıcı oluşturarak oturum açıp açmadığını denetledik ki ilk denemeler çift ethernet ile yapıldığı için başarısız olmuştuk ama sonunda temiz bir xp oturum açtırabildik. daha sonra client üzerinden admin olarak remote desktop bağlantısı yaptık. fakat oluşturduğumuz öğrenci kullanıcısı ile bağlanmayı beceremedik. öğrenciyi administrator grubuna dahil ederek bağlanma denemesinde ise başarılı olabildik. ama her durumda öncelikle kendi xp işletim sistemine girip sonra bağlanma işlemi gerçekleşti. direk açılışta server üzerinden işleme başlamasını istiyoruz kullanıcıların ama bu şekilde bir düzenleme var mı bilmiyoruz. kullanıcı için oluşturduğumuz grup için hakları bir türlü alamadık. her bağlanma girişimimizde böyle bir izin yok şeklinde bir mesaj alıyoruz. sınıfta ağ bağlantısı da olduğu için makalenizde belirttiğiniz gibi allow log on locally seçeneğinden de ayar yapmaya çalıştım ama düğmeler hep pasif olarak karşıma çıktı. şimdilik hatırladıklarım bu kadar. o kadar yere girip çıktım ki daha belirgin bölüm isimleri isterseniz makine başında not alıp size yazabilirim. teşekkür ediyorum ilginize...
Merhaba,
Öncelikli olarak baya ilerlemişiniz, bilmediğini söyleyen birisi için bence gayet iyi durumdasınız.
DC kurduğunuz bir makineye diğer kullanıcıların bağlanabilmesi için izin vermeniz gerekmektedir. "Allow log on through Terminal Services" remote desktop users'a Default Domain Controller Policy'de izin verin ve cmd'de gpupdate /force u çalıştırın. Daha sonra uzak masaüstü ayarlarında remote desktop users var mı kontrol edin yoksa ekleyin.
Daha sonra kullanıcılarınızıda remote desktop users grubuna üye yapınız.
Öğrenciler hiç xp'leri kullanmayacaklar mı? Sizin kullanıcı oturumu açtığında direk sunucuya bağlansınlar mı istiyorsunuz?
Kısıtlamalardan bahsetmissiniz kısıtlamaları nereden yapıyorsunuz? Öğrencilerin bulunduğu Organizational Unit üzerinden mi?
Kolay gelsin.
şöyle izah edeyim. bir grup oluşturup gruba katılan tüm bilgisayar izinlerini buradan düzenlemeyi düşündük. allow log on through terminal services üzerinden oluşturduğumuz gruba izin vermeyi denedik. fakat grubu liste içerisinde göstermesine rağmen eklemek istediğimizde "böyle bir grup yok veya gruba bağlanamıyor" uyarısı veriyordu.
sizin önerdiğiniz yöntemi adım adım tekrar deneyip haberdar edeceğim sizi.
öğrencilerin hiç xp kullanmamasını sadece bizim üzerimizden program çalıştırmasını istiyoruz. kısıtlama olarak herhangi bir düşüncemiz olmayacak dediğimiz gibi bizim üzerinden çalışırlarsa. sadece birkaç programı applications üzerinden çalıştırmalarını ve çalışmalarını kaydetmelerini sağlayacağız o kadar.
teşekkür ederim..
Merhaba ;
Bildiğim kadarı ile bilgisayar açılır açılmaz Uzak masa üstü mantığıyla pc açılmaz.uzak masa üstü için önce pc açılacak ondan sonra uzak masa üstü ile servera bağlanacaksınız. Eğer kullanıcıların belgeleri ve masa üstü gibi dosyaları serverda saklansın diyorsanız gezici profil mantğını bir düşünün derim ve şu makaleyi incelemenizi tavsiye ederim. Bu şekilde uzak masa üstünede gerek kalmaz. http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/03/27/roaming-user-profiles-nas-l-yap-land-r-l-r.aspx
Gezici profilinin bir avantajıda kulanıcılarınız domaine bağlı herhangi bir pcden veya internet üzerinden uzak masa üstü ile servera kullanıcı adı ve parolalası ile bağlandıklarında kendi masa üstü ve belgeleri direk olarak ekrana gelecektir.
Umarım sizi doğru anlamışımdır ve bu yazdıklarım işinize yarar.
Saygılarımla İyi çalışmalar...
tekrar merhaba,
Allow log on through Terminal Services bölümünde oluşturduğum kullanıcıyı ekleyip cmd'de gpupdate /force u çalıştırdım. remote desktop users bölümünde lab1 grubunu gördüm ve yeşil yandığını gördüm. fakat kullanıcı olarak bağlanmaya çalıştığımda access denied şeklinde bir uyarı aldım.
ya Default Domain Controller Policy kısmında hata yaptım sanırım (çünkü aynı isimli bir bölüm göremedim. Allow log on through Terminal Services bölümüne çift tıklayıp gelen pencerede add user/group kısmından ekleme yaptım. ) ya da remote desktop users bölümünün kontrolünü yanlış yaptım???
yardımınızı bekliyorum. teşekkürler.
geldiğim en son durumu özetleyeyim.
laboratuardaki bilgisayarların hepsini remote desktop üzerinden servere bağlanabilecek yapıya ayarladık. admin yetkisini verdiğim zaman tüm bilgisayarlar güzel bir şekilde benim yüklü programlarım ile ve net bağlantım ile çalışabiliyor. fakat admin yetkisini kaldırdığım zaman bağlanamıyorlar. çünkü oluşturduğum grubu allow log on locally kısmından ekleyemiyorum. allow log on through terminal server bölümünde ekli olmasına rağmen hiçbir şekilde admin yetkisi olmadan bağlantı sağlayamıyorum. bu konuda yardım edebilecek misiniz?
teşekkürler...
Merhaba,
Linkleri incelermisiniz.
http://www.cozumpark.com/forums/thread/75995.aspx
http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/Windows_2003_Terminal_Services_Part2.html
Keyifli çalışmalar.
remote desktop deneme lisans süresini uzatmak için herhangi bir ol var mı?